FIFA ruošia apynasrį Rusijai – aiškinasi, ar su federacijos leidimu futbolo klubai žaidė Kryme

FIFA pradėjo tyrimą dėl Rusijos futbolo klubų dalyvavimo turnyruose aneksuotame Kryme. FIFA organizacija 2014-siais patikino, kad po Rusijos aneksijos ir Krymo atplėšimo nuo Ukrainos, ji oficialiai nepripažįsta šiame regione vykstančių varžybų bei neleis ten žaidžiantiems klubams dalyvauti tarptautinėse varžybose. Kaip ir netoleruos ekipų, kurios vyks žaisti į Krymą.

 Krymas yra aneksuotas Rusijos<br> Scanpix.com
 Krymas yra aneksuotas Rusijos<br> Scanpix.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 26, 2018, 6:24 PM

FIFA turi informacijos, kad 2017-siais žaisti žiemą rengtame turnyre Kryme vyko du Rusijos klubai – „Anži-2“ ir „Sokol“.

FIFA bando aiškintis, ar klubai į Krymą vyko su Rusijos futbolo federacijos leidimu. Jei bus patvirtinta, kad leidimą davė federacija, jai grės rimtos sankcijos – pagrindiniai šalies klubai gali netekti teisės kitą sezoną žaisti UEFA Čempionų lygos ir Europos lygos varžybose.

Jei paaiškės, kad tai vyko tik pačių komandų iniciatyva, FIFA įpareigos Rusijos futbolo federaciją suspenduoti ekipų veiklą.

Rusai visais įmanomais būdais siekia integruoti Krymo pusiasalį į savo šalies sportinę veiklą.

Metai po Krymo aneksijos Rusijos futbolo organizacija pareiškė, kad UEFA gali pati įkurti ir administruoti futbolo lygą Ukrainai priklausančiame Krymo regione.

Kryme 2015-siais buvo sukurtos naujos komandos, kurios turėjo žaisti Rusijos pirmenybėse – tai Simferopolio TSK, Sevastopolio SKChF ir Jaltos „Žemčiužina“.

Tačiau po Ukrainos futbolo federacijos protestų, UEFA uždraudė Krymo klubams rungtyniauti Rusijos futbolo sistemoje.

2016-siais UEFA paskelbė, kad Rusijos aneksuotas Krymo regionas futbolo pasaulyje bus laikomas specialia zona ir jam priklausantys klubai negalės rungtyniauti Rusijos čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.