Ankstesnių „Žalgirio“ pergalių įkvėptas G. Freidgeimas: „Po pratęsimo išmesime „Sevilla“

„Per pagrindinį laiką laimėsime 1:0 ir po pratęsimo arba 11 metrų baudinių serijos keliausime į kitą etapą.

 G.Freidgeimas tiki komandos sėkme.<br> D.Umbraso/A.Kisieliaus nuotr.
 G.Freidgeimas tiki komandos sėkme.<br> D.Umbraso/A.Kisieliaus nuotr.
 G.Freidgeimas tiki komandos sėkme.<br>D.Umbraso nuotr.
 G.Freidgeimas tiki komandos sėkme.<br>D.Umbraso nuotr.
2013 m. trečiajame atrankos etape Vilniaus „Žalgiris“ įveikė Poznanės „Lech“ .<br>Nuotr. iš LR archyvo
2013 m. trečiajame atrankos etape Vilniaus „Žalgiris“ įveikė Poznanės „Lech“ .<br>Nuotr. iš LR archyvo
 Sevilijoje ispanai laimėjo tik 1:0.<br>A.Kisieliaus nuotr.
 Sevilijoje ispanai laimėjo tik 1:0.<br>A.Kisieliaus nuotr.
„Žalgiris“ po rungtynių Lichtenšteine žengė į kitą Europos lygos etapą.<br>A.Kisieliaus nuotr.
„Žalgiris“ po rungtynių Lichtenšteine žengė į kitą Europos lygos etapą.<br>A.Kisieliaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Aug 16, 2018, 4:54 PM, atnaujinta Aug 16, 2018, 5:06 PM

Aš manau, kad tikrai bus intriguojančios rungtynės, mes laikysimės savo plano, įmušime tą įvartį ir varžovai pasimes. Tikrai tuo tikiu“, – savo prognozėmis prieš ketvirtadienio istorinę futbolo dvikovą pasidalino Vilniaus „Žalgirio“ komandos gynėjas Georgas Freidgeimas.

Prieš savaitę daugelis kalbėjo, kad sostinės ekipa, sužinojusi varžovus trečiame Europos lygos antrankos etape, bus sutriuškinta.

Lietuvos vicečempionams teko sudėtingas Ispanijos grandų „Sevilla“ iššūkis. Tačiau pirmose rungtynėse išvykoje žalgiriečiai demonstravo solidų žaidimą ir pralaimėjo tik minimaliu skirtumu.

Maža to, „Žalgirio“ futbolininkai neišnaudojo kelių dėkingų progų pasižymėti ir išplėšti lygiąsias „Sevilla“ tvirtovėje.

Ketvirtadienį, 20 valandą vakaro, Vilniuje bus žaidžiamos didelio dėmesio sulaukusios antrosios šių komandų rungtynės.

Po pirmųjų rungtynių likusi intriga ir galimybė pamatyti aukščiausio futbolo lygį tiesiog masino aistruolius, kurie iš karto išpirko visus bilietus į ketvirtadienio rungtynes.

Mintimis apie „Žalgirio“ pasirodymą Europos taurėje bei perspektyvas žengti į kitą etapą su lrytas.lt pasidalino G.Freidgeimas. Tiesa, pats futbolininkas dėl traumos yra priverstas komandos draugų žaidimą stebėti iš šalies.

– Kaip vertinate „Žalgirio“ pasirodymą pirmose rungtynėse?

– Mane tikrai nudžiugino komandos žaidimas. Futbolininkai atidavė visą širdį, drąsiai kovėsi, pasitikėjo savimi. Aišku, labai norėjosi, kad nors viena iš tų trijų idealių progų pasižymėti būtų išnaudota.

Įmušus būtų lengviau žaisti Vilniuje, bet jei žaidėjai eis į aikštę su tokiu pat užsivedimu kaip Sevilijoje, tai tą įvartį tikrai įmuš.

– Kokio žaidimo galime tikėtis iš Vilniaus „Žalgirio“ ketvirtadienio dvikovoje?

– Na Lietuvos vicečempionai stačia galva gal nepuls nuo rungtynių pradžios, bet treneris yra paruošęs žaidimo planą. Tačiau, komanda neturi ką prarasti ir, manau, anksčiau ar vėliau pamatysime agresyvų puolimą. Trečių rungtynių jau nebus, reikės viską atiduoti šiame susitikime.

– Ar reikėtų kreipti dėmesį į ispanams neparankią dirbtinės dangos aikštę LFF stadione?

– Manau nereikėtų to labai akcentuoti, tačiau minimalų diskomfortą „Sevilla“ futbolininkams tai sukels. Juk jie kiekvieną dieną žaidžia aukščiausios kokybės stadionuose ant natūralios vejos. Natūralu, kad jie nebus pratę pire dirbtinės dangos, tačiau tai nebus kažkoks veiksnys, galintis nulemti rungtynių baigtį.

Gal svarbesnis faktorius bus mūsų sirgaliai, kurie gausiai susirinkę palaikys „Žalgirį“.

– Europos lygos atranką „Žalgiris“ pradėjo gana sunkiai, kai minimaliais skirtumais buvo įveiktos Farerų salų ir Lichtenšteino komandos. Kas galėjo lemti tokį solidų žaidimą trečiajame etape?

– Reikia nepamišti to fakto, kad prieš pat Europos lygą pasikeitė treneris. Jam reikėjo laiko, norint apsiprasti.

Bet svarbiausia, kad „Žalgiris“ įveikė pirmuosius du etapus, o dabar belieka ir „Sevilla“ komandai įrodyti, jog esame geresni.

– Kokios nuotaikos vyrauja komandos viduje, kuomet atsirado proga susitikti su labai tituluotu ir žinomu klubu?

– Kaip ir matėme pirmose rungtynėse, tai žaidėjams puiki galimybė parodyti save. Komandos draugai nebijojo, nesislėpė nuo kamuolio, žaidė drąsiai. Mačiau tą norą įrodyti, kad mes irgi galime žaisti futbolą. Bet jei tu netiki, neturi pasitikėjimo savimi, tai geriau išvis tada nežaisti.

– Pirmose rungtynėse, dėl Ispanijos supertaurės trofėjaus dvikovos su „Barcelona“ klubu, „Sevilla“ vertėsi ne visais pagrindiniais žaidėjais. Ar grįžę į sudėtį jie gali kažkaip kardinaliai pakeisti situaciją Vilniuje?

– Jei ir keisis kažkas, tai minimaliai. Vis tik „Sevilla“ klubas yra vienas iš stipriausių Europoje ir tai nėra vienuolikos žaidėjų komanda. „Sevilla“ yra gerai sukomplektuota komanda, tai įrodo ir rezultatai. Praktiškai kiekvienas nuajai pasirodęs aikštėje gali pilnai pakeisti joje esančius.

– Esate traumuotas, tačiau dalyvaujate komandos susirinkimuose, skirtuose žaidimo video analizei. Ką treneris akcentavo prieš rungtynes su „Sevilla“?

– Na taktikų gal neatskleisiu, bet treneris nuolat pabrėžia mūsų žaidėjų taktinį išsidėstymą. Po kiekvienų rungtynių analizuojame kur mes turėtume būti, kokias klaidas darome.

Pagrindinis veiksnys – komandos išsidėstymas. Kiekvienas turi savo funkcijas ir futbolininkas turi žinoti kas ką atlieka. Taip treneris kuria komandos žaidimo braižą.

Rungtynėse Sevilijoje matėme, kad Valdas Urbonas turėjo pastabų po pirmoje kėlinio ir pertraukos metu įnešė korekcijas.

– Kaip atrodo „Žalgirio“ futbolininkų diena iki vakaro, kuomet vyksta tokios svarbios varžybos kaip ketvirtadienį, kuomet bus žaidžiama su „Sevilla“ klubu?

– Įprasta, kad rungtynių dienos ryte, apie 11 valandą komanda susirenka viešbutyje, pavalgo. Tuomet keliauja į kambarius pailsėti, tuo metu vyksta trenerių individualūs susitikimai su žaidėjais, būna dėliojami tikslesni nurodymai.

Vėliau būna vėl poilsis, lengvi užkandžiai, paskutinis susirinkimas, kuriame nurodoma rungtynių taktika, startinė sudėtis ir važiuojame į stadioną.

– Kiek laiko iki rungtynių vykstate į stadioną ir kiek skiriama apšilimui prieš rungtynes?

– Jeigu neklystu, komanda stadione turi būti dvi valandas prieš rungtynes. Vyksta darbas su medicinos personalu, o pačiam apšilimui būna skiriama iki 30 minučių. Likus 10 minučių iki rungtynių pražios žaidėjai grįžta į rūbinę, pasiruošia dvikovai galutinai ir keliauja į aikštę.

– Prisiminus sėkmingą „Žalgirio“ pasirodymą 2013 metais Europos lygoje ar būtų galima kažko pasimokyti iš tų metų ir pritaikyti ketvirtadienio dvikovoje su „Sevilla“?

– Tikrai galima būtų perteikti tą tikėjimą, kad galime daryti stebuklus, juk ne biudžetai žaidžia. Tuomet taip nugalėjome Poznanės „Lech“ komandą iš Lenkijos.

– Tada „Lech“ komandos treneris buvo pareiškęs, kad „Žalgiris“ tai ne varžovas. Dabar „Sevilla“ srategas pagarbiai atsiliepia apie varžovus. Tai mandagumo gestas ar vis dėl to Ispanijos klubas šiek tiek prisibijo „Žalgirio“?

– Na po pirmųjų rungtynių jiems tikriausiai yra daugiau klausimų nei atsakymų. Tos rungtynės įrodė, kad „Žalgiris“ nėra eilinis varžovas su kuriuo lengvai susidoros 3:0 ar 5:0 ir dairysis į sekantį etapą.

Aišku, „Sevilla“ dar aukštesnio lygio komanda ir tikrai nebūtų profesionalu kalbėti apie kitus varžovus, nenugalėjus esamų. Tas gali atsisukti prieš tave, o tuo savo kailiu ir įsitikino Poznanės „Lech“ ekipa.

– Į ketvirtadienio rungtynes išpirkti visi bilietai. Kiek svarbus žaidėjams yra sirgalių palaikymas?

– Tikrai suteikia papildomų jėgų. Žiūrovas yra labai didelė jėga ir tu nori nenori, bet bėgi. Labai norėtųsi, kad visą laiką jų tiek būtų stadione. Aistruoliai tikrai yra labai laukiami rungtynėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.