A.Liubinskas išskyrė Urugvajaus ir Portugalijos porą: „Ronaldo energija bus prisėdusi“

Vokietijos futbolo rinktinės sirgaliai net nebandė slėpti ašarų, kai šalies dievaičiai gėdingai pralaimėjo Pietų Korėjos rinktinei ir nepateko į kitą turnyro etapą. Planetos čempionams 2014 metų triumfo pakartoti nebepavyks. 

 Urugvajus susitiks su Portugalija.<br> Lrytas.lt montažas
 Urugvajus susitiks su Portugalija.<br> Lrytas.lt montažas
 Urugvajus perglingai baigė grupės rungtynes.<br> AP nuotr.
 Urugvajus perglingai baigė grupės rungtynes.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 10:37 PM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:53 PM

Paradoksalu, bet tokį Vokietijos fiasko buvo galima prognozuoti. 

1998 metais Prancūzijos rinktinė iškovojo pasaulio čempionų titulą, tačiau 2002 metų planetos pirmenybėse nesugebėjo įveikti grupių etapo. 

Italijos rinktinė 2006 metais tapo pasaulio futbolo čempione. Po ketverių metų turnyras vyko Pietų Afrikoje, čia italai buvo nusiteikę kovingai. Tačiau buksavę grupės rungtynėse jie nesugebėjo išsikrapštyti į kitą etapą. 

2010 metais čempionų taurę į viršų kėlė ispanai. Ekspertai juos laikė vienais iš favoritų pakartoti 2014 metų triumfą Brazilijoje. Tačiau tragiškai žaidusi Ispanijos rinktinė iš turnyro pasitraukė nesulaukusi atkrintamųjų varžybų pradžios. 

Šis dėsningumas pasikartojo ir pirmenybėse Rusijoje. Tik įpusėjus turnyrui esami čempionai vokiečiai kraunasi lagaminus ir važiuoja namo. 

Buvęs Lietuvos rinktinės treneris Algimantas Liubinskas mano, kad kitos rinktinės puikiai išstudijuoja ir pasiruošia čempionių žaidimui. 

,,Manau, kad varžovai labai gerai išanalizuoja čempionų žaidimą. Be to, viena rinktinė amžinai futbolo madų nediktuoja. Galvoju, kad čempionų kaitos dėsningumas išliks,” – teigė A.Liubinskas, kurio Vokietijos rinktinės fiasko per daug nesujaudino.  

– Po rungtynių su Švedija buvo galima tikėtis, jog Vokietijos rinktinė įveiks grupių etapą. Tačiau netikėtas pralaimėjimas Pietų Korėjai palaidojo vokiečių viltis. Ko šį čempionatą Vokietijos žaidime labiausiai trūko? - lrytas.lt paklausė A.Liubinsko.

– Strateginis planas, kurį buvo sugalvoję Vokietijos rinktinės treneriai nepasitvirtino. Į konfederacijos taurės turnyrą buvo atsivežti vieni futbolininkai, o į Rusiją kiti. Jauni ir mažiau rinktinės varžybų patirties turintys žaidėjai rodė didesnį norą ir sugebėjo iškovoti taurę. O rinktinė, kuri žaidė Rusijoje ir nesugebėjo patekti į aštuntfinalį nebuvo tokia išalkusi pergalių. 

Treneris Joachimas Loewas ir daugelis rinktinės žaidėjau jau ilgą laiką yra kartu ir demonstruoja panašaus stiliaus futbolą. Priešininkai jau buvo išnagrinėję jų žaidimo stilių, o jokių naujovių šiame čempionate nepamatėme. 

Vokiečiai neturėjo ryškaus puolėjo, o saugai atrodė blankiai. Žaidimas senu bagažu neatnešė lauktos sėkmės, o privertė patirti fiasko. 

– Jau žinomos beveik visos aštuntfinalio poros. Kurių rinktinių dvikova bus įdomiausia?

– Turėtų būti įdomi dvikova tarp Urugvajaus ir Portugalijos futbolininkų. Atstovai iš Pietų Amerikos lėtai ir vangiai pradėjo turnyrą, bet dvikova su rusais parodė, kad Urugvajus turi potencialo. Įdomu kaip atrodys Cristiano Ronaldo. Tikėtina, kad jo žaidimo intensyvumas ir energija bus kiek pasėdusi. 

Įdomi dvikova laukia ir tarp Brazilijos bei Meksikos rinktinių. Šiuo atveju brazilams pasisekė, kad žais ne prieš Europos rinktinę. Jiems lengviau rungtyniauti prieš panašaus stiliaus varžovus. Tačiau Brazilija dar nepasiekė savo aukščiausio lygio ir Meksika gali pasinaudoti šansu. 

– Kuri iš silpnesnių rinktinių patekusių į atkrintamąsias gali nustebinti? 

Pateko danai, švedai ir tie patys šveicarai, kurių ekspertai galbūt ir nesitikėjo išvysti kituose etapuose. Švedai žais prieš šveicarus, viena rinktinė tikrai žengs toliau. Manau, kad patekimas į ketvirtfinalį joms jau būtų didelis laimėjimas. 

Asmeniškai prieš čempionatą galvojau, kad belgai ir kroatai gali nustebinti. Urugvajaus rinktinė irgi nebuvo laikyta tarp favoričių nugalėti. Įdomu ką pademonstruos ir Argentinos žaidėjai, kurie labai sunkiai prasibrovė į aštuntfinalį.

– Atkrintamųjų etapuose lygiųjų būti nebegalės. Ar rinktinės žais atsargiau ir matysime mažiau įvarčių?

– Nemanau. Komandos, kurios jau įgavo optimalią formą ir žaidžia sau įprastą futbolą nieko keisti neturėtų. Gera gynyba atneša pergales, bet be įvarčio jos pasiekti neįmanoma. Rinktinių žaidėjai tai puikiai supranta ir bandys prisitaikyti prie varžovų stiliaus. 

 – Kuo čempionatas Rusijoje yra išskirtinis?

– Šiame čempionate žaidžia daug aukšto lygio futbolininkų, kuriems tai gali būti paskutinės planetos pirmenybės. Galbūt paskutinį kartą matome Lionelį Messi ar C.Ronaldo rungtyniaujančius pasaulio čempionatuose. 

Vokiečiai jau baigė pasirodymą ir galbūt  pralaimėjimas Pietų Korėjai tapo paskutinėmis vyresnių Vokietijos futbolininkų rungtynėmis. 

Gaila, bet šiais metais nematome ryškesnio blykstelėjimo iš jaunų žaidėjų, kurie tik debiutuoja pasaulio čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.