Brazilijos futbolininkas: „Čečėnijos boso R. Kadyrovo dovaną priverstas slėpti seife“

Daugiau kaip šešerius metų Rusijos valdomoje Čečėnijos Respublikoje žaidęs brazilas Mauricio ilgai nesiryžo pasakoti žiniasklaidoje apie to krašto subtilybes. Ir jos vadovą Kremliaus statytinį ir Vladimiro Putino garbintoją Ramzaną Kadyrovą. Tačiau ištrūkęs iš Rusijos 29-erių Mauricio vis dėlto pasidalino tam tikromis smulkmenomis iš savo gyvenimo Čečėnijoje.

 Ramzanas Kadyrovas ir brazilų futbolininkas Mauricio, kuriam buvo įteikti deimantiniai bucai<br> instagram.com 
 Ramzanas Kadyrovas ir brazilų futbolininkas Mauricio, kuriam buvo įteikti deimantiniai bucai<br> instagram.com 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-08-09 18:13

Brazilas į Grozno „Terek“ (dabar „Achmat“) komandą atvyko 2009 metais ir joje žaidė iki 2016 sezono pabaigos, kai sutartį metams su juo sudarė turtingasis Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas.

„Manęs klausinėja draugai iki šiol apie Rusiją bei Čečėniją, apie tai, ar ten nebuvo baisu gyventi, ar jaučiau baime Ramzano Kadyrovo valdomoje šalyje“, – dabar į Salonikų PAOK už 1,5 mln. eurų algą perėjęs žaisti kalbėjo Mauricio.

Brazilas tikino, kad per tiek laiko priprato prie tam tikrų gyvenimo niuansų ir nesijautė skriaudžiamas, nes turėjo Čečėnijos prezidento paramą.

„Aš visiems draugams sakiau, kad pas mane buvo viskas tvarkoje, nes esu sveikas ir gyvas. Visada yra ne pro šalį pajusti kitos kultūros ir kitos religijos dvelksmą. Taip, tam tikri „stop“ ar draudimai buvo – nepaneigsiu to. Taip, ten gyvenimas nėra toks, koks yra Brazilijoje ir buvo nelengva. Labai nelengva“, – žiniasklaidai papasakojo Graikijoje dabar žaidžiantis brazilas.

„Žinote, aš iš savo šalies ieškoti laimės išvykai būdamas dvidešimties metų ir man būtų negražu skųstis likimu. Aš pats pasirinkau kelią vykti į kitą pasaulio kraštą ir galėčiau tik sau pačiam priekaištauti. O dėl Čečėnijos, tai man visais klausimais gelbėjo ir padėjo vadovas Ramzanas Kadyrovas ir visi „Terek“ komandos sirgaliai“, – aiškino net 28 įvarčius per karjerą Grozno ekipoje įmušęs Mauricio.

Tačiau daugiausiai dėmesio ir klausimų Mauricio yra sulaukęs apie gandus, jog Ramzanas Kadyrovas žaidėjams po gerų rungtynių negailėjo brangių daiktų. Šnekama, kad gerai pasirodžiusiems žaidėjams Čečėnijos bosas dovanodavo prabangius automobilius. Ar tai tiesa?

„Taip. Žinau. Buvo, kad po gero mačo su Nalčiko „Spartak“ Cleberas de Lima gavo iš Ramzano Kadyrovo „Toyota Land Cruiser“ mašina. Tačiau jis paprašė pakeisti ją į pinigus ir į rankas bendraklubis gavo 60 tūkstančių eurų ir 60 tūkstančių JAV dolerių. Kitiems žaidėjams tiesiog į voką dėjo 75 tūkst. dolerių“, – teigė apie kitų dovanas futbolininkas.

„Man Ramzanas Kadyrovas kartą padovanojo deimantais aplipdytus futbolininko batelius. Kaip daugiausiai patirties ekipoje turinčiam žaidėjui. Dabar jie yra pas mane namie Brazilijoje. Ar nebijau, kad juos pavogs? Žinote, tam ir nusipirkau gerą seifą, kad juos ten laikyčiau“, – kalbėjo Mauricio.

Teigiama, kad bateliams buvo panaudota apie 3000 mažų deimantų, o avalynės kaina gali siekti apie 120 tūkst. dolerių.

Neseniai viename iš Anglijos aukcionų buvo parduoti deimantais inkrustuoti futbolo bateliai už daugiau kaip 300 tūkst. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.