„Gintros-Universiteto“ komandai nepavyko apginti Baltijos čempionės titulo

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda 2018 metų Baltijos moterų futbolo lygoje užėmė antrąją vietą. Sekmadienį vykusiose finalo rungtynėse Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės pralaimėjo „Minsk“ (Baltarusija) ekipai 1:2.

„Gintra-Universitetas“ pralaimėjo viešnioms iš Minsko<br> Klubo nuotr.
„Gintra-Universitetas“ pralaimėjo viešnioms iš Minsko<br> Klubo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-10-28 22:04, atnaujinta 2018-10-28 22:06

Skirtingai nei pergalingose pusfinalio rungtynėse su Talino „Flora“ (Estija, 3:0), finalo susitikime šiaulietėms teko kur kas rimtesnis iššūkis. Baltarusijos čempionės šiame Baltijos lygos sezone nebuvo praleidusios ne vieno įvarčio ir iškovojo vien pergales.

„Gintros“ futbolininkės sekmadienio rungtynėse turėjo daugiau rūpintis savo vartų saugumu. Viešnios iš Minsko dažniau atakavo ir primetė agresyvų spaudimą šeimininkėms, todėl ne kartą Lietuvos komandos gynėjos ir vartininkė Greta Kaselytė turėjo neutralizuoti pavojus prie savų vartų, tačiau būtent „Gintra“ sugebėjo pralaužti ledus rungtynėse. 38-ąją minutę Simona Veličkaitė prasiveržė iki galinės vartų linijos, atidavė perdavimą baudos aikštelės centre buvusiai Izabelai Freitas, o ši tiksliai smūgiavo į vartus.

Po pertraukos „Minsk“ sustiprino apsukas puolime ir 56-ąją min išprovokavo 11 metrų baudinį. Julija Duben realizavo šią progą nepriekaištingai.

Vėliau šiaulietės sulaukė antro smūgio, kai buvo prasižengta prieš varžoves prie baudos aikštelės. 74-ąją minutę Liubovė Šmatko įspūdingai smūgiavo kamuolį į viršutinį dešinį kampą ir nepaliko vilčių G.Kaselytei. 84-ąją minutę „Gintra“ turėjo šimtaprocentinę galimybę išlyginti rezultatą, bet Noel Baham, išbėgusi viena prieš vartininkę, nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartus.

„Minsk“ klubas šventė pergalę 2:1 ir pirmą kartą iškovojo Baltijos moterų lygos taurę.

Rungtynėse dėl trečiosios vietos Talino „Flora“ 3:2 įveikė „Parnu“ (Estija) ekipą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.