„Sūduva“ įvarčių fiestoje įveikė Kinijos klubą

2019-ųjų sezonui treniruočių stovykloje Kipre besirengianti Lietuvos futbolo čempionė Marijampolės „Sūduva“ per kontrolines rungtynes nugalėjo Kinijos pirmojoje lygoje rungtyniaujančią Šidziadžuango „Ever Bright“ ekipą 5:4 (2:4).

 Marijampoliečiai įveikė Kinijos klubą.<br> E.Šemioto nuotr.
 Marijampoliečiai įveikė Kinijos klubą.<br> E.Šemioto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 11, 2019, 6:40 PM, atnaujinta Feb 11, 2019, 6:41 PM

Rungtynių pradžia marijampoliečiams susiklostė itin nesėkmingai. Jau 5 min. mūsiškių klaida pasinaudojo garsiausias varžovų žaidėjas bolivietis Marcelo Moreno, o 14 min. po tolimo perdavimo kamuolį į savo vartus nukreipė Povilas Leimonas.

„Sūduva“ atsitiesė 27 min., kai po Vaido Slavicko perdavimo Algis Jankauskas pasiuntė galva kamuolį Tosaintui Rickettsui ir šis netrukdomas nuginklavo varžovų vartininką.

Deja, 36 min. „Sūduvos“ gynyba subyrėjo taip, kad prieš I. Kardumą iššoko du Kinijos ekipos žaidėjai ir be vargo pelnė trečią įvartį.

Į tai 41 min. dar vienu savo įvarčiu atsakė T. Rickettsas, kai susitvarkė kamuolį vartininko aikštelėje po nepavykusio  Pauliaus Golubicko smūgio.

Vis dėlto tai dar nebuvo viskas pirmajame kėlinyje. 44 min. „Ever Bright“ surengė greitą ataką kairiuoju kraštu ir po  perdavimo į aikštės vidurį M. Moreno vienu lietimu nuo baudos aikštelės linijos pasiuntė kamuolį į tolimą I. Kardumo vartų kampą.

„Sūduvos“ viltis išsigelbėti 62 min. atgaivino T. Rickettsas labai panašiu stiliumi pelnęs savo trečiąjį įvartį. Šį kartą  kanadietis vienu lietimu nukreipė kamuolį į tinklą nuo vartininko aikštelės linijos po to, kai Sandro Gotalas baudos aikštelėje sėkmingai užmezgė kovą su dviem gynėjais po į aikštę po ilgos pertraukos sugrįžusio Semiro Kerlos tolimo  perdavimo.

65 min. rezultatas tapo lygus po greitos atakos, kai buvo sėkmingai apsiginta nuo „Ever Bright“ kampinio. Giedrius  Matulevičius pasiuntė kamuolį T. Rickettsui, šis suklaidino gynėją ir vieną prieš varžovų vartininką išvedė Andro Švrljugą. Krašto gynėjas oponentui nepaliko vilčių ir išlygino rezultatą – 4:4.

Taškas rungtynėse buvo padėtas 85 min., kai po P. Golubicko perdavimo laisvas kamuolį baudos aikštelėje gavo ir galingu smūgiu kaire koja po skersiniu pasiuntė G. Matulevičius.

„Sūduvoje“ rungtynes su „Ever Bright“ pradėjo I. Kardumas, Vaidas Slavickas, Aleksandras Živanovičius, A. Jankauskas, P. Leimonas, A. Švrljuga, G. Matulevičius, Gratas Sirgėdas, Renatas Banevičius, Eligijus Jankauskas ir T. Rickettsas, o po keitimų į aikštę žengė P. Golubickas, S. Gotalas, Ovidijus Verbickas, S. Kerla, Dominykas Barauskas, Marius Činikas ir Martynas Medelinskas.

Kipre „Sūduva“ sužais dar vienerias kontrolines rungtynes – vasario 13-ąją 15.30 val. su Aradipu „Ermis“ ekipa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.