Danija pasipiktino futbolo naujovėmis: „VAR yra mėšlas“

Ketvirtadienį kitus pasaulio futbolo čempionato įvykius nustelbė Kroatijos rinktinės pergalė prieš Argentinos ekipą. Tačiau kelialapį į atkrintamąsias varžybas tą dieną užsitikrino ne tik Kroatijos futbolininkai, bet ir Prancūzijos komanda, kuri taip pat iškovojo antrąją pergalę, o prie pirmojo tikslo priartėjo ir Danijos rinktinė. 

 Danija pasipiktino VAR technologija, kadangi jos dėka neišsaugojo turėto pranašumo su Australija.<br> AP nuotr.
 Danija pasipiktino VAR technologija, kadangi jos dėka neišsaugojo turėto pranašumo su Australija.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 22, 2018, 2:19 PM, atnaujinta Jun 22, 2018, 2:34 PM

Prancūzija. „Prasidėjo tikroji kelionė“

Prancūzijos rinktinė abejas rungtynes Rusijoje laimėjo minimaliu skirtumu. Bet jei po pergalės prieš australus 2:1, prancūzų žiniasklaida neslėpė nusivylimo pilku žaidimu, tai po antrosios dvikovos su peruviečiais, kurie buvo įveikti 1:0, futbolo apžvalgininkų atsiliepimai buvo daug palankesni. 

Svarbiausio šalies sporto dienraščio „L‘Equipe“ manymu, Prancūzijos rinktinė ketvirtadienį žaidė daug geriau nei per pirmąsias rungtynes: „Jei Prancūzijos rinktinė pasieks savo tikslus, metraščiuose bus parašyta, kad būtent ketvirtadienį Jekaterinburge, toliausiai Rytuose esančiame pasaulio čempionato mieste, Uralo papėdėje, prasidėjo tikroji prancūzų kelionė. Po starto klaidos ir sunkios pergalės prieš Australiją, „mėlynieji“ žinojo, kad Peru iššūkį atrems tik pagerinę žaidimą. Jie, stebint apie 20 tūkstančių aistringų peruviečių sirgalių, dominavo prieš „baltus-raudonus“ ir pasiekė antrąją pergalę, kuri jau atvėrė duris į aštuntfinalį“. 

Vienas labiausiai giriamų futbolininkų buvo vienintelį įvartį įmušęs 19-metis Kylianas Mbappe. Tačiau „L‘Equipe“ dar labiau pažymėjo vidurio saugą N‘Golo Kante, kurį pavadino neabejotinai geriausiu antrųjų rungtynių žaidėju: „Jis buvo vienas geriausių žaidėjų jau per pirmąsias rungtynes. N.Kante puikiai kovojo aikštės viduryje, laimėjo daugumą dvikovų, perimdavo varžovų perdavimus, nesidrovėjo spausti ir padėti gynėjams. „Chelsea“ saugas labai palengvino komandos draugų darbą. Turnyro pradžioje, kai nebūna nieko lengvo, jo patikimumas užtikrina Didier Deschamps‘o komandos sėkmę“. 

Danija. „VAR yra mėšlas“

Danijos rinktinė ketvirtadienį savo sąskaitą papildė tašku už lygiąsias 1:1 su Australijos komanda, o danų žiniasklaida pyko ant vaizdo peržiūrų sistemos. Po vaizdo peržiūrų į Danijos rinktinės vartus buvo paskirti jau du baudiniai (tiesa, per pirmąsias rungtynes vartininkui Kasperiui Schmeicheliui pavyko atremti Peru rinktinės žaidėjo smūgį). 

„Prakeikta VAR“, - pirmojo puslapio antraštėje siuto dienraštis „Ekstra Bladet“. Kitas dienraštis „B.T.“ viršelyje išspausdino rinktinės saugo Christiano Erikseno žodžius: „VAR yra mėšlas“. 

„Ar vaizdo peržiūra teisingai paskyrė baudinį? Ispanas teisėjas Antonio Mateu Lahozas neabejojo. Antrose iš eilės rungtynėse vaizdo peržiūros kambaryje į Danijos vartus buvo paskirtas baudinys“, - nors atvirai neprieštaravo, sutikti su teisėjų sprendimu nenorėjo televizijos TV2 interneto svetainė. 

Danijos futbolo apžvalgininkus nuliūdino ne vien vaizdo peržiūrų sistema, bet ir rinktinės žaidimas. „Nuvylusios rungtynės su Australija. Danai liūdina“, - antraštėje tvirtino „B.T.“. 

„Rinktinė vėl nuvylė. Per pirmąsias rungtynes jai pasisekė įveikti Peru, bet per rungtynes su australais Age Hareide komanda žaidė ne ką geriau. Dvikova baigėsi 1:1, bet australai pasipriešino daug labiau nei tikėtasi“, - pamatytą vaizdą įvertino „B.T.“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.