LFF vadovas Tomas Danilevičius: „Burtai mus suvedė su stipriomis rinktinėmis“

Sekmadienį Lietuvos futbolo rinktinė sužinojo varžovus 2020 metų Europos čempionato atrankos varžybose. Lietuvių laukia senojo žemyno čempionų titulą apginti sieksianti Portugalija ir kiti tarpusavio istorijoje žinomi oponentai – Serbija, Ukraina bei Liuksemburgas.

 LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
 LFF prezidentas Tomas Danilevičius<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 4:36 PM

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Tomas Danilevičius po burtų ceremonijos įvertino varžovus: „Burtai mus suvedė su stipriomis rinktinėmis. Trys iš jų – Portugalija, Ukraina ir Serbija – šio sezono Tautų lygos grupėse iškovojo pirmąsias vietas. Neabejotinai, didelis įvykis bus pirmas istorijoje Portugalijos rinktinės vizitas Lietuvoje, tikėkimės, su vienu geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo priešaky“.

„Su Serbija žaidėme dar visai neseniai ir žinome, kokia tai pajėgi komanda. Faktas, kad Ukraina žaidė paskutiniuose dviejuose Europos čempionatuose, parodo, jog ji priklauso žemyno geriausiems. Tuo tarpu Liuksemburgą reikia vertinti taip pat labai rimtai, tai pastaraisiais metais gerokai patobulėjusi rinktinė, o ir mums dvikovos su jais nebuvo lengvos“, – kalbėjo T. Danilevičius.

Stipriausia grupės komanda – Portugalija (FIFA reitingas – 6). Fernando Santoso vadovaujami portugalai nustebino Europą ir 2016 metais tapo Europos čempionato nugalėtojais.

2004 metais Portugalija žaidė liko antroje vietoje, o dar tris kartus buvo patekusi į pusfinalį.

Rezultatyviausias rinktinės visų laikų futbolininkas – Cristiano Ronaldo (85 įvarčiai). Lietuvos ir Portugalijos per visą istoriją susitiko dviejuose draugiškuose mačuose – 2000 ir 2004 metais. Abu kartus portugalai namuose šventė pergales.

Serbijos rinktinė (FIFA reitingas – 29) dar šį rudenį su Lietuva žaidė vienoje UEFA Tautų lygos C diviziono grupėje. Rugsėjį Vilniuje lietuviai tik po sunkios kovos turėjo pripažinti varžovų pranašumą 0:1, o lapkritį, po nesėkmingo antrojo kėlinio, pralaimėjo 1:4. Per šešis tarpusavio mačus Lietuvai pavyko iškovoti vieną pergalę.

Su Ukraina (FIFA reitingas – 28) Lietuvos rinktine žaidė iš viso aštuonis kartus: iškovojo dvi pergales, patyrė penkis pralaimėjimus ir kartą sužaidė lygiosiomis.

2007 metais vykusiose pergalingose Europos čempionato atrankos rungtynėse Kaune (2:0) vieną iš dviejų įvarčių varžovams įmušė dabartinis LFF prezidentas T. Danilevičius.

T. Danilevičius taip pat įmušė pergalingą įvartį vienose iš dviejų tarpusavio draugiškų rungtynių su Liuksemburgu (FIFA reitingas – 119 ).

2009 metais lietuviai varžovus įveikė 1:0, bet po keturių metų patyrė nesėkmę 1:2. Nors Liuksemburgo rinktinė nėra pasiekusi pagrindinių pasaulio ir Europos čempionatų grupių etapų, šalies čempionas „Dudelange“ klubas šiais metais tapo pirmąja istorijoje Liuksemburgo komanda, patekusia į UEFA Europos lygos grupių etapą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.