,,Žalgirį" papildęs perspektyvus rusas: „Lietuvoje ir Vilniuje man labai patinka“

Perspektyvus saugas Timuras Pukhovas kantriai dirba treniruotėse ir laukia savo šanso pagrindinėje Vilniaus „Žalgirio“ komandoje. 20-metis rusas į Vilnių atvyko iš Maskvos CSKA ir tikina, kad tai, ką pamatė Lietuvoje, viršijo visus lūkesčius.

 Timuras Pukhovas<br> fczalgiris.lt nuotr.
 Timuras Pukhovas<br> fczalgiris.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2019, 1:36 PM

„Lietuvoje ir Vilniuje man labai patinka. Viskas tikrai geriau nei tikėjausi. Čia jauku, ramu, yra kur pasivaikščioti. Vaikinai priėmė tiesiog puikiai – kartais būna, kad naujame kolektyve į tave visi žiūri kreivai, o čia iš karto pradėjo bendrauti, klausinėti. Tikrai labai malonu. Viskas būtų puiku jei ne sezono pradžioje patirta trauma“, – trečiadienio „Žalgirio“ rubrikoje „Pažintis su naujoku“ atvirauja futbolininkas.

Sausio mėnesį atvykęs į peržiūrą jis netrukus sulaukė pasiūlymo pasirašyti kontraktą ir prisijungti prie „Žalgirio“ šeimos. Savo žaidimu jis įrodė, kad gali padėti žalgiriečiams siekti aukščiausių tikslų. Jo įvarčiai ir rezultatyvūs perdavimai kontrolinėse rungtynėse prieš Rygos RFS, FA „Šiaulius“ ir šalies jaunimo rinktinę nuteikė labai optimistiškai.

Deja, pirmose oficialiose rungtynėse dėl LFF Supertaurės „Žalgirio“ naujokas patyrė traumą ir beveik mėnesiui iškrito iš rikiuotės.

„Svarbiausia, kad dabar jaučiuosi gerai ir esu pilnai pasiruošęs rungtyniauti. Kantriai laukiu savojo šanso ir noriu padėti komandai siekti pergalių. Esu atakuojantis žaidėjas, mėgstu komandinį žaidimą – dalinti perdavimus, mušti įvarčius“, – sako jis.

Prieš kelionę į Lietuvą T. Pukhovas priklausė Maskvos CSKA. Čia jis pradėjo nuo jaunimo komandų, o vėliau buvo viena pastebimiausių figūrų ir dublerių gretose. Su CSKA jis sėkmingai žaidė UEFA jaunimo Čempionų lygoje, kur nužygiavo iki ketvirtfinalio. Per devynerias rungtynes šiame turnyre jis įmušė du įvarčius ir atliko tris rezultatyvius perdavimus. Jam pavyko pasižymėti prieš „Bayer“ ir „Rosenborg“ klubus, o komandos draugams „Žalgirio“ naujokas asistavo žaisdamas su „Monaco“ ir „Tottenham“.

„Tai labai puikūs prisiminimai. Nuostabi patirtis žaisti pajėgiausiame jaunimo turnyre Europoje. Mes nebuvome tik dalyviai, mums apskritai puikiai sekėsi. Grupėje finišavome pirmi. Buvome šaunus kolektyvas, pakeliavome po Europą, pamatėme puikius stadionus“, – šypsodamasis kalba saugas.

Praėjusiais metais jam nemažai laiko teko treniruotis su CSKA pagrindine komanda. Kartu su ja T. Pukhovas vyko į treniruočių stovyklas užsienyje, į aikštę po keitimo žengė ir kontrolinėse rungtynėse su Stambulo „Besiktas“. Oficialiose rungtynėse už CSKA jis rungtyniavo kartą ir pasižymėjo įspūdingu įvarčiu taurės turnyre į „Tyumen“ vartus.

„Įsitvirtinti tokiame klube yra labai sudėtinga, o jaunam žaidėjui reikia žaisti. Norėjau išmėginti jėgas užsienyje ir tikiu, kad Vilnius – puiki vieta. Apie CSKA išliko geriausi prisiminimai, bet dabar žvelgiu į priekį ir visos mano mintys yra su „Žalgiriu“, – atvirauja 20-metis žaidėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.