R. Abramovičius stumiamas parduoti „Chelsea“ – už jį duodama 2,5 milijardo

 

 Romanas Abramovičius<br> Scanpix.com
 Romanas Abramovičius<br> Scanpix.com
 Romanas Abramovičius<br> Scanpix.com
 Romanas Abramovičius<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 27, 2018, 12:55 PM

Rusijos multimilijonierius, buvęs Čiukotkos gubernatorius Romanas Abramovičius neatmeta galimybių atsikratyti turimos Londono „Chelsea“ futbolo ekipos. Neoficialiai teigiama, kad rusų oligarchas už klubą norėtų gauti apie 2,5 milijardų Anglijos svarų sterlingų. Tačiau viešai apie tai jis nekalba, tikindamas, kad tai tik gandai.

„Sunday Times“ rašo, kad R.Abramovičius kreipėsi į investicinį „Raine Group“ banką, kuris sugebėjo susitarti su Kinijos, Artimųjų Rytų ir JAV verslo kompanijomis, kurios brangiai nupirko 13 procentų „Manchester City“ ekipos akcijų.

Anglų laikraščio teigimu, vis dėlto „Chelsea“ atstovai neigia, kad ekipa parduodama.

„Tai rinkos spekuliacijos“, – trumpai pakomentavo situaciją rusų verslininko spaudos tarnyba.

Kalbos apie galimą R.Abramovičiaus pasitraukimą iš Londono klubo pasigirdo tuomet, kai pastarasis gegužę negavo investicinės vizos ir iš esmės negali vykdyti jokių verslo veiklos.

Kalbama, kad parduoti bent dalį „Chelsea“ klubo akcijų vasarą prašė viena JAV kompanija, o tuo pat metu turtingiausias Didžiosios Britanijos žmogus Jimas Ratcliffe'as pasiūlė R.Abramovičiui 2 mlrd. svarų sterlingų. Konstatuojama, kad toks siūlymas Rusijos verslininko netenkino ir jis toliau derybų nevedė.

J.Ratcliffe'o turtas vertinamas 21,03 mlrd. svarų sterlingų ir jei jis nusipirktų Londono ekipą, tai būtų didžiausias futbolo sandėris istorijoje.

Dabar brangiausiu sandėriu laikomas „Manchester United“ klubo akcijų pirkimas ir komandos teisių perėmimas – amerikiečių Glazerių šeimyna nusipirko Mančesterio miesto klubą už 790 mln. svarų sterlingų.

R.Abramovičius 2003 metais už „Chelsea“ komandą paklojo 130 mln. svarų sterlingų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.