N. Kesminas apie būsimus ketvirtfinalius: „Rusija vis tiek turi kada nors pralaimėti“

Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje artėja prie savo kulminacijos. Antradienio vakarą buvo sužaistos paskutinės aštuntfinalio rungtynės ir jau tapo aiškios visos ketvirtfinalio poros.

Nerijus Kesminas mano, kad kroatai nugalės rusus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Nerijus Kesminas mano, kad kroatai nugalės rusus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 5, 2018, 7:36 AM, atnaujinta Jul 5, 2018, 11:20 AM

Liepos 6 dieną dėl patekimo į pusfinalį susigrums Prancūzijos ir Urugvajaus bei Belgijos ir Brazilijos komandos, o liepos 7-ąją jėgas tarpusavyje aiškinsis Švedija su Anglija ir Rusija su Kroatija.

Pasaulio čempionato kovas komentuojantis Nerijus Kesminas kalbėdamas su lrytas.lt apžvelgė pasibaigusias aštuntfinalio kovas ir pateikė savo nuomonę apie būsimus ketvirtfinalius.

– Antradienį Švedija 1:0 palaužė šveicarus ir pateko į čempionato ketvirtfinalį. Kokį įspūdį Jums paliko šios rungtynės?

– Iš šių rungtynių buvo sunku tikėtis ko nors konkretaus. Žiūrint tik į pavardes ar reitingą, teoriškai šveicarai turėjo būti stipresni. Švedai žaidė paprastą, bet veiksmingą futbolą ir šveicarams individualaus bei komandinio talento pritrūko norint įmušti Švedijai bent kartą.

– Antrose antradienio rungtynėse su Kolumbija dramatišką pergalę po 11 metrų baudinių serijos iškovojo Anglija. Kokie Jūsų įspūdžiai po šios aštuntfinalio akistatos?

– Tikrai nesitikėjau, kad bus 3:0 ar 4:1 anglų naudai. Kolumbijai rungtyniaujant net ir be Jameso Rodriguezo, buvo galima tikėtis, kad bus atkakli kova.

Sakykime taip, anglai pasirinko lengvesnį kelią iki, bent jau, čempionato pusfinalio, kuomet pralaimėjo belgams grupių etape ir užėmė antrąją vietą gaudami santykinai silpnesnius varžovus. Viena rimtesnių konkurenčių šiame kelyje buvo Kolumbija.

Ir tai buvo pirmas rimtas anglų išbandymas čempionate, kurį sunkiai, bet išlaikė.

Tad Anglijos laukia atkakli kova rungtynėse su Švedija turnyro ketvirtfinalyje.

– Po Kolumbijos ir Anglijos rungtynių buvo nemažai kalbėta apie teisėjavimą. Mačo metu buvo parodyta daugybę kortelių kolumbiečiams, o antrojo kėlinio metu įsivyravo chaosas. Kaip vertinate teisėjų darbą šiose rungtynėse?

– Manau, kad tai buvo blogiausias teisėjavimas šiame čempionate, kurį mačiau. Teisėjas nesusitvarkė, o visi abejotini sprendimai buvo priimami Anglijos rinktinės naudai. Kodėl nutiko būtent taip galima tik spėlioti, bet vienareikšmiškai teisėjas paleido rungtynių kontrolę.

– Ketvirtfinalyje laukia dar viena įdomi akistata tarp Prancūzijos ir Urugvajaus rinktinių. Ko būtų galima tikėtis iš šių rungtynių?

– Prancūzija kol kas turi aiškiausią lyderį iš visų čempionato komandų. Tai Kylianas Mbappe. Nors Urugvajus pagal statistiką ir yra geriausiai besiginanti komanda, tačiau nesu užtikrintas, kad Urugvajaus patyrusiems gynėjams pavyks sėkmingai sustabdyti šį 19-metį talentą.

– Kalbama, kad Urugvajui gali tekti verstis be didžiausių savo žvaigždžių – Luiso Suarezo ir Edinsono Cavani. Ar pajėgi Pietų Amerikos komanda mesti rimtą iššūkį prancūzams be šių žaidėjų?

– Ne, nepajėgi. Nes mušti įvarčius visiškai nebebus kam. Žinoma, lieka standartinės situacijos, kuriose gali pasižymėti Jose Gimenezas, Diego Godinas. Tačiau ir tas standartines situacijas dažniausiai uždirbdavo puolėjai E.Cavani ar L.Suarezas.

Manau, kad Urugvajus apskritai neįmuš įvarčio, jei nežais šie du žaidėjai, o nepraleisti žaidžiant su prancūzais bus sudėtinga.

– Į čempionato ketvirtfinalį sensacingai pateko šeimininkė Rusija, išmetusi Ispaniją po 11 metrų baudinių serijos. Jie dėl patekimo į pusfinalį kausis su Kroatija. Ar pavyks rusams dar kartą nustebinti pasaulį?

– Esu įsitikinęs, kad tose aštuntfinalio rungtynėse prastai žaidė Ispanija. Stiprios komandos dažnai dėliojasi savo planus taip, kad geriausią formą įgautų antroje turnyro pusėje, o ispanai pasielgė tarsi priešingai. Sužaidė pirmas geras rungtynes, o toliau ir viskas, susirinko daiktus ir pasitraukė iš čempionato taip, kaip niekas nesitikėjo.

Kas liečia Rusijos dvikovą su Kroatiją, pasikartosiu, kad rusai vistiek turi kažkada pralaimėti. Ir manau, kad jie bus nugalėti būtent kroatų.

– Ketvirtfinalyje laukia dar viena intriguojanti akistata tarp Brazilijos ir Belgijos rinktinių. Abi komandos aštuntfinalyje triumfavo skirtingais būdais: Belgija paskutinėmis sekundėmis 3:2 nukovė japonus, o Brazilija užtikrintai 2:0 susitvarkė su Meksikos rinktine. Ko galima tikėtis iš šių rungtynių?

– Aš manau, kad toks scenarijus belgams kaip tik buvo geresnis, nei laimėti 4:0 ar 5:0. Tada jie eitų žaisti prieš Braziliją neturėję nei vienių rimtų rungtynių šiame čempionate. Dabar belgai atsipirko lengvu išgąsčiu, bet turėjo rimtai žaisti ir patyrė stresą. Taigi, tas japoniškas testas buvo labai laiku ir vietoje.

O brazilus dar iki prasidedant pasaulio čempionatui laikiau pagrindiniais favoritais nugalėti turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.