Verda aistros dėl skandalingo Čempionų lygos mačo epizodo: įtaria lažybomis

Makedonų Tetovo „Shkendija“ klubas atsakomosiose UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėse su austrų Zalcburgo „Red Bull“ ekipa praleido itin kvailą įvartį.

 Rungtynių akimirka iš Čempionų lygos rungtynių.<br> AP nuotr.
 Rungtynių akimirka iš Čempionų lygos rungtynių.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2018, 2:18 PM, atnaujinta Aug 15, 2018, 2:19 PM

„Shkendija“ žaidėjas perėmęs kamuolį savo aikštės pusėje nusprendė atlikti idealų perdavimą priešininkui į savo baudos aikštelę, kur likę komandos draugai jau buvo bejėgiai apsiginti.

Makedonų klubas rungtynes pralaimėjo 0:1. Pirmosios tarpusavio rungtynės baigėsi Austrijos komandos pergale 3:0. Po rungtynių ėmė sklisti kalbos apie galimai sutartas rungtynes. 

Tetovo „Shkendija“ komanda rungtyniauja Makedonijoje čempionate, tačiau pats klubas reprezentuoja etninius albanus Makedonijos teritorijoje.

Vietos sirgaliai visuomet prieš rungtynes gieda tik Albanijos himną ir nuolat pabrėžia savo kilmę bei ryšį su Albanija. Būtent šitas faktas ir paskatino įtarimus dėl sutartų rungtynių žaidžiant prieš Austrijos komandą.

Albanijos klubai jau ne kartą yra pasižymėję tokiomis manipuliacijomis, o daugkartinis šalies čempionas Korčės „Skenderbeu“ 2018 metų kovo mėnesį buvo nubaustas 10 metų draudimu dalyvauti Europos turnyruose ir jiems buvo skirta milijono eurų bauda. Tai viena didžiausių bausmių, kokias yra skyrusi UEFA dėl sutartų rungtynių.

2016 metais tas pats „Skenderbeu“ buvo pašalintas iš Europos turnyrų vienam sezonui.

Įvarčio vaizdo įrašas:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.