Greitakojis kongietis triskart nuliūdino geriausią Vokietijos vartininką

Vokietijos vartininkas Manuelis Neueris retai praleidžia tris įvarčius, o kad jam triskart įmuštų tas pats žaidėjas, tokius atvejus galima skaičiuoti ant pirštų. Šeštadienį tai padarė mažai kam žinomas Dodi Lukebakio – 21-erių saugas, kartą atstovavęs Kongo Demokratinės Respublikos rinktinei, bet pernai nutaręs vis dėlto atstovauti Belgijai, kurioje ir gimė.

 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
 D.Lukebakio pelnė tris įvarčius.<br> AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 25, 2018, 1:00 PM, atnaujinta Nov 25, 2018, 1:05 PM

Vokietijos futbolo čempionate jo įvarčiai padėjo Diuseldorfo „Fortuna“ ekipai pelnyti tašką žaidžiant svečiuose su čempionišką ritmą praradusiu Miuncheno „Bayern“. D.Lukebakio pelnė įvarčius 44-ąją, 77-ąją ir 90-ąją min., o mačas baigėsi 3:3.

Kongietis tapo pirmuoju žaidėju per visą bundeslygos istoriją, kuris atstovaudamas iš antrosios lygos pakilusiai komandai įmušė tris įvarčius į čempionų vartus.

D.Lukebakio gimė Belgijoje, bet jo tėvai kilę iš Kongo DR, todėl jis susigundė kvietimu atstovauti šiai šaliai ir prieš dvejus metus apsivilko jos marškinėlius. Tačiau viską pasvėręs nutarė daugiau į Afriką nevykti ir pernai priėmė kvietimą žaisti Belgijos jaunimo iki 21 m. rinktinėje. Per 11 mačų jis jau pelnė 4 įvarčius.

Savo karjerą jis pradėjo Briuselio „Anderlecht“ klube, į kurį pateko būdamas septyniolikos.

2015 metais jis pasirašė pirmąją profesionalo sutartį, o 2017 metais buvo paskolintas „Charleroi“ klubui, kuris šiemet sausio mėnesį už 1,5 mln. eurų išpirko sutartį ir jau kitą dieną pardavė D.Lukebakio už 4,5 mln. eurų anglų klubui „Watford“.

Bet Anglijoje jis sužaidė tik vieną mačą ir buvo paskolintas Diuseldorfo ekipai. Iki rungtynių su „Bayern“ jis buvo pelnęs 2 įvarčius per 9 mačus.

„Viskas, ko aš noriu, gauti pakankamai žaidimo laiko, kad parodyčiau, ko esu vertas. Savo žaidimu stengiuosi padėti „Fortuna“ likti bundeslygoje“, – sakė D.Lukebakio.

Diuseldorfo klubas po 12 turų turi 9 taškus ir užima 17-ąją vietą.

„Bayern“ su 21 tašku jau 9 taškais atsilieka nuo lyderės Dortmundo „Borussia“. Nico Kovačo treniruojami čempionai praleidžia įvarčius jau 8 rungtynėse iš eilės.

„Baisu, kaip mes ginamės. Nesvarbu, ar tai būtų iš antrosios lygos atėjusi komanda, ar Čempionų lygos komanda, už klaidas yra baudžiama“, – sakė kroatas, kurio kėdė jau ėmė svyruoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.