T. Meškonis įvardijo, kas futbolo kovose Rusijoje galėtų tapti didžiausia sensacija

Pasaulio futbolo čempionatas artėja prie atkrintamųjų etapo slenksčio. Dalis rinktinių jau kuria naujas strategijas prieš aštuntfinalio dvikovas, o favoritėmis laikytos komandos vis dar bando išsikrapštyti iš grupių etapo.  

 T.Meškonio manymu, Rusijos pergalė aštuntfinalyje galėtų tapti didžiausia turnyro sensacija.<br> Lrytas.lt montažas
 T.Meškonio manymu, Rusijos pergalė aštuntfinalyje galėtų tapti didžiausia turnyro sensacija.<br> Lrytas.lt montažas
 Argentinos rinktinė tik per plauką išsikapstė į aštuntfinalį.<br> AP nuotr.
 Argentinos rinktinė tik per plauką išsikapstė į aštuntfinalį.<br> AP nuotr.
 Argentinos rinktinė tik per plauką išsikapstė į aštuntfinalį.<br> AP nuotr.
 Argentinos rinktinė tik per plauką išsikapstė į aštuntfinalį.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 28, 2018, 6:31 AM, atnaujinta Jul 11, 2018, 3:54 PM

Argentinoje trečiadienio rytas buvo šviesesnis nei iki tol. Argentinos futbolo rinktinė po dramatiškos kovos rungtynių pabaigoje 2:1 įveikė Nigerijos vienuolikę ir pateko į kitą turnyro etapą. 

Vietos sirgaliai jau buvo spėję nurašyti savo rinktinės futbolininkus. Tačiau bilietą į kitą etapą atnešusi pergalė atgaivino pasitikėjimą, kurį Argentinos futbolininkai bandys išlaikyti ir aštuntfinalio dvikovoje su Prancūzijos rinktine.

Lrytas.lt kalbinto, planetos pirmenybes komentuojančio Tautvydo Meškonio manymu, kiti favoritai turėtų taip pat pateisinti savo ir sirgalių lūkesčius.

Paklaustas apie kol kas be kluptelėjimų žygiuojančios Kroatijos pasirodymą, komentatorius teigė, kad tikėjo šia rinktine dar prieš pirmenybes Rusijoje. 

„Daug kas kalbėjo, kad nustebinti gali Belgija ar Portugalija, bet aš visada sakiau, kad man iš tų arkliukų pats juodžiausias ir rimčiausias yra būtent Kroatijos rinktinė”, –  neslėpdamas simpatijų Kroatijos rinktinei teigė T.Meškonis. 

 – Komentuojate pasaulio čempionato rungtynes, kokį įspūdį palieka tiek turnyras, tiek rinktinių žaidimas?,lrytas.lt paklausė T.Meškonio. 

– Įspūdis neblogas. Galbūt lyderiai šiek tiek šlubuoja, bet bendrai čempionatas man patinka. Gal pats žaidimas ir jo kokybė ne visada žavi, bet silpnesnių rinktinių akių draskymas favoritams man patinka. 

– Ar čempionatui įdomumo prideda ir VAR sistema?

– Aš esu už tą nuomonę, kuri kritikuoja VAR sistemą dėl jos netobulumo, bet manau, kad naudos sistema duoda daugiau nei blogybių. Diskusijos dėl VAR sistemos prideda čempionatui daugiau intrigos. 

– Jau aišku, jog Argentinos rinktinė susitiks su prancūzais. Kokią baigtį prognozuojate šių rinktinių akistatoje?

– Mano akimis žiūrint, tai bus įdomiausios aštuntfinalio rungtynės. Jų baigtį nuspėti tikrai sudėtinga. Būkime atviri, prancūzai rungtynėse su Australija žaidė neįtikinamai, o dvikovoje prieš Peru viso pajėgumo demonstruoti tikrai nereikėjo. Paskutinėse rungtynėse su danais sužaista lygiosiomis ir gana lengvai užimta pirmoji vieta grupėje.

Prancūzams gali pakišti koją būtent tai, kad jie lengvai įveikė pirmąjį etapą. Tuo tarpu argentiniečiai vos išsikapstė iš grupės ir neretai būna, kad tos komandos, kurios per adatos skylutę išlenda į kitą etapą, vėliau nukeliauja iki pat finalo. 

Panašiai 1982 metais nužygiavo italai, o 2010 metais Ispanijos rinktinė, kuri pirmoje dvikovoje nusileido šveicarams. Tas užsigrūdinimas grupių etapuose suteikia teigiamos naudos atkrintamųjų varžybų etape.

– Manau, kad taip. To neslepia ir daugelio rinktinių treneriai. Komandos, kurios planuoja kovoti tik dėl aukščiausio trofėjaus pasiskaičiuoja savo jėgas ir paskirsto jas protingai. 

Pavyzdžiui prancūzai ir kroatai buvo garantuoti, kad pateks į kitą etapą ir išleido eksperimentines sudėtis. Pataupė žaidėjus, kad negautų neplanuotų kortelių ar traumų. 

Tuo tarpu argentiniečiai jau grupių etape privalėjo demonstruoti geriausią savo futbolą. Pažiūrėsime, ar aštuntfinalyje jiems pavyks pagerinti žaidimą. 

– Ekspertai prognozuoja ir Rusijos-Ispanijos dvikovos rezultatą. Ar čempionato šeimininkų pergalė būtų staigmena?

– Taip kaip rusai žaidė prieš čempionatą iš esmės atspindi jų pajėgumą. Jiems labai sėkmingai susiklostė pirmosios rungtynės prieš Saudo Arabiją. Greitai įmuštas įvartis pridėjo pasitikėjimo ir su ta banga rusai įveikė ir Egipto rinktinę. 

Tačiau Urugvajaus rinktinė parodė tikrąją rusų vietą. Aš manau, kad būtų labai didelė staigmena, jei rusai įveiktų ispanišką barjerą. Rusų pergalė galbūt būtų net didžiausia čempionato sensacija. 

– Kroatijos rinktinė laimėjo visas rungtynes savo grupėje. Ar buvo galima tikėtis tokio galingo kroatų žaidimo?

– Grupė tikrai nebuvo lengva. Prieš čempionatą vieni kalbėjo apie didįjį ketvertą – brazilus, vokiečius, ispanus, prancūzus, o kiti apie vadinamuosius „juoduosius arkliukus”. 

Daug kas kalbėjo, kad nustebinti gali Belgija ar Portugalija, bet aš visada sakiau, kad man iš tų arkliukų pats juodžiausias ir rimčiausias yra būtent Kroatijos rinktinė. Manęs visiškai nestebina toks jų žaidimas, o rungtynės prieš Argentiną tai dar kartą patvirtino. 

Man padarė įspūdį kroatų saugų grandis bei jų fizinis pasiruošimas. Tai kaip jie visas rungtynes spaudė Argentinos žaidėjus buvo tikrai įspūdinga. Jeigu kažkuri iš ne favorite laikytų rinktinių gali iškrėsti pokštą, tai manau turėtų būti būtent Kroatijos rinktinė.

– Kas jūsų akimis gali triumfuoti šių metų pasaulio čempionate? 

– Nepaisant lyderių sunkios pradžios manau, kad brazilai išlieka vieni ryškiausių favoritų. 

Prancūzai parodys savo tikrąjį veidą rungtynėse su Argentina. Aš šiuo metu labiausiai simpatizuoju Brazilijos ir Prancūzijos rinktinių žaidimui, bet neatmetu ir ispanų varianto. 

Tačiau jei reikėtų išrinkti vieną rinktinę, tai būtų Brazilija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.