„Žalgirio“ varžovai nenusiteikę pralaimėti Vilniuje

Trečiadienį po pietų tiesioginiu reisu iš Ciuricho į Vilnių atskridusi „FC Vaduz“ komanda vakare susipažino su būsima UEFA Europos lygos atrankos varžybų rungtynių vieta. Vos kelias minutes bendravimui su žiniasklaida skyrę svečiai neslėpė, kad nesėkmė Vilniuje į jų planus nėra įtraukta.

Lietuvos vicečempionų varžovai Europos lygoje.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Lietuvos vicečempionų varžovai Europos lygoje.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Lietuvos vicečempionų varžovai Europos lygoje.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Lietuvos vicečempionų varžovai Europos lygoje.<br> fkzalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 26, 2018, 1:24 PM

Vyriausiojo „Vaduz“ komandos trenerio Rolando Vrabeco į spaudos konferenciją deleguotas klubo sporto direktorius Berntas Haasas nedaugžodžiavo. Buvusio Šveicarijos rinktinės futbolininko teigimu, „Vaduz“ treneriai neblogai išstudijavo „Žalgirio“ žaidimą ir bus pasiruošę rimtai kovai. „Turėjome galimybę peržiūrėti paskutinių dviejų žalgiriečių rungtynių Europos lygoje įrašus. Manau, kad tai labai geras, pajėgus priešininkas, demonstruojantis sustyguotą, darbštų komandinį žaidimą, – teigė B.Haasas. – Mes labai rimtai ruošėmės šioms rungtynėms. Pirmame atrankos varžybų etape įveikėme Sofijos „Levski“ ekipą, sužaidėme dvi tikrai aukšto lygio, kokybiškas rungtynes. Manau, kad pademonstravę tokį pat žaidimą turėsime neblogas galimybes patekti ir į trečią Europos lygos atrankos varžybų etape.“

Kita vertus, informacijos apie „Vaduz“ komandą ir jos žaidimo stilių netrūksta ir „Žalgirio“ treneriams. Atsakomąsias „Vaduz“ ir „Levski“ rungtynes Sofijoje stebėjęs „Žalgirio“ vyriausias treneris Valdas Urbonas išskyrė varžovų drausmę ir organizuotumą. „Tai gerai subalansuota komanda, žaidžianti tvarkingą futbolą ir kryptingai siekianti rezultato. Nors jų sėkmingas pasirodymas pirmame Europos lygos atrankos varžybų etape mane nustebino, bet reikia pastebėti, jog „Vaduz“ lygis tikrai neblogas, jos žaidimui kolorito suteikia futbolininkai iš užsienio, kurie, kartu su keliais vietiniais futbolininkai ir žaidėjais iš Šveicarijos sudaro labai neblogą lydinį. Komandoje yra keli individualiai labai stiprūs žaidėjai, tačiau pavojau galima sulaukti iš bet kurio futbolininko. Visgi, manau kad mes turime būti pasirengę rungtynėms. Ir privalome siekti pergalės“, – konstatavo V.Urbonas

Tradiciškai vienu iš namuose žaisiančio „Žalgirio“ privalumų turėtų būti ir dirbtinė LFF stadiono aikštė. Bent jau iš dalies su tuo sutiko ir „Vaduz“ sporto direktorius B.Haasas. „Be abejo, pirmose rungtynėse „Žalgiris“ turės pranašumą, nes jie žais savo aikštėje, sau įprastoje aplinkoje. Mums retai tenka rungtyniauti dirbtinės dangos aikštėse, nors Šveicarijoje ir yra kelios komandos, žaidžiančios tokiomis sąlygomis. Tad ir mums tai nebus visiškai nauja patirtis. Todėl, įvertinus visus faktorius, manau, kad abi komandos turi neblogas galimybes kovoti dėl patekimo į kitą varžybų etapą“, – samprotavo B.Haasas.

Savo ruožtu, V.Urbonas nebuvo linkęs akcentuoti aikštės kokybės. Jo teigimu, pagrindinis privalumas – tai žaidimas savo aikštėje. „Kalbant apie aikštės dangą, be abejo, dabar, kai turime dar ir laistymo sistemą ir galime demonstruoti greitesnį žaidimą, mums ji yra priimtinesnė. Bet man sunku pasakyti, kaip prie to adaptuosis varžovai. Visgi, kažkokių didelių privalumų čia neįžvelgiu. Svarbiausia, kad mes patys jaustumėmės esantys padėties šeimininkai ir nebūtume aikštėje pernelyg svetingi. Savo arenoje privalome siekti pergalės, o tam reikia įmušti bent vieną įvartį ir neleisti pasižymėti varžovams“, – samprotavo „Žalgirio“ vyriausias treneris.

„Žalgirio“ ir „Vaduz“ rungtynėse ketvirtadienį LFF stadione prasidės 20 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.