Islandijos futbolininkai iš Rusijos išvyksta tyliai, bet namie bus pasitikti triukšmingai

Užpernai per Europos čempionatą daug triukšmo sukėlusi ir į ketvirtfinalį patekusi Islandijos futbolo rinktinė iš šių metų pasaulio pirmenybių išvyko tyliai ir nepastebimai. Islandai pirmajame etape iškovojo vos vieną tašką ir D grupėje užėmė paskutinę ketvirtąją vietą.

 Islandijos spauda savo futbolininkų nekritikavo.<br> lrytas.lt nuotr.
 Islandijos spauda savo futbolininkų nekritikavo.<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-06-27 12:37

Vienintelį tašką šiauriečiai įsirašė pirmajame ture, kuriame sužaidė lygiosiomis su Argentinos rinktine 1:1. Tačiau paskui islandai pralaimėjo Nigerijos komandai 0:2, o antradienį baigė turnyrą nusileisdami Kroatijos futbolininkams 1:2.

Vis dėlto Islandija pateko į futbolo metraščius, nes tapo mažiausia šalimi, kurios rinktinė žaidė pasaulio pirmenybėse.

Nors islandų sirgalius rezultatai šiek tiek nuvylė, jų pasididžiavimas futbolo rinktine nesumažėjo. „Islandijos rinktinė gali didžiuotis, kaip žaidė paskutines rungtynes ir atsisveikino su čempionatu. Ši kelionė baigėsi, bet jau laukia kita kelionė naujame UEFA Tautų lygos turnyre“, – po dvikovos su kroatais rašė Islandijos dienraštis „Morgunbladid“.

„Mūsų vyrams iki aštuntfinalio trūko nedaug, – pabrėžė kitas dienraštis „Frettabladid“. – Kai rezultatas buvo 1:1, islandams trūko vos vieno įvarčio, kad aplenktų Argentiną ir tęstų kovą pasaulio čempionate. Deja, mūsų vyrai buvo nubausti už nedidelę klaidą ir pergalę iškovojo Kroatija. Tačiau Islandijos rinktinė padarė viską, ką galėjo“.

„Daugiau reikalauti iš komandos neturime teisės“, – tvirtino RUV televizijos interneto svetainė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.