„Cardiff“ klubui gresia sankcijos, jei nesumokės pirmojo įnašo prancūzams už žuvusį E. Sala

Anglijos „Premier“ lygos klubui „Cardiff City“ gali būti pritaikytos sankcijos. Tarptautinė futbolo federacija (FIFA) paskelbė, kad, jei Velso atstovai nesumokės pirmojo įnašo Prancūzijos komandai „Nantes“ už žuvusio futbolininko Emiliano Sala perėjimo sutartį, jie bus nubausti.

 Verda aistros dėl žuvusio futbolininko E.Sala perėjimo mokesčio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Verda aistros dėl žuvusio futbolininko E.Sala perėjimo mokesčio.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 8, 2019, 4:16 PM, atnaujinta Feb 8, 2019, 4:22 PM

Pirmosios įmokos suma sieka 5 mln. svarų (5,71 mln. eurų). „Cardiff City“ gali būti uždrausta pasirašyti sutartis su naujais žaidėjais. Argentinietis žuvo lėktuvo katastrofoje, pakeliui į Kardifą. Ketvirtadienį (vasario 7 d.) buvo patvirtinta, kad lėktuvo nuolaužose rastas E.Sala kūnas.

Kiek anksčiau „Nantes“ klubas žadėjo paduoti Velso atstovus į teismą, jei negaus sutartos piniginės įmokos.

Į ginčą įsitraukė ir FIFA, kuri žada uždrausti „Cardiff City“ įsigyti naujus futbolininkus, jei valai neatsiskatys su prancūzais per artimiausias 10 dienų.

Velso ir Prancūzijos klubai susitarė dėl E.Sala perėjimo už 15 mln. svarų (17,14 mln. eurų) sausio 19-ąją dieną. Po dviejų dienų buvo užregistruotas transfero sertifikatas.

Lamanšo sąsiauryje prieš dvi savaites nukritusiame lėktuve skrido garsus argentiniečių futbolininkas E.Sala ir pilotas Davidas Ibbotsonas. E.Sala lėktuvas buvo aptiktas Lamanšo sąsiaurio dugne.

Sausio 21 dieną E.Sala išskrido lėktuvu „Piper PA-46 Malibu“ iš Prancūzijos Nanteso miesto į Kardifą, užsitikrinęs sutartį su „Premier“ lygos komanda „Cardiff City“.

„Cardiff City“ sausio 19 dieną pasirašė rekordiškai didelės klubo praktikoje vertės sutartį su 28-erių metų E.Sala, anksčiau žaidusiu Nanto klube.

Puolėjas išskrido iš Kardifo pasirašęs dokumentus, sugrįžo į Nantą pasiimti asmeninių daiktų ir atsisveikinti su Prancūzijos komandos draugais ir klubo personalu. Tačiau jis taip ir nepasiekė Velso sostinės ir nepradėjo žaisti „Premier“ lygoje.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.