D. Maradonos nuopolis Rusijoje – Argentinos ikona virto nacionaline gėda

Legendinis futbolininkas Diego Maradona savo elgesiu per pergalingas Argentinai pasaulio futbolo čempionato rungtynes prieš Nigeriją pritraukė dėmesio tiek pat, kiek ir pati šalies rinktinė.

D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br> AP/skysports.com nuotr.
D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br> AP/skysports.com nuotr.
D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br>AP nuotr.
D.Maradona per rungtynes nesuvaldė emocijų.<br>AP nuotr.
D.Maradona prisipažino vartojęs narkotikus.<br> Reuters nuotr.
D.Maradona prisipažino vartojęs narkotikus.<br> Reuters nuotr.
 D.Maradonos elgesys tribūnose nuolat traukia žiniasklaidos dėmesį.<br> AP nuotr.
 D.Maradonos elgesys tribūnose nuolat traukia žiniasklaidos dėmesį.<br> AP nuotr.
 D.Maradonos elgesys tribūnose nuolat traukia žiniasklaidos dėmesį.<br> AP nuotr.
 D.Maradonos elgesys tribūnose nuolat traukia žiniasklaidos dėmesį.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2018-06-28 10:56, atnaujinta 2018-06-28 16:01

Mačo metu VIP tribūnoje jis ir miegojo, ir meldėsi, ir vos pastovėjo ant kojų, po pergalės rodė vidurinius pirštus švęsdamas, galiausiai nepajėgė pats pakilti ir buvo išneštas iš tribūnų, kol galiausiai atsidūrė medikų globoje.

Kameros rungtynių metu yra nuolat pasiruošusios gaudyti kiekvieną 57-erių D.Maradonos emocijų proveržį, tad kartais susidaro įspūdis, kad kai kurie Argentinos žaidėjai per rungtynes TV eteryje parodomi kur kas mažiau nei 1986 metų pasaulio čempionas.

Tačiau toks legendos elgesys tampa našta Argentinos šaliai, kuri vis labiau sulaukia nenorimo dėmesio, o kartais net būna jaučiama gėda dėl vieno iš populiariausių šios Pietų Amerikos šalies žmonių.

„Bijau, kad D.Maradona paprasčiausiai taps pajuokos objektu“, – po antradienio rungtynių pareiškė buvęs Anglijos rinktinės puolėjas Gary Linekeris.

Tuo tarpu buvęs Norvegijos fubolininkas 51-erių Janas Age Fjortoftas perspėjo D. Maradoną „nebaigti taip, kaip Elvis (Presley)“.

„Brangus Maradona! Mano kartai tu esi futbolo karalius. Kaip ir Elvis, kuris buvo rokenrolo karalius. Prašau, nebaik taip, kaip Elvis“, – savo paskyroje „Twitter“ rašė norvegas.

Po Argentinos ir Nigerijos akistatos vėl buvo pradeda nerimauti dėl jo sveikatos.

Pats argentinietis savo socialinio tinklo „Instagram“ paskyroje paskelbė, kad jaučiasi puikiai.

„Buvau patikrintas daktaro ir jis man patarė keliauti namo prieš antrąjį rungtynių kėlinį. Tačiau aš norėjau pasilikti, kadangi mes vaikščiojome ant bedugnės krašto. Kaip gi aš tokiu atveju galėjau palikti rungtynes?“ – teigė D.Maradona.

Tačiau tokie dalykai verčia atsigręžti į skandalingą futbolininko praeitį.

Jam teko kovoti su sveikatos problemomis, kurias sukėlė priklausomybė narkotikams, alkoholis.

D.Maradona savo profesionalo futbolininko karjerą baigė 1997 metais. Vos po trejų metų jis buvo paguldytas į ligoninę. Dar kartą buvo medikų priežiūroje 2004 metais. Abu kartus D.Maradona turėjo problemų su širdimi, o pagrindinė sutrikimų priežastis buvo kokaino vartojimas.

2007 metais D.Maradona gydytojų rankose atsidūrė dėl besaikio valgymo ir alkoholio vartojimo, o jam buvo nustatytas ūminis hepatitas.

Narkotikai futbolininką lydėjo dar profesionaliai žaidžiant. Pats žaidėjas yra prisipažinęs, kad kokainą vartoti pradėjo būdamas 24 metų.

Argentinos legendą per jo gyvenimą lydėjo ne tik sveikatos problemos, bet ir įvairiausi skandalai. Futbolininkas daugybė kartų konfliktavo su žiniasklaida, kitais garsiais žaidėjais. Buvo sulaikytas dėl dokumentų klastojimo, mokesčių slėpimo.

2005 metais D.Maradona tiesiog bankrutavo, o jo įsiskolinimai siekė beveik 40 milijonų eurų.

Tokia skandalinga argentiniečio praeitis verčia susimąstyti, ar šiame pasaulio čempionate, kuris vyksta Rusijoje, D.Maradona negrįžo prie senų įpročių.

Viešumoje vis labiau pasigirsta kalbos, kad D.Maradona turėtų palikti čempionatą ir keliauti namo.

Futbolininkas šiuo metu yra Tarptautinės futbolo asociacijos (FIFA) ambasadorius, o tokie poelgiai šios organizacijos viešojo įvaizdžio nepuošia.

Maža to, D.Maradona yra kaltinamas, kad per Argentinos ir Islandijos rungtynes rasistiniais gestais užgauliojo sirgalius iš Pietų Korėjos.

Teigiama, kad jau ir pati FIFA susimąstė dėl D.Maradonos vaidmens, susijusio su šia organizacija.

Per Argentinos ir Nigerijos dvikovą futbolininkas nebuvo pakviestas stebėti rungtynių VIP ložėje.

Paprasti sirgaliai iš Argentinos yra nusivylę tokiu šalies legendos poelgiu.

„Žmonės tėvynėje iš jo juokiasi. D.Maradona yra sudėtinga asmenynė, tačiau jis turi rimtų problemų. Mums dėl to labai gaila “, – kalbėjo 68-erių futbolo aistruolis iš Argentinos Oscaras Cicchilli, kuris gyvai stebėjo rungtynes su Nigerija Sankt Peterburgo mieste.

Panašu, kad FIFA pati gali užbėgti įvykiams už akių ir nušalinti D.Maradoną nuo pasaulio čempionato kovų stebėjimo.

Už panašius gestus 5 draugiškas rungtynes praleido kolumbietis Edwinas Cordona, o pasaulio čempionato atrankos metu už parodytą vidurinį pirštą vienerių rungtynių diskvalifikacijos susilaukė Anglijos rinktinės saugas Dele Alli.

Kol FIFA sprendžia, ką daryti su D.Maradona, pasaulis laukia dar vieno dramatiško legendinio futbolininko pasirodymo tribūnose, kuomet jau šeštadienį Argentina aštuntfinalyje susikaus su Prancūzijos rinktine.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.