N. Kesminas apie Lietuvos futbolo rinktinę: „Galime žaisti, kai su mumis nežaidžia“

Dubline sekmadienį buvo ištraukti 2020 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybų burtai, po kurių paaiškėjo kad Lietuvos futbolo ekipa kelialapio į turnyrą sieks B grupėje kartu su Europos čempione Portugalija, Serbija, Ukraina ir Liuksemburgu. Lietuvos futbolo federacijos vadovas Tomas Danilevičius tikino, kad mūsų ekipa pateko į sunkią grupę, tačiau jos ateities nebandė spėti. Tuo tarpu futbolo komentatorius Nerijus Kesminas savo socialinio tinklo paskyroje be užuolankų išreiškė nuomonę apie Europos čempionato burtus.

 Nerijus Kesminas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Nerijus Kesminas<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 2, 2018, 8:28 PM

Jo teigimu, lietuvių šansai patekti į Senojo žemyno pirmenybes – lygūs nuliui.

„Viską, iš esmės, nemeluodamas nei sau, nei kitiems po 2020-ųjų Europos futbolo čempionato atrankos burtų apie B grupę sudėliojo Portugalijos rinktinės treneris Fernando Santosas: „Yra dvi vietos finalo turnyre ir trys į jas pretenduojančios komandos“.

Grupėje komandų yra penkios, – Portugalija, Ukraina, Serbija, Lietuva ir Liuksemburgas, – bet dvi pastarąsias portugalų treneris neraudonuodamas padėjo į niekam neįdomių ir nereikalingų daiktų dėžę, kažką, tiesa, sumurmėjęs apie tai, kad Lietuva ir Liuksemburgas gali būti pavojingi, nes „sparčiai tobulėja“.

Liuksemburgo rinktinė tikrai tobulėja. Tautų lygos ketvirtojo lygmens grupėje 11 įvarčių per šešerias įmušusi komanda nusileido tik baltarusiams, o San Mariną ir Moldovą trijose iš keturių dvikovų mušė negailestingai.

Mums ant F.Santoso nėra ko pykti – žmogus tiesiog pasakė tiesą. Serbai skirtumą tarp savęs ir lietuvių parodė Tautų lygoje. Sugebėjimų žirklės, skiriančios mus nuo ukrainiečių, kurie aplenkė čekus ir slovakus B lygmenyje ir pakilo į elitinį A divizioną, nebus siauresnės. Nuo portugalų futbolo visatoje mus skiria dar daugiau šviesmečių.

Po pralaimėjimo serbams Belgrade Edgaras Jankauskas konstatavo: Tautų lyga parodė, ko mums trūksta. Ko trūksta, to būsimoje atrankoje, kurioje E.Jankauskas turbūt nebetreniruos rinktinės, ir trūks – niekas per pusmetį nepasikeis.

Tai, kad varžovai į mus žiūri pro pirštus, gali šiek tiek padėti: rungtynės su serbais ir rumunais namuose parodė, kad galime žaisti, kai su mumis nežaidžia. Prognozė: šįkart galutinis rezultatas nebus 0 taškų, nes bent jau iš Liuksemburgo, bent jau namie Lietuva vis dar yra pajėgi kažką pasiimti.

Bet tiek to pozityvo ir likę. Palinkėkime komandai sėkmės kovojant dėl ketvirtosios vietos grupėje. Daugiau niekuo jai padėti, deja, negalime.“, – parašė N.Kesminas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.