„Gintros-Universiteto“ žaidėja tikisi greitu įvarčiu įžiebti viltį Čempionų lygoje

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ moterų futbolo komanda į Prahą (Čekija) atvyko su nemenku bagažu, įvarčių bagažu, kurį šiaulietės bus priverstos panaikinti norėdamos, kad 2018 metų kelionė Europoje nepasibaigtų būtent Čekijos sostinėje.

 Pirmąsias rungtynes su Prahos „Slavia“ šiaulietės pralaimėjo 0:3.<br> A.Kazlausko nuotr.
 Pirmąsias rungtynes su Prahos „Slavia“ šiaulietės pralaimėjo 0:3.<br> A.Kazlausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 10:07 AM

Rimanto Viktoravičiaus auklėtines prieš atsakomąsias moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio rungtynes su Prahos „Slavia“ slegia trijų įvarčių deficitas. Tai reiškia, kad Lietuvos čempionės neturi išeities ir bus priverstos atakuoti rizikuodamos apnuoginti savo gynybą.

Prieš lemiamas rungtynes oficiali „Gintros-Universiteto“ svetainė kalbėjosi su kairiakoje krašto sauge iš JAV Megan Crosson.

– Megan, kokios nuotaikos prieš atsakomąsias rungtynes tvyro komandoje?

– Pirminis apmaudas po skaudžios nesėkmės jau praėjo. Rungtynes analizavome, aiškinomės klaidas, kaltų neieškojome, o atsakomybę už pralaimėjimą prisiėmėme kaip komanda. Ruošiantis atsakomosioms rungtynėms vyrauja draugiška, pozityvi nuotaika, pasitikime savo galimybėmis ir esame nusiteikusios pasiekti revanšą. Nenoriu spėlioti skirtumų, kuriais galėtumėme įveikti varžoves, tačiau tikiu mumis, o tai yra svarbiausia.

– Daugelis stebėjusių pirmąsias rungtynes pripažino, kad komandų lygiai panašūs. Kodėl galutinis rezultatas degęs švieslentėje rodė akivaizdų čekių pranašumą?

– Labai gaila, bet mes neišnaudojome puikių galimybių, kurias turėjome pirmajame kėlinyje. Manau nors vienas pelnytas įvartis būtų iš esmės pakeitęs susitikimo eigą. Antrajame kėlinyje porą kartų praradome koncentraciją ir už tai buvome nubaustos. Futbole dažnai daug ką nulemia smulkios detalės. Tikiuosi, kad ištaisysime klaidas atsakomose rungtynėse ir parodysime visai kitą mūsų komandos veidą.

– Kontrolinės rungtynės su „BIIK-Kazygurt“ parodė, kad komanda turi kur kas daugiau atakuojančio potencialo, negu išvydome mače su „SK Slavia“. Akivaizdu, kad būtent jį teks pademonstruoti atsakomose rungtynėse, nes kitu atveju sezonas Europoje baigsis.

– Rungtynės su „BIIK-Kazygurt“ mums buvo labai naudingos, nes sugebėjome susigrąžinti pasitikėjimą savo jėgomis. Tiek sau, tiek žiūrovams įrodėme, kad nesame komanda negalinti pelnyti įvarčių. Kazachstano ekipa įveikė „FC Barcelona“, o tai rodo, kad ir mes esame pajėgios varžytis su aukščiausio lygio varžovėmis. Svarbiausia, šį įgytą pasitikėjimą atsinešti į aikštę ketvirtadienio rungtynėse.

– Kaip manai, kas iš esmės turėtų pasikeisti lyginant su pirmosiomis rungtynėms, kad teigiamas rezultatas būtų mūsų pusėje?

– Aikštėje privalome palaikyti komunikaciją visas 90 minučių ir išnaudoti susikurtas progas. Tarp grandžių ryšys neturi nutrūkti nei minutei, nes ir vėl galime likti nubaustos. Turime žaidėjų, kurios gerai kovoja baudos aikštelėje, todėl labai svarbu bus ir tai, kaip sugebėsime jas maitinti kamuoliais. Varžovės nepademonstravo jokių stebuklų, manau, kad mums pačioms pritrūko užtikrintumo, galbūt kažkiek kaustė ir jaudulys. Dabar jau neturime ko prarasti, norime reabilituotis ir aikštę palikti tik aukštai pakelta galva.

– Užduotis įveikti varžoves jų tvirtovėje mažiausiai 3 įvarčių skirtumu skamba itin sudėtingai, tačiau moterų futbolas sunkiai nuspėjama sporto šaka. Ko gero labiausiai komandos apetitą galėtų pažadinti greitas įvartis?

– Greitas įvartis gali tapti mūsų gelbėjimosi ratu. Ankstyvoje rungtynių fazėje pelnytas įvartis neabejotinai išmuštų iš vėžių varžoves, o mums tai palengvintų situaciją bei suteiktų papildomų jėgų ir tikėjimo. Mūsų tikslas ir bus priversti varžoves jaustis neužtikrintai, alsuoti į nugarą ir griebtis šiaudo, tam turime visas 90 minučių. Šiauliuose sužaidėme tik vieną kėlinį, antrasis mūsų vis dar laukia Prahoje.

Atsakomosios moterų Čempionių lygos šešioliktfinalio rungtynės Prahoje vyks ketvirtadienį 19.30 val. Lietuvos laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.