Buvo atlikti 2037 su pasaulio futbolo čempionato susiję dopingo testai

Nuo 2018 metų sausio mėnesio, futbolininkai, kurie dabar dalyvauja ar dalyvavo pasaulio futbolo čempionate Rusijoje, atliko 2037 dopingo testus. Apie tai skelbia Tarptautinė futbolo federacija (FIFA).

Dopingo kontrolieriai atliko 2037 dopingo testus futbolininkams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Dopingo kontrolieriai atliko 2037 dopingo testus futbolininkams.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-07-12 19:53, atnaujinta 2018-07-12 20:40

Iš viso buvo paimta net 3985 (1928 šlapimo, 1031 kraujo ir 1026 serumo) mėginiai, 2776 jų – prieš čempionatą, o 626 – jau turnyro Rusijoje metu.

Futbolininkai buvo tikrinami tiek rungtynių dienomis, tiek per laisvadienius.

Rinktinių, kurios žaidė planetos pirmenybių pusfinalyje (Anglija, Belgija, Kroatija ir Prancūzija), žaidėjai vidutiniškai atliko po 4,41 dopingo testo. Atskiriems futbolininkams teko duoti mėginius po aštuonis kartus.

FIFA pabrėžia, kad visi mėginiai po tyrimų buvo neigiami.

Tiesa, buvo pasirodę spėjimų, kad Rusijos rinktinės žaidėjo Artiomo Dziubos rankoje matyti neseniai atliktų injekcijų žymės. 

Tokios spėlionės pagarsėjo po pirmenybių aštuntfinalio, kuriose Rusija susidūrė su Ispanijos futbolininkais. Rusų puolėjui A.Dziubai švenčiant įmuštą baudinį, fotografai užfiksavo ant kairiosios jo rankos esantį paraudonavusį taškelį.

Kiek anksčiau toks pats buvo pastebėtas ir ant saugo Aleksandro Golovino rankos. Akivaizdu, jog šias žymes galėjo palikti tik adatos dūriai.

Įtarimus kursto ir kiti faktai, pavyzdžiui, garsiai nuskambėjusi Rusijos valstybės remiamo dopingo vartojimo istorija ar paprasčiausia statistika.

Ji atskleidžia, jog rusų pasaulio čempionate nubėgtų kilometrų skaičius yra neįprastai didelis. Rungtynėse su ispanais jie nubėgo 9 kilometrais daugiau už varžovus.

Vienintelis dopingo atvejus pasaulio čempionato istorijoje, apie kurį skelbta oficialiai, susijęs su Argentinos futbolo žvaigžde Diegu Maradona. Jo dopingo testas buvo teigiamas 1994-aisiais JAV vykusiose pirmenybėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.