Futbolo maniežas Kaune kyla kitoje vietoje – senajame „Kelininko“ stadione

Kauno taryba atšaukė sprendimą futbolo maniežą statyti Neries krantinėje, tačiau tai – tik formalumas. Futbolo plėtrai svarbus objektas jau kyla kitoje miesto vietoje.

Futbolo maniežą Jovarų gatvėje tikimasi atidaryti dar šią vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Futbolo maniežą Jovarų gatvėje tikimasi atidaryti dar šią vasarą.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 2, 2019, 11:20 AM, atnaujinta Mar 2, 2019, 1:01 PM

Prieš kelerius metus šiuolaikišką maniežą, kuriame jaunieji futbolo meistrai galėtų treniruotis ir šaltuoju metų laiku, planuota statyti parke prie Neries. Šioje vietoje jau įrengti keli atviri stadionai.

Derinant projektą išryškėjo keli jo trūkumai. Statybų metu tektų iškirsti nemažai suaugusių medžių, o didelis pripučiamas pastatas smarkiai pakenktų vietovės vaizdui.

Maniežas taip pat pakliūtų į Neries užliejamas teritorijas. Nors potvyniai Kaune pastaraisiais metais tapo retu reiškiniu, visiškai atmesti tokios tikimybės negalima. Vanduo statiniui galėtų pakenkti.

Kauno savivaldybės Sporto skyriaus vedėjas Mindaugas Šivickas patikino, kad futbolo maniežas mieste tikrai veiks, ir net labai greitai, – atidaryti jį tikimasi vasarą.

„Nuspręsta maniežą statyti apleistame „Kelininko“ stadione, esančiame Jovarų gatvėje“, – pranešė M.Šivickas.

Šiame stadione anksčiau žaisdavo „Kelininko“ futbolo komanda, tačiau jau porą dešimtmečių jis stovėjo apleistas. Kartais užklysdavo tik kamuolį pagainioti sumanę vaikai.

Pasak savivaldybės atstovo, darbai prasidėjo praėjusių metų pabaigoje, vėliau juos šiek tiek pristabdė šaltis ir sniegas.

Naujasis maniežas turėtų būti 100 metrų ilgio ir 70 metrų pločio, su aukštos kokybės dirbtine danga, žiūrovų tribūnomis ir visa kita reikalinga infrastruktūra, jame bus įrengta speciali apšvietimo sistema.

Šio projekto vertė siekia 1,7 mln. eurų.

Darbų greitį ir nedidelę kainą lėmė maniežo ypatumai – tai nesudėtingos konstrukcijos pripučiamas statinys. Tokia technologija sparčiai populiarėja užsienio šalyse.

Futbolo maniežas Kaune yra P.Vileišio aikštėje, jis priklauso Lietuvos futbolo federacijai (LFF).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.