Deividas Šemberas – apie nuvylusią Anglijos rinktinę ir finalą pusfinalyje

Mėnesį trunkančiame pasaulio futbolo čempionate triumfuos viena iš Europos rinktinių. Tai paaiškėjo pasibaigus ketvirtfinalio kovoms, kai čempionatą paliko dvi Pietų Amerikos ekipos bei Rusijos ir Švedijos futbolininkai.

 D.Šemberas nenorėtų, kad Anglija keltų pasaulio futbolo čempionato trofėjų.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Šemberas nenorėtų, kad Anglija keltų pasaulio futbolo čempionato trofėjų.<br> lrytas.lt montažas.
 D.Šemberas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
 D.Šemberas.<br> J.Stacevičiaus nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Ketvitfinalio akimirka.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2018-07-10 06:51, atnaujinta 2018-07-11 15:53

Stipriausios planetos futbolo rinktinės vardą sieks pelnyti Belgijos, Prancūzijos, Anglijos ir Kroatijos rinktinės. Šių komandų kelias iki geriausiųjų ketvertuko buvo skirtingas.

Vienintelė Belgijos rinktinė laimėjo visas žaistas rungtynes. Tiesa, Kroatijos bei Prancūzijos futbolininkai iki pusfinalio etapo nužygiavo nepatyrę pralaimėjimo kartėlio.

Kroatai aštuntfinalyje ir ketvirtfinalyje po lygiųjų ir 11 metrų baudinių įveikė savo varžovus, o Prancūzai grupės etape lygiosiomis sužaidė su danais.

Anglijos rinktinė grupių etape nusileido Belgijos futbolininkams ir lygiosiomis sužaidė su Kolumbijos futbolininkais, kuriuos įveikė tik po 11 metrų baudinių serijos.

Buvęs Lietuvos futbolo rinktinės žaidėjas Deividas Šemberas mano, kad sudėtingų rungtynių trūkumas gali pakišti koją Anglijos rinktinei.

„Anglai sunkias rungtynes žaidė tik prieš Kolumbijos futbolininkus. Matėme, kad sutikus pajėgų varžovą, jiems sekėsi žymiai sunkiau. Kroatai turėjo daugiau įtemptų dvikovų ir tai gali tapti jų pranašumu pusfinalyje,” – savo įžvalgomis dalinosi D.Šemberas

Stabiliai žygiuojanti Belgija įveikė ir Brazilijos futbolo žvaigždes, tad manoma, jog būtent ši rinktinė turi geriausius šansus triumfuoti ne tik pusfinalyje prieš prancūzus, bet ir finalo rungtynėse. Tačiau D.Šembero nuomone, į finalą pateks Prancūzai.

„Manau, kad laimės prancūzai. Labai norėčiau, kad finale kovotų Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės, bet kaip bus, pamatysime,” – simpatijų prancūzų žaidimui neslėpė D.Šemberas.

– Kokį įspūdį paliko ketvirtfinalio etapas? lrytas.lt paklausė D.Šembero.

– Įspūdžiai kuo geriausi. Žinoma tikėjausi, kad tarp aštuonių stipriausių rinktinių matysime Vokietijos ar Ispanijos rinktines, bet jų nebuvo. Brazilų pralaimėjimas kiek nustebino, tokią rinktinę visada tikiesi išvysti tarp keturių stipriausių.

Rusai padarė viską, ką galėjo, bet kroatai yra stipresnė komanda ir pelnytai žygiuoja toliau. Vienintelė Anglijos rinktinė kiek nuvylė. Šiai rinktinei trūksta patikimumo ir užtikrintumo žaidime. Manau, kad jei ankstesniuose etapuose anglai būtų žaidę prieš pajėgesnius varžovus, dabar jų nebebūtų čempionate.

– Pirmajame pusfinalyje susitinka Prancūzijos ir Belgijos rinktinės. Kokią kovą tikitės išvysti?

– Šią dvikovą galima laikyti finalu. Mano nuomone, tai yra stipriausios rinktinės iš likusių turnyre ir labai gaila, kad jos susitinka ne finale, o pusfinalyje. Abi rinktinės vertos finalo ir pirmosios vietos. Prancūzų žaidimui jaučiu didelę simpatiją, bet belgai irgi demonstruoja labai gražų futbolą.

Belgijos rinktinė atrado puikų balansą, anksčiau jiems trūko tokių žaidėjų kaip Kevinas De Bruyne, o dabar jis lipdo visą komandą ir matome puikiai organizuotą žaidimą. Norisi sėkmės palinkėti abiem komandoms, bet laimės tik viena.

– Belgija muša daugiausiai įvarčių čempionate, prancūzai per paskutines dvejas rungtynes pelnė šešis įvarčius. Ar galime laukti rezultatyvios dvikovos?

– Sunku pasakyti kaip bus, bet manau, kad tai didelė klaidos kaina. Žaidėjai bus šiek tiek atsargesni ir į priekį bėgti labai neskubės. Pagrindinė užduotis bus nepraleisti įvarčio, nes viena klaida gali nulemti rungtynių baigtį. Nemanau, kad bus labai atviras futbolas.

Tačiau, jei kažkuri komanda pelnys greitą įvartį, galbūt pamatysime dinamiškas ir rezultatyvias rungtynes.

– Kitoje pusfinalio poroje susitinka Anglijos ir Kroatijos futbolo rinktinės. Ar galima išskirti šios poros favoritą?

– Labai sunku prognozuoti šią dvikovą ir išskirti jos favoritą. Abi komandos panašaus žaidimo stiliaus ir pajėgumo, todėl sunku įžvelgti vienos ar kitos rinktinės pranašumą.

Asmeniškai, labiau simpatizuoju kroatams ir norėčiau, kad jie laimėtų. Kroatai stipriau atrodo kurdami kombinacijas ir pozicines atakas. Anglijos rinktinė labai gerai išnaudoja standartines situacijas ir matysime, ar kroatams pavyks prieš jas atsilaikyti.

– Kroatų kelias iki pusfinalio buvo labai sudėtingas, o anglai, pralaimėdami belgams, pasirinko sąlyginai lengvesnę kelionę trofėjaus link. Ar Kroatijos futbolininkai turės psichologinį pranašumą?

– Gyvai stebėjau Anglijos rungtynes prieš Belgiją. Apgailėtinai atrodė anglų žaidimas. Akivaizdžiai reikia kažką daryti su trečiosiomis grupių etapo rungtynėmis, kad jos būtų patrauklesnės žiūrovams.

Kroatijos rinktinė turi didesnį pasitikėjimą savo jėgomis. Rinktinė žaidė prieš pajėgias komandas ir anglų iššūkis jiems nėra baisus. Kroatai šiame čempionate sukaupė reikiamos patirties žaidžiant sunkias dvikovas, o angai priešingai.

Anglijos rinktinė sudėtingas rungtynes žaidė tik prieš Kolumbijos ekipą. Matėme, kad sutikus pajėgų varžovą, jiems sekasi žymiai sunkiau. Kroatai žaidė daugiau įtemptų dvikovų ir tai gali tapti pranašumu.

– Čempionato pradžioje didelio dėmesio ir kritikos sulaukusi VAR sistema pamažu praranda susidomėjimą ir yra vis mažiau kritikuojama. Ar reikėjo laiko prie jos priprasti, ar teisėjai pradėjo greičiau ir griežčiau priiminėti sprendimus?

– Tai yra naujovė. Visą tai dar tobulės ir manau, kad futbolas be šių technologijų neapsieis. Kritinius momentus futbolo rungtynėse reikia vertinti žymiai atsakingiau, o VAR sistema būtent tam ir sukurta.

Tai yra tik pirmas didelis turnyras naudojant šią sistemą ir, manau, kad po jo bus padarytos išvados bei išanalizuota, kokiose momentuose ir kada reikia šią sistemą naudoti.

Pagrindinis iššūkis yra kaip padaryti, kad nebūtų stabdoma žaidimo dinamiką. Neabejotinai tai yra naudinga sistema, kuriai reikia šiek tiek patobulinimų ir ji veiks puikiai.

– Kaip manote, kas laimės šių metų futbolo čempionatą?

– Labai norėčiau, kad Prancūzijos ir Belgijos poros nugalėtojas laimėtų finale. Jei reikėtų išsirinkti vieną rinktinę, tai būtų prancūzai. Labai norėčiau, kad finale kovotų Prancūzijos ir Kroatijos rinktinės, bet kaip bus, pamatysime.

Pasaulio futbolo čempionato pusfinaliai startuos liepos 10 dieną. Pirmoje pusfinalio poroje susitiks Prancūzijos ir Belgijos rinktinės. Liepos 11 d. į dvikovą stos Anglijos ir Kroatijos rinktinės. Abiejų rungtynių pradžia 21 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.