K. Rudžionis apie salės futbolo taurės finalą: „Nugalėtojams – viskas, pralaimėjusiems – nieko“

Buvęs Lietuvos nacionalinės salės futbolo (futsal) rinktinės vyriausiasis treneris, o dabar ekspertas Kęstutis Rudžionis penktadienio vakarą negalės atvykti į Prienus, kur Kauno „Vytis“ sieks nugalėti Gargždų „Pramogas-SC“ ir iškovoti LFF futsal taurę.

 Kęstutis Rudžionis.
 Kęstutis Rudžionis.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 1, 2019, 12:49 PM, atnaujinta Mar 1, 2019, 1:05 PM

„Vytis“ yra šių rungtynių favoritas, tačiau Tomo Tamošausko auklėtiniai iš Gargždų dar pernai parodė, kad favorito sąvoka jiems nieko nereiškia. O tai neišvengiamai garantuoja puikų reginį.

„Iš tokių rungtynių galima pirmiausia tikėtis šventės visiems futsal mylėtojams. O komandoms be abejo liko tik vienas ir paskutinis žingsnis iki taurės. Todėl nugalėtojams atiteks viskas, o pralaimėjusiems – nieko. Vadinasi, kova bus įnirtinga. Tikėkimės ir graži bei rezultatyvi“, – apie būsimą finalą kalbėjo K.Rudžionis.

– Gargždų klubas žaidė rungtynes viduryje savaitės, „Vytis“ ne. Kiek tai gali turėti įtakos?

– Tokiuose aspektuose galima rasti ir pliusų, ir trūkumų, todėl nemanau, kad reiktų akcentuoti šį dalyką. Jei ne faktas, kad „Pramogos-SC“ Vilniuje žaidė tik šešiese (vartininkas ir penki žaidėjai), todėl nuovargis gali jaustis ir, galbūt, šie žaidėjai turės pataupyti jėgas tam tikrose situacijose.

Ir tai, ko gero, bus daugiau veiksmai puolime, kurie kažkiek turėtų nukentėti. Na, ir labiau tikėtina, kad gargždiškiai daugiau ir taip žais „antruoju numeriu“, todėl poziciniame puolime ar taip, ar taip praleistų mažiau laiko nei „Vytis“.

– Kas turėtų nutikti, kaad favoritu laikomas „Vytis“ nelaimėtų?

– Futsale viskas susideda iš detalių – nusiteikimas, kova, koncentracija, sėkmė, šaltas protas, teisėjų klaidos, individualus meistriškumas, atskiri epizodai rungtynėse (kurių bus šimtai), vartininkų žaidimas ir t.t. Laimės tas, kurio dėlionė bus iš daugiau detalių (šypsosi).

– Kuo, galbūt, gali nustebinti „Pramogos-SC“?

– Kažkada „Pramogos-SC“ yra nustebinę, kai žaisdami prieš „Vytį“, ilgai naudojo aukštą spaudimą. Tačiau, manau, kad šį kartą jie taip nežais, nes tai labai pavojinga, žinant, kad nemažai paskutiniųjų rungtynių vertėsi su labai „trumpu suoliuku“. Vadinasi, ir treniruočių procesas nėra idealus, ir treniruotėse to idealiai „atidirbti“ neturėjo nei laiko, nei galimybių.

Todėl manau, kad Gargždų klubas gali nustebinti nebent kokiu vienu kitu deriniu, ar nauja standartine padėtimi (kas beje turėtų būti normalu ir nestebinti). O daugiau kažkokių netikėtumų nenumatau, todėl būtų smagu, kad Gargždai ir mane kažkuo nustebintų (šypsosi).

– Apskritai, kokius dalykus, žaidėjų dvikovas akcentuotumėte prieš šias rungtynes?

– Tai, ką jau minėjau: detalės, detalės, detalės.

Tiesioginė transliacija iš Prienų 18.10 val. per SPORT1 televiziją. Priešrungtyninėje studijoje lankysis Lietuvos futsal rinktinės vyriausiasis treneris Jevgenijus Ryvkinas ir šou verslo atstovas Juozas Liesis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.