Galingajame „Bayern“ klube – sukilimo prieš trenerį nuotaikos

Vokiečių žurnalas „Bild“ ketvirtadienio naktį paskelbė skandalingą publikaciją apie Niko Kovačo darbą Miuncheno „Bayern“ klube.

N.Kovačas<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Kovačas<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Kovačas<br>AFP/Scanpix nuotr.
N.Kovačas<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

eurofootbal.lt ir lrytas.lt inf.

Oct 5, 2018, 9:57 PM

„Bayern“ per pastarąją savaitę Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse patyrė pralaimėjimą, o UEFA Čempionų lygoje neįveikė Amsterdamo „Ajax“ vienuolikės.

Pasak minėto šaltinio, „Bayern“ ekipoje dabar yra penkios problemos. Pirma, Jameso Rodriguezo santykiai su N. Kovaču yra itin prasti ir pats kolumbietis nėra tikras, jog „Bayern“ komandai reikėtų pasinaudoti galimybe ir išpirkti jo kontraktą.

Šaltinis teigia, kad J. Rodriguezas po rungtynių su „Ajax“, kurias pradėjo ant atsarginių suolo, rūbinėje kitiems komandos draugams garsiai surėkė: „Mes nesame Frankfurte!“. Ši žinutė buvo adresuota N. Kovačui, kuris į „Bayern“ ir atvyko iš „Eintracht“.

Antra problema yra tai, kad N. Kovačas treniruotėse su savo kolegomis kalba tik kroatiškai. Trenerių štabe taip pat dirba jo brolis Robertas, vartininkų specialistas Toni Tapalovičius bei Hasanas Salihamidžičius. Trenerio asistento pareigas užimantis Peteris Hermannas yra kiek įsižeidęs, nes tai kroatiškai yra kalbama visų žaidėjų akivaizdoje.

„Bild“ taip pat nurodo, kad dauguma žaidėjų kol kas mano, kad N. Kovačas yra silpnas strategas. Jie neturi savo žaidimo stiliaus, kaip prie Guardiolos ar Heynckeso. Daug abejonių yra ties N. Kovačo taktiniais sugebėjimais puolime, mat ir treniruotėse pats strategas daugiau dėmesio skiria gynėjams ir jų poziciniam išsidėstymui.

Kita problema yra rotacijos nebuvimas. Nors ir daugelis žaidėjų, rungtyniaujančių startinėje sudėtyje dėl to problemų neturi, kai kurie žaidėjai, įskaitant Jamesą Rodriguezą ir Niklasą Sule, kurie gavę šansą visada sužaidžia gerai, kitose rungtynėse vis tiek yra paliekami ant suolo.

Paskutinė problema yra susijusi su trečiu punktu – žaidėjai mano, kad N. Kovačo treniruotės yra neefektyvios. Teigiama, kad po Čempionų lygos rungtynių kitą dieną „Bayern“ žaidėjai treniruotėje praleido tik 52 minutes. Tai turėjo būti įprasta treniruotė, o patys žaidėjai taip pat buvo pasiruošę intensyviam darbui, todėl nemaža dalis jų liko nusivylę ir šiuo strategu žingsniu.

Pats N. Kovačas šiandien įvykusioje spaudos konferencijoje neigė visą informaciją ir teigė, kad „Bild“ sutirštino spalvas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.