Fotelio ekspertai: „Antrąjį Anglijos ir Belgijos futbolininkų susitikimą praturtins įvarčiai“

Anglijos ir Belgijos futbolo rinktinės pasaulio čempionate Rusijoje susiduria jau antrąjį kartą. Paskutinėse grupės rungtynėse abi komandos žaidė antroms sudėtimis ir per daug nesistengė, bet pergalę 1:0 šventė belgai.

Anglijos ir Belgijos rungtynėse dėl trečiosios vietos ekspertai prognozuoja daug įvarčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Anglijos ir Belgijos rungtynėse dėl trečiosios vietos ekspertai prognozuoja daug įvarčių.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 14, 2018, 10:20 AM

Šeštadienį dėl trečiosios vietos susitinkančioms komandoms ir vėl žūtbūt laimėti nėra prasmės, todėl jos žais atvirą ir atakuojantį futbolą, prognozuoja futbolo komentatorius Paulius Jakelis ir komikas, laidų vedėjas, futbolo aistruolis Paulius Ambrazevičius laidoje „Ambrazevičius&Jakelis: fotelio ekspertų įžvalgos“.

„Kuomet anglai su belgais žaidė pirmąjį kartą, didžiausias jų tikslas buvo kitame mače nesusitikti su brazilais. Tada šį tikslą „Trys liūtai“ pasiekė, bet dabar ir vėl susitinka su belgais, kurie įveikė tuos pačius brazilus. Anglai „išėjo ant savų“, – pastebėjo P.Ambrazevičius.

Anot P.Jakelio, rungtynių dėl trečiosios vietos galėtų nebūti, kaip Europos futbolo čempionate. Kadangi laimėti jau nėra būtina, dažniausiai žaidžiama be strategijos, o komandos, kad jau nepateko į finalą, stengiasi pasismaginti bent jau paskutinėse rungtynėse.

„Greičiausiai tai bus atakuojantis futbolas. Labai tikiuosi, kad matysime kažką panašaus į Belgijos ir Brazilijos rungtynes, kai buvo aktyviai bandoma mušti įvarčius. Kadangi belgai atakuoja geriau nei anglai, tai jie per pagrindinį laiką turėtų įmušti bent du įvarčius“, – prognozavo futbolo komentatorius.

Jis prognozuoja, kad rezultatyviausias Belgijos rinktinės žaidėjas Romelu Lukaku vargiai pelnys daugiau įvarčių nei anglų rinktinės lyderis Hary Kane'as. Rezultatyviausio žaidėjo titulas – auksinis batelis – greičiausiai bus anglų paguodos prizas šiame futbolo čempionate.

Nepaisant to, kad futbolo išradėja Anglija tikėjosi, kad pasaulio čempionato trofėjus sugrįš namo, britų žiniasklaidoje vyrauja labai pozityvios antraštės apie šalies rinktinę.

„Esame įpratę matyti, kad kai anglai baigia pasirodymą čempionate, pasipila kritika ir juos apmėto viskuo, kuo tik įmanoma. Šįkart, nors ir jaučiasi kartėlis, dėl pralaimėjimo kroatams, didžiausi dienraščiai dėkoja rinktinei už puikų pasirodymą, solidų žaidimą ir jaunai rinktinei žada pergales ateityje“, – pasakojo P.Jakelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.