Lietuvos A lygos derbiai Kaune ir pajūryje baigėsi „Stumbro“ ir „Palangos“ pergalėmis

Lietuvos futbolo A lygos čempionate šeštadienį įvyko dvejos 28-ojo turo rungtynės vietoje ankščiau numatytų ketverių. Kauno klubų derbyje „Kauno Žalgiris“ savo aikštėje susitiko su „Stumbru“ ir pralaimėjo nominaliems svečiams rezultatu 0:2 (0:0).

Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Kauno „Stumbras“ A lygoje iškovojo penktąją pergalę iš eilės. <br> L.Žemgulio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 11, 2018, 2:58 PM, atnaujinta Aug 11, 2018, 4:55 PM

„Stumbrui“ tai buvo jau penktoji pergalė iš eilės ir jis su 31 tašku įsitvirtino trečiojoje turnyro lentelės vietoje.

52-ąją min. brazilas Marcosas Junioras tiksliu smūgiu galva išvedė „Stumbro“ komandą į priekį, o 79-ąją min. „Stumbro“ kontrataką antruoju savo įvarčiu baigė vėl tas pats Marcosas Junioras.

„Kauno Žalgiris“ su 24-iais taškais liko penktas.

Kauno derbyje kamuolys aikštės viduryje ilgai neužsibūdavo. Abi komandos aktyviai ieškojo galimybių atakuoti. Vis tik priartėjus prie varžovų vartų, žaidėjams stigdavo tikslumo.

Pirmame kėlinyje geriausią progą pasižymėti sukūrė „Stumbras“. 28-ąją min. Levanas Mačarašvilis tiksliu perdavimu į smūgio poziciją išvedė Alseny Bahą, bet portugalo bandymą pasižymėti neutralizavo vartininkas Deividas Mikelionis.

„Stumbras“ į priekį išsiveržė antro kėlinio pradžioje. 52-ąją minutę po Lucaco Villelos perdavimo iš krašto M.Junioras galva nukreipė kamuolį į vartus.

„Kauno Žalgiris“ šiame mače į vartus smūgiuodavo vos pasitaikius progai. Ypač dažnai tą darė Gratas Sirgėdas, kelis kartus pabandęs laimę iš toli. Bet saugui niekaip nepavykdavo pataikyti į vartų stačiakampį.

O „Stumbro“ futbolininkai 79-ąją minutę surezgė antrą rezultatyvų išpuolį. Apsigynę nuo varžovų kelto kampinio, jie nuskubėjo į greitą ataką. L.Mačarašvilis atliko puikų perdavimą atsidengusiam M.Juniorui ir brazilas nepaliko jokių šansų D.Mikelioniui – 0:2.

Kauno žalgiriečiai dar galėjo atgaivinti intrigą, bet Joao Figueiredo smūgį nuo vartų linijos atmušė gynėjas Andre Almeida.

Po eilinės pergalės „Stumbras“ išsaugojo trečiąją vietą, o „Kauno Žalgiris“ kol kas traukiasi iš kovos dėl prizinių pozicijų.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ 0 – 2 „Stumbras“

52' Marcos Soares Elias Junior [0 – 1]

79' Marcos Soares Elias Junior [0 – 2]

Pajūrio komandų mūšyje „Palanga namuose įveikė „Atlantą“ 

Dviejų pajūrio komandų mūšyje „Palanga namuose priėmė Klaipėdos „Atlantą“ ir įveikė varžovus 2:0 (1:0).

Po klaipėdiečių klaidos savo aikštės pusėje Lucky Omeruo atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur Simonas Urbys 34-ąją min. pelnė gražų pirmąjį įvartį. 75-ąją min. Sigitas Urbys perdavė kamuolį baudos aikštelėje Tomui Dombrauskiui ir šis savo proga pasinaudojo.

Palangiškiai surinko 19 taškų (7-oji vieta) ir vis dar atsilieka nuo 21 tašką kraityje turinčio „Atlanto“ (6-oji pozicija). 

Svečių iš Klaipėdos ekipoje A lygoje debiutavo net keturi futbolininkai, vienas jų iš Serbijos, trys – jauni žaidėjai iš Ukrainos.

Vienas jų – Ruslanas Maruška – standartinės padėties metu pavojingai smūgiavo į vartų plotą, tačiau vartininkas Antonas Cvetkovas buvo savo vietoje. Kiek vėliau kontratakos metu Igoris Krmaras neatliko perdavimo Mariui Papšiui, o pats smūgiavo iš toli ir tą padarė netiksliai.

Gana lygiame pirmame kėlinyje 34-ąją minutę įvartį pelnė šeimininkai. Leandro Da Silva savo aikštės pusėje prarado kamuolį, tad „Palanga“ surengė greitą ataką, kurios metu L.Omeruo surado baudos aikštelėje S.Urbį ir stebėjo, kaip pastarasis atliko puikią verpstę ir nuginklavo Dawidą Smugą.

Tai buvo penktasis Sim.Urbio įvartis šiame sezone.

Prieš pat pertrauką „Atlantas“ atkuto ir turėjo puikų šansą išlyginti rezultatą. Standartinės padėties metu į baudos aikštelę M.Papšio perduotas kamuolys pataikė į virpstą, o prie jo suskubęs naujokas Jurijus Zacharkivas nepataikė į praktiškai tuščius vartus.

Antrasis kėlinys buvo nykesnis negu pirmasis. Vis dėlto tai nesutrukdė „Palangai“ įrodyti savo pranašumo.

75-ąją minutę „Atlantas“ vėl neužtikrintai sužaidė savo aikštės pusėje, Sig.Urbys prasiveržė arčiau vartų, atmetė kamuolį T.Dombrauskiui, o šis tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Šeimininkai galėjo pelnyti ir trečiąjį įvartį, tačiau „Atlantą“ išgelbėjo virpstas ir prie kamuolio suskubę vartininkas su gynėju.

Septintoje vietoje žengianti „Palanga“ už Klaipėdos klubą yra sužaidusi dvejomis rungtynėmis mažiau ir sumažino deficitą iki 2 taškų.

Rezultatas:

„Palanga 2 – 0 „Atlantas“

34' Simonas Urbys [1 – 0]

75' Tomas Dombrauskis [2 – 0]

Dar dvejos turo rungtynės „Trakai“ – Marijampolės „Sūduva“ ir Vilniaus „Žalgiris“ – „Jonava“ buvo atidėtos dėl vilniečių ir marijampoliečių užimtumo Europos lygos taurės turnyre. Todėl sekmadienį (rugpjūčio 12-ąją dieną) „Jonava“ ir „Trakai“ žais 28-ojo turo rungtynes tarpusavyje.

„Stumbras“ (20 rungtynių ir 31 taškas) turnyro lentelėje žengia trečias, „Kauno Žalgiris“ (20 rungt./24 tšk.) – penktas, „Atlantas“ (18 rungt./21 tšk.) – šeštas, o „Palanga“ (21 rungt./19 tšk.) – septinta.

A lygoje pirmauja „Sūduva“ (20 rungtyn./48 tšk.), lenkianti Vilniaus „Žalgirį“ (18 rungtyn./37 tšk.), o „Trakai“ rikiuojasi ketvirti (19 rungtyn., 24 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: G. Landsbergio ir Europos Tarybos generalinės sekretorės komentarai