C. Ronaldo prievartą patyrusi moteris ilgai gydėsi nuo streso ir depresijos

Pasaulio futbolo žvaigždė 33-ejų metų Cristiano Ronaldo praleis artimiausias Portugalijos rinktinės rungtynes Tautų lygos turnyre. Viena priežasčių – skandalas už Atlanto, kur Turino klubo „Juventus“ puolėjas yra kaltinamas prieš devynerius metus išprievartavęs merginą Las Vegase.

 Cristiano Ronaldo kaltinimus pateikia aukos advokatai Leslie Markas Stovallas ir Larissa Drohobyczer. <br> AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 Cristiano Ronaldo kaltinimus pateikia aukos advokatai Leslie Markas Stovallas ir Larissa Drohobyczer. <br> AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 5, 2018, 12:08 PM, atnaujinta Oct 5, 2018, 12:12 PM

Spalio 11 d. portugalai Tautų lygos turnyre sustiks su Lenkija, o spalio 14 d. žais draugiškas rungtynes su Škotija. C.Ronaldo rinktinės kovas praleido ir rugsėjį, kai norėjo grečiai adaptuotis „Juventus“ klube.

Kathryn Mayorga futbolininko prievartos auka tapo 2009-ųjų birželio 12-ąją. Apie Las Vegase galimai įvykusį incidentą Vokietijos leidinys „Der Spiegel“ leidinys buvo rašęs dar 2017-aisiais, tačiau dabar atskleista daugiau įvykio aplinkybių.

Po prievartos K.Mayorga sirgo potrauminiu stresu ir depresija, taip pat turėjo rimtų psichologinių problemų.

C.Ronaldo pasamdytas advokatas Davidas Chesnoffas paskelbė pareiškimą, kuriame „kategoriškai“ neigia visus kaltinimus jo klientui ir tiki „šalies teisinės sistemos teisingumu“.

Anot amerikietės K.Mayorgos, devynerius metus apie incidentą ji nekalbėjo, nes C.Ronaldo už tylą jai sumokėjo 375 tūkst. JAV dolerių. Jos advokatės Larissos Drohobyczer teigimu, moteris tiek metų tylėjo, nes taip pat nenorėjo, kad jos pavardė patektų į viešumą.

Dabar K.Mayorgą apie galimai patirtą prievartą prabilti paskatino judėjimas #MeToo, kurio šalininkės demaskuoja lytinius nusikaltimus prieš jas atlikusius vyrus.

Las Vegaso miesto policija atvertė beveik 10-ies metų senumo bylą ir nusprendė ją atnaujinti. Joje pagrindiniu kaltininku laikomas C.Ronaldo. 34-erių moteris K.Mayorga tvirtina, jog buvo futbolininko išprievartauta viename Las Vegaso viešbučių, kur tuomet portugalas atostogavo su savo pusbroliais.

Savo ruožtu, Las Vegaso miesto policija 2009 metų K.Mayorga kaltinimas buvo atmestas dėl įrodymų trūkumo, tačiau dabar gavus papildomos informacijos, byla bus atnaujinta.

„Tuo metu auka nepateikė detalios informacijos apie nusikaltimo vietą ir įtariamojo apibūdinimą, tačiau 2018 metų rugsėjo mėnesį byla atnaujinta, gavus papildomos informacijos“, – teigiama policijos pranešime.

Ši sezoną C.Ronaldo „Juventus“ gretose sužaidė septynerias rungtynes, pelnė tris įvarčius ir atliko keturis rezultatyvius perdavimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.