Susitepęs FIFA valdininkas malonės nesulaukė – be futbolo praleis 10 metų

Sporto arbitražo teismas (CAS) penktadienį paliko galioti Jerome'ui Valcke paskelbtą draudimą dešimt metų užsiimti su futbolu susijusia veikla.

 J.Valcke skundas buvo atmestas.<br> AP nuotr.
 J.Valcke skundas buvo atmestas.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 27, 2018, 8:08 PM

Aštuonerius metus Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) generalinio sekretoriaus pareigas ėjęs J.Valcke 2016-aisiais buvo atleistas. Be to, FIFA Etikos komitetas jam uždraudė dešimt metų užsiimti su futbolu susijusia veikla.

Spalį jo skundas buvo išnagrinėtas, o penktadienį CAS paskelbė, kad jis atmetamas.

„Nusižengimai, kuriuos, kaip buvo nustatyta, įvykdė Jerome'as Valcke, buvo pakankamai sunkūs“, – rašoma CAS paskelbtame pareiškime.

Jame priduriama, kad draudimas dešimtmetį užsiimti bet kokia su futbolu susijusia veikla ir skirta 100 tūkst. Šveicarijos frankų bauda yra „visiškai proporcinga“ bausmė.

Buvęs televizijos laidų vedėjas iš Prancūzijos 2003–2006 metais ėjo FIFA rinkodaros vadovo pareigas, tačiau buvo atleistas. Praėjus vos metams jis tapo tuometinio FIFA prezidento Seppo Blatterio (Zepo Blaterio) dešiniąja ranka.

Antrą kartą J.Valke buvo atleistas iš pareigų 2016 metų sausį, kai buvo įtartas asmeniškai pasipelnęs iš pasaulio čempionato bilietų ir transliavimo teisių pardavimų.

FIFA Etikos komitetas 12 metų nušalino J.Valcke nuo bet kokios su futbolu susijusios veiklos. Be to, jam buvo pareikšti kaltinimai trukdžius tyrimui ir bandžius sunaikinti svarbius įrodymus.

FIFA Apeliacijų komitetas sutrumpino nušalinimo laikotarpį iki dešimties metų, nusprendęs, kad įtarimai dėl pasipelnymo iš transliavimo teisių pardavimo nebuvo įrodyti.

J.Valcke tvirtina nepadaręs jokių nusižengimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.