Pirmosios lygos naujokai iš Kauno jau patyrė ir triumfą, ir pažeminimą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmosios lygos debiutantas „Hegelmann Litauen“ klubas sezoną pradėjo dviem skambiomis pergalėmis, tačiau netrukus patyrė, kad už klaidas bus nubaustas varžovų.

Trečiajame ture „Hegelmann Litauen“ komanda (mėlyni marškinėliai) patyrė pralaimėjimą Šiaulių futbolininkams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Trečiajame ture „Hegelmann Litauen“ komanda (mėlyni marškinėliai) patyrė pralaimėjimą Šiaulių futbolininkams.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Pirmojo kėlinio pradžioje kauniečiai neteko vieno lyderių U.Lekečinsko.
Pirmojo kėlinio pradžioje kauniečiai neteko vieno lyderių U.Lekečinsko.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-04-20 13:42

Dešimtmetį šiemet švenčiantis „Hegelmann Litauen“ klubas 2018-aisiais laimėjo II lygos Pietų zonos čempionatą ir gavo teisę pakilti laipteliu aukščiau. Kauniečiai šia galimybe pasinaudojo.

Per du pirmuosius turus „Hegelmann Litauen“ šventė dvi pergales ir atsidūrė lentelės viršuje, tačiau trečiajame laukė šaltas dušas – kauniečiai namų stadione net 0:5 pralaimėjo „Šiaulių“ komandai.

Klubo vadovai mano, kad šis pralaimėjimas padės jauniems futbolininkams geriau suprasti, jog šiame sezone teks kautis su gerokai pajėgesniais varžovais.

Sezoną paskirs žvalgybai

„Vaikinai gavo šaltą dušą“, – apie dvikovą su „Šiaulių“ komanda kalbėjo „Hegelmann Litauen“ klubo sporto direktorius Dainius Šumauskas. Pasak jo, kauniečiai darė pernelyg daug klaidų ir už jas buvo skaudžiai baudžiami.

D.Šumausko nuomone, po dviejų iš eilės pergalių kai kurie futbolininkai į aikštę išėjo šiek tiek atsipalaidavę ir pernelyg pasitikėdami savo jėgomis. Žaidimo planą dar labiau sugriovė priverstinis U.Lekečinsko keitimas.

„Hegelmann Litauen“ pasirengimą čempionatui pradėjo dar sausio mėnesį, sužaidė kelias draugiškas varžybas. Komandos gretose – tik Lietuvos futbolininkai.

Garsių pavardžių komandos narių sąraše nėra. Komanda pakvietė tuos futbolininkus, kurie tuo metu buvo laisvi ir kuriuos pakviesti leido finansinės galimybės.

„Kiekviena dvikova mums prilygsta finalui, todėl atitinkamai joms ir ruošiamės. Visiškai nesvarbu, kiek turime taškų ir kurią užimame vietą“, – kalbėjo D.Šumauskas.

Vis dėlto jis atskleidė, kad būtų labai šaunu, jeigu „Hegelmann Litauen“ patektų tarp 8 pajėgiausių I lygos komandų.

„Šis sezonas skirtas apsižvalgyti – reikia įvertinti, ką mes galime ir ko trūksta“, – kalbėjo klubo sporto direktorius D.Šumauskas.

2019 metų LFF I lygos pirmenybės vykdomos ratų sistema pavasaris–ruduo.

Jose dalyvauja 16 komandų, kurios sužais po 2 rungtynes – išvykoje ir namuose.

I lygoje šiemet rungtyniauja trys A lygos dalyvių dublerių komandos.

Nugalėtojas įgyja teisę kitą sezoną rungtyniauti A lygoje, o sidabro medalių laimėtojai dėl tokios teisės pereinamosiose rungtynėse kovos su A lygos septinta komanda.

Keturias paskutines vietas užėmę klubai iškris į II lygą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.