D. Vidai tenka teisintis dėl žodžių apie Ukrainą: „Tai nebuvo politinis lozungas“

Kroatijos nacionalinės futbolo rinktinės gynėjas Domagojus Vida po pergalės prieš Rusijos komandą pasaulio čempionato ketvirtfinalio etapo rungtynėse Sočyje po baudinių serijos 4:3 (1:1, 2:2) supykdė turnyro šeimininkų žiniasklaidą, politikus ir sukėlė nerimą Tarptautinėje futbolo federacijoje (FIFA). D.Vida drauge su kitu Kroatijos delegacijos nariu Ognenu Vukojevičiumi sušuko Ukrainą šlovinantį šūkį ir tai nufilmavo.

 Domagojui Vidai tenka teisintis dėl žodžių apie Ukrainą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Domagojui Vidai tenka teisintis dėl žodžių apie Ukrainą.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 8, 2018, 9:25 PM, atnaujinta Jul 8, 2018, 10:01 PM

„Slava, Ukraine! Davaj, davaj!“ (Šlovė, Ukrainai! Pirmyn, pirmyn!)“, – skandavo kroatai. O.Vukojevičius, kuris dirba Kijevo klubo „Dynamo“ treneriu-skautu papildė: „Ši pergalė už Dinamo ir už Ukrainą!“

„Deja, kai kurie masinių informavimo priemonių atstovai neteisingai interpretavo mūsų žinutę. Tai nebuvo politinis lozungas, o tiesiog dėkingumo mus palaikančiai Ukrainai išraiška. Ukrainoje mes su Vukojevičiumi praleidome daug metų. Mes nieko nenorėjome įžeisti.

Aš laimingas, kad moku kalbėti rusiškai, man patinka rusų svetingumas 2018 metų pasaulio futbolo čempionate. Ir aš nuoširdžiai tikiuosi, kad mano teginiai bus vertinamami tik kaip padėka mūsų draugams Ukrainoje už jų palaikymą ne rungtynėse su Rusija, o viso turnyro metu“, – D.Vidos žodžius cituoja Kroatijos futbolo sąjungos (HNS) oficiali svetainė internete.

„Šlovė Ukrainai!“ buvo ukrainiečių proeuropietiškos revoliucijos, 2014-aisiais nuvertusios Rusijos remtą prezidentą Vladimirą Janukovyčių, šūkis.

Neliko nuošalyje ir FIFA, kurios taisyklės draudžia diskriminaciją politiniais motyvais, o už tai gali būti baudžiama nušalinimu nuo varžybų. 

Sekmadienio pavakarę FIFA įspėjo D.Vidą.

„Mes galime patvirtinti, kad FIFA Drausmės komitetas išsiuntė žaidėjui Domagojui Vidai įspėjimą už vaizdo įraše sakomus teiginius per 2018 metų pasaulio futbolo čempionato rungtynes tarp Kroatijos ir Rusijos rinktinių“, – rašoma FIFA pranešime.

Trys albanų kilmės Šveicarijos rinktinės žaidėjai – Blerimas Džemaili, Xherdanas Shaqiri ir Valonas Behrami – buvo nubausti už tai, kad per rungtynes su Serbija rankomis parodė „Erelio ženklą“ – Albanijos vėliavos ir herbo simbolį.

Socialiniuose tinkluose rusai dabar po šio D.Vidos poelgio ragina pasaulio čempionato pusfinalyje palaikyti ne Kroatijos, o tik Anglijos rinktinę.

Planetos pirmenybių pusfinalyje Kroatija liepos 11-ąją dieną Maskvos Lužnikų stadione žais su Anglija. Dvikovos pradžia 21.00 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.