Favoritų siaubu A lygoje tapęs „Stumbras“ Kaune įveikė Vilniaus „Žalgirį“

Lietuvos futbolo A lygos lyderis Vilniaus „Žalgiris“ (13 taškų) šeštadienį šeštojo turo rungtynes Kaune žaidė su vietos „Stumbru“ (13 tšk.) ir pralaimėjo aikštės šeimininkams rezultatu 0:1 (0:0).

 Kauno „Stumbras“ įveikė Vilniaus „Žalgirį“.<br> E.Kniežausko nuotr.
 Kauno „Stumbras“ įveikė Vilniaus „Žalgirį“.<br> E.Kniežausko nuotr.
 Kauno „Stumbras“ įveikė Vilniaus „Žalgirį“.<br> E.Žaldario nuotr.
 Kauno „Stumbras“ įveikė Vilniaus „Žalgirį“.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 13, 2019, 7:23 PM, atnaujinta Apr 14, 2019, 1:11 PM

Vienintelį ir pergalingą įvartį kauniečiams brazilas Lucas Villela pelnė 62-ąją min.

„Stumbras“ aplenkė „Žalgirį“ turnyro lentelėje pergalės tarpusavio dvikovoje dėka.

Rezultatas:

„Stumbras“ – Vilniaus „Žalgiris“ 1:0. Lucas Villela (62).

Rungtynių eiga

Pirmomis minutėmis komandos žaidė apylygiai, tačiau vėliau svečiai perėmė iniciatyvą ir kuriam laikui buvo įsitvirtinę „Stumbro“ aikštės pusėje. Darbo turėjo tiek vartininkas Rodrigo Josviaki, tiek gynybos linija.

Atsigynę nuo oponentų atakų, šeimininkai sugebėjo perkelti veiksmą ir į žalgiriečių aikštės pusę, kur labai aktyviai dešiniajame krašte rungtyniavo Andrejus Čiofu.

Antrojoje pirmojo kėlinio vienuolikės apsikeitė pavojingomis atakomis: Antonio Belo smūgį paskutinę akimirką blokavo Rolandas Baravykas, o savo aikštės pusėje suklydę „Stumbro“ futbolininkai galėjo atsikvėpti, kai iš toli kamuolio į tuščius vartus nepasiuntė Tomislavas Kišas.

Po pertraukos „Žalgiris“ galėjo išsiveržti į priekį. Matas Vareika sulaukė puikaus komandos draugo perdavimo, tačiau savo komandą išgelbėjo vartininkas R.Josviaki. Netrukus pavojingai smūgiavo ir rezultatyviausias čempionato žaidėjas T.Kišas.

62-ąją minutę „Stumbras“ sugebėjo išsiveržti į priekį. Kauniečiai greitai įžaidė baudos smūgį, o dvikovą prieš varžovą baudos aikštelėje laimėjęs L.Villela smūgiavo nepriekaištingai.

Tai buvo pirmasis vartininko Armanto Vitkausko praleistas įvartis šį sezoną.

Po praleisto įvarčio komandos žaidė gana atvirą futbolą, tačiau pavojingas progas kūrė šeimininkai. Fantastiškas rungtynes sužaidęs „Žalgirio“ vartininkas A.Vitkauskas išgelbėjo savo komandą nuo kelių itin pavojingų smūgių, bet jo komandos draugai rezultato išlyginti nesugebėjo.

Kitose šeštadienio rungtynėse „Kauno Žalgiris“ (12 tšk.) savo aikštėjė žaidė su Vilniaus „Riteriais“ (8 tšk.) ir įveikė svečius rezultatu 3:1 (0:0).

Visus tris įvarčius nugalėtojams antrajame kėlinyje pelnė 20-metis Edvinas Kloniūnas. Jis pasižymėjo 48-ąją, 51-ąją ir 77-ąją min.

Dvikovos pabaigoje santykį smūgiu galva sušvelnino Ričardas Šveikauskas (87-ąją min.), o „Riteriai“ nutraukė savo dviejų laimėjimų seriją.

„Kauno Žalgiris“, kuris iškovojo trečiąją pergalę iš eilės, užima trečiają vietą turnyro lentelėje.

Vilniečiai liko 5-ojoje pozicijoje.

Rezultatas:

„Kauno Žalgiris“ – „Riteriai“ 3:1. Edvinas Kloniūnas (48, 51, 77)/Ričardas Šveikauskas (87).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.