LFF taurės finalininkai – apie nelaužomas tradicijas, stabilumą ir pasiruošimą

Lietuvos klubinio futbolo gerbėjai nekantrauja. O ypač tie, kurie palaiko Vilniaus „Žalgirį“ ir Kauno „Stumbrą“.

 Sostinės ir Kauno klubo strategai sieks savo komandas atvesti į pergalę dėl LFF taurės.<br> Lrytas.lt montažas
 Sostinės ir Kauno klubo strategai sieks savo komandas atvesti į pergalę dėl LFF taurės.<br> Lrytas.lt montažas
Žalgiriečiai laikomi finalo favoritais.<br>T.Bauro nuotr.
Žalgiriečiai laikomi finalo favoritais.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Sep 27, 2018, 12:49 PM, atnaujinta Sep 27, 2018, 12:53 PM

Netrukus paaiškės, kam atiteks Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurė.

Sekmadienį Alytuje vyks praėjusių metų finalo pakartojimas, mat „Žalgiris“ su „Stumbru“ dėl taurės kovėsi ir praėjusiame sezone. Tą kart po įvarčio  rungtynių pabaigoje 1:0 stipresni buvo kauniečiai.

Žalgiriečiai dabar dega milžinišku noru laimėti, kadangi praėjusiais metais jiems iš panosės ne tik buvo nugvelbta LFF taurė, tačiau nepavyko tapti ir A lygos čempionais.

Tiesa, lengvos kovos jiems tikėtis neverta, mat „Stumbras“ šį sezoną demonstruoja solidų futbolą, o tas puikiai matosi pažvelgus ir į A lygos turnyro lentelę, kur jie turi puikų šansą pirmą kartą istorijoje ant kaklo užsikabinti bronzos medalius.

„Džiugu, kad esame finale. „Žalgiris“ jau eilę metų čia, vadinasi tradicija nelaužoma. Šiais metais pelnytai patekome į finalą, kadangi įveikėme daug gerų klubų. Laukia paskutinis žingsnis, turime būti susikoncentravę ir disciplinuoti. 

„Stumbras“ antrus metus finale ir parodė, kad turi gerą komandą, stabilumą. Komandos treneris matęs ir šilto ir šalto.  Turime būti pasiruošę maksimaliai, nes Kauno komanda kartu su rezultatais parodė, kad turi individualiai stiprių žaidėjų. 

Taurės finalas nebūna lengvas. Džiugu, kad tai vyks Alytuje, nes garantuojama gera aplinka, gera infrastruktūra“, – teigė „Žalgirio“ strategas Valdas Urbonas.

Jam antrino ir komandos Kapitonas Tomašas Šimkovičius.

„Bus sunkios rungtynės, kaip ir visada prieš „Stumbrą“. Bet mes pasiruošę, visa komanda laukia, tikėkimės žmonės ateis į stadioną ir nenusivils“, – teigė žaidėjas.

Žalgiriečių strategas pasidžiaugė komandos stabilumu, kuris, anot jo, gali atnešti teigiamą rezultatą.

„Dabar tokia situacija, kad reikalinga ruoštis nuo rungtynių iki rungtynių. Išskirtinių dalykų nepridarysi. Komanda geroje nuotaikoje, žaidėjai irgi jaučiasi psichologiškai tvirtai. Svarbu, kad jie būtų atsistatę maksimaliai. 

Svarbu, kad galime kalbėti apie stabilumą atsiradusiuose rezultatuose. Manau, kad tai gali mums atnešti rezultatą sekmadienį“, – teigė jis.

Nors favorito etiketės ir nenešios, nenusileisti žada ir aršią kovą prognozuoja „Stumbro“ strategas Mariano Baretto.  

„Žalgiris gera komanda su geru treneriu. žinome, kad jie yra favoritai, bet tai nereiškia, kad mes nieko neveiksime. Eisime kovoti ir pakartoti praėjusių metų pasiekimą. 

Ruošiamės, norime parodyti, kad ne veltui atlikome tokią kelionę šį sezoną. Vilniaus komanda labai gera, labai stipri, su gerais žaidėjais. 

Gal ir negalime pasivaržyti rezultatais, bet darome tai darbais. Pastarųjų tarpusavio mačų rezultatai parodė, kad kovoti galime. Kai prasidės mačas, stengsimės naudoti visus resursus, kad situaciją jiems apsunkintume. Stengsimės padaryti geriausia ką sugebame“, – teigė „Stumbro“ treneris.

„Stumbro“ komandos kapitonas Rimvydas Sadauskas taip pat patikino, kad komanda ruošiasi pilna jėga, tik situaciją kiek sunkesnę daro tai, kad taurės savininkai dabar yra būtent jie.

„Malonu sėdėti čia antrus metus iš eilės. Mums bus sunkiau, nes turime apginti titulą. Esame keblesnėje situacijoje. Aišku, eisime kovoti tik dėl pergalės. Galiu garantuoti, kad dirbame ta linkme ir siekiame to“, – teigė jis.

Į finalą Vilniaus komanda pateko pusfinalyje 3:0 nugalėjusi „Kauno Žalgirį“, o „Stumbras“ jau turėjo galimybę išsibandyti save finalo stadione, mat pusfinalyje ten 4:0 nepaliko vilčių Alytaus „Dainavai“. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.