T. Danilevičius apie būsimą čempionato finalą: „Žaidimas nebūtinai bus gražus“

Beveik mėnesį trukusi futbolo fiesta artėja prie savo finišo. Antradienį ir trečiadienį po pusfinalio rungtynių paaiškėjo kas liepos 15 dieną susikaus finale dėl čempionų taurės.

LFF prezidentas T.Danilevičius tikisi gražaus futbolo finale.<br>G.Bitvinsko nuotr.
LFF prezidentas T.Danilevičius tikisi gražaus futbolo finale.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kroatija pusfinalyje nugalėjo anglus.<br>AP nuotr.
Kroatija pusfinalyje nugalėjo anglus.<br>AP nuotr.
Prancūzija pusfinalyje įveikė belgus.<br>AP nuotr.
Prancūzija pusfinalyje įveikė belgus.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jul 12, 2018, 8:11 PM, atnaujinta Jul 12, 2018, 8:15 PM

Prancūziją 1:0 pranoko belgus, o Kroatija 2:1 po pratęsimo palaužė Anglijos pasipriešinimą.

Prancūzams tai jau bus antras didelio turnyro finalas paeiliui, mat jie 2016 metais žaidė ir Europos čempionato dvikovoje dėl nugalėtojų titulo.

Tuo tarpu, kroatams tai istorinis pasiekimas, nes šalis pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje pateko į finalą.

Buvęs ilgametis rinktinės puolėjas, dabartinis Lietuvos futbolo federacijos prezidentas (LFF) Tomas Danilevičius kalbėdamas su lrytas.lt pripažino, kad išankstinių čempionato favoritų neturėjo, tad finale laukia tiesiog įdomaus ir gražaus žaidimo.

– Pirmoje pusfinalio akistatoje Prancūzija 1:0 nugalėjo Belgijos rinktinę. Kokį įspūdį Jums paliko šios rungtynės?

– Tikrai buvo aukšto lygio rungtynės, žaidė eilė ryškiausių Europos žvaigždžių, buvo įdomus žaidimas. Nors laimėjo 1:0 prancūzai, tačiau negalėčiau pasakyti, kad būtent jie dominavo šio dvikovoje.

– Belgai iki pusfinalio susitikimo dar nebuvo palikę aikštelės neįmušę įvarčio. Kas nutiko, kad Belgijos puolimas iš esmės buvo sustabdytas?

– Pirmiausiai tai varžovų nuopelnas. Prancūzija yra galinga rinktinė ir šiame susitikime labai gerai gynėsi, kontroliavo žaidimą. Tai buvo Belgijos puolimo meistriškumo išbandymas prieš Prancūzijos galią, o nugalėjo pastaroji.

– Belgai daugiau laiko kontroliavo kamuolį, tačiau daug kas pabrėžia racionalų Prancūzijos rinktinės žaidimą. Ko pritrūko Belgijai šiose rungtynėse?

– Nors belgai kontroliavo 60 procentų laiko, bet nepasakyčiau, kad čia buvo absoliuti rungtynių kontrolė. Prancūzai įrodė, kad ir nežaidžiant pirmuoju numeriu galima laimėti rungtynes. Jie labai gerai ir greitai sugeba iš gynybos pereiti į puolimą. Tai ir buvo pagrindinės pergalės priežastys.

– Antrose pusfinalio rungtynėse Kroatija po pratęsimo 2:1 sudaužė Anglijos viltis patekti į finalą. Kaip vertinate šį susitikimą?

– Anglai įmušė pirmieji, bet vėliau kroatai sugebėjo perlaužti žaidimo eigą. Šiaip rungtynės buvo tikrai įdomios. Kroatai antrajame kėlinyje labai galingai atakavo, o tai lėmė geras I.Rakitičiaus. L.Modričiaus žaidimas aikštės viduryje, vėliau ir M.Mandzukičius prisidėjo.

– Anglai įmušė greitą įvartį, atrodė, kad kontroliuoja žaidimo eigą, tačiau galiausiai pralaimėjo. Ko pritrūko Anglijos rinktinei iki pergalės?

– Aš manau, kad kroatai uždarė greituosius anglų žaidėjus. Nesuteikė jiems erdvių, privertė žaisti nepatogų futbolą.

– Kroatai nuo aštuntfinalio žaidė jau trečiąjį pratęsimą ir visas tokias rungtynes laimėjo. Koks jų sėkmės receptas?

– Aš manau, kad susideda daug įvairių dalykų: psichologija, geras fizinis pasiruošimas, kažkiek sėkmės. Vis tik išskirčiau gerą fizinį kroatų pasiruošimą. Matėme, kad pavyzdžiui, su Rusija išryškėjo gera L.Modričiaus forma. Žaidėjas 120 minučių bėgiojo aukštu tempu.

Vakar su Anglija kroatai irgi dominavo pratęsime.

– Šeštadienį mažajame finale dėl trečios vietos susikaus Belgija ir Anglija. Kokios Jūsų prognozės šiam susitikimui?

– Nemanau, kad daug kas kalbėjo prieš čempionatą, kad Belgija ir Anglija taip toli nukeliaus, tad motyvacijos abiem komandoms neturėtų trūkti. Šiose rungtynėse neturiu savo favoritų, bet panašu, kad daugiau žmonių palaikys Anglijos komandą. Asmeniškai norėčiau pamatyti gražų futbolą.

– Sekmadienį laukia pagrindinės čempionato rungtynės tarp Kroatijos ir Prancūzijos. Ko galime tikėtis iš šios finalo dvikovos?

– Manau, kad komandos nuėjusios iki finalo svarstys kokią geriausią taktiką pasirinkti. Kiekviena rinktinė sieks pergalės ir žaidimas nebūtinai gali būti gražus. Asmeniškai norėčiau gražaus ir įdomaus futbolo finale ir abiejų komandų šansus vertinu vienodai.

Tiesiog palinkėsiu sirgaliams pasidžiaugti renginiu, nes tokie turnyrai vyksta tik kas ketverius metus ir sekančio finalo reiks palaukti.

– Jūs pats stebėjote čempionato atidarymo rungtynės, dabar vyksite žiūrėti finalinės dvikovos. Kokį Jums įspūdingą palieka šis pasaulio čempionatas Rusijoje?

– Kas liečia iš organizacinės pusės, tai tikrai nustebino teigiamai. Kiek teko girdėti iš kitų žmonių atsiliepimų, kurie buvo rungtynėse, tiek iš pačio asmeninės patirties, tai galiu pasakyti, kad turnyro organizavimas yra aukščiausio lygio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.