L. Matčarašvilis prieš mūšį su Lietuva: „Kolegai sakiau, kad neverktų po rungtynių“

Jau šį vakarą 18 val. Gargžduose Europos U-21 futbolo čempionato atrankos rungtynėse susitiks Lietuvos ir Gruzijos jaunimo rinktinės, o „Stumbro“ lietuviai Rimvydas Sadauskas ir Domantas Antanavičius stos į akistatą su puikiai pažįstamu komandos draugu Levanu Matčarašviliu.

 Gruzinas tikisi pergalės prieš Lietuvą.<br> fcstumbras.lt nuotr.
 Gruzinas tikisi pergalės prieš Lietuvą.<br> fcstumbras.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 7, 2018, 2:22 PM

Trečioje atrankos grupėje kol kas ženkliai geriau sekasi Gruzijai, kuri savo sąskaitoje turi aštuonis taškus ir žengia ketvirtoje vietoje bei vos tašku atsilieka nuo Suomijos.

Lietuviai savo ruožtu laimėjo vos kartą, patyrė penkias nesėkmes ir su trimis taškais užima paskutinę lentelės vietą. Tiesa, rungtynės su Gruzija tai galimybė atsitiesti ir lentelėje aplenkti dviem taškais daugiau turinčias Farerų salas.

Pirmasis komandų susitikimas baigėsi gruzinų pergale namuose rezultatu 1:0. Prieš artėjančias rungtynes fcstumbras.lt pakalbino Rimvydą Sadauską ir Levaną Matčarašvilį.

„Šiemet pavyko iškovoti Baltijos taurę ir tai buvo džiugu. Nuotaikos komandoje puikios. Treneris akcentavo, kad ši nugalėtojų emocija mus lydėtų visą stovyklą, kad pasitikėtume savimi. Gruzija mėgsta žaisti su kamuoliu, dažnai renkasi atakas aikštės viduriu, turi individualiai stiprių žaidėjų. Apie kiekvieną futbolininką treneriai mums parengė išsamią informaciją. Išvykoje pralaimėjome apmaudžiai įsimušę į savo vartus bei žaisdami dešimtyje. Šios rungtynės bus visiškai kitokios.

Treniruotės prieš šias rungtynes buvo labiau taktinio pobūdžio. Rungtyniausime kiek kita taktika. Jeigu sekate mūsų žaidimą, galėsite pastebėti tam tikrus pasikeitimus. Ar prieš rungtynes kalbėjau su Levanu? Žinoma, ne kartą vienas kitą patraukėme per dantį“, – gerai nusiteikęs kalbėjo R. Sadauskas.

Tačiau ne ką prastesnės nuotaikos prieš rungtynes yra ir kitoje barikadų pusėje šį vakarą būsiantis, visai neseniai geriausiu jaunu A lygos mėnesio žaidėju išrinktas L. Matčarašvilis.

„Man tai bus išskirtinės rungtynės, nes žaidžiu „Stumbro“ klube ir šį kartą Lietuvoje teks varžytis prieš Lietuvos rinktinę, prieš kai kuriuos komandos draugus. Man tai tikrai didelė papildoma motyvacija. Nesvarbu su kuo žaistume, Gruzijos tikslas tik pergalė ir šios rungtynės nėra išimtis. Laimėjome namuose, privalome laimėti ir dabar. Nedžiugina tik tai, kad teks žaisti ant dirbtinės aikštės, tačiau neturime pasirinkimo. Stengsimės pasiekti pergalę ir tokiomis sąlygomis“, – ryžtingai mintimis dalinosi saugas.

Nors klube L. Matčarašvilis įprastai rungtyniauja krašto saugo pozicijoje, šalies rinktinėje jo užduotys visai kitos – čia jis įprastai žaidžia atraminiu saugu.

„Man svarbiausia rungtyniauti. Jei treneriai šį vakarą pasitikės, tikrai būsiu tam pasiruošęs. Ką manau apie geriausio jauno mėnesio žaidėjo titulą A lygoje? Man malonu. Puikus įvertinimas. Juolab, esu užsienietis ir tai parodo, kad sunkiai dirbu ne veltui. Vis tik dabar visa koncentracija žaidimui rinktinėje.“

Pokalbio pabaigoje L. Matčarašvilis nepraleido progos „įgelti“ kolegoms Lietuvos rinktinėje. „Su Domantu prieš rungtynes nekalbėjau, bet savo mylimam „Stumbro“ kapitonui Rimvydui Sadauskui sakiau, kad rungtynėms pasibaigus neverktų ir kad aš jį palaikysiu“, – juokdamasis sakė UEFA Europos lygoje šią vasarą įspūdingą įvartį įmušęs gruzinas.

Rungtynės Gargžduose tarp Lietuvos ir Gruzijos U-21 rinktinių šį vakarą prasidės 18 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.