„Atlanto“ gynėjas Damiras Žutičius: „Sezono pabaigoje mes galime būti pirmojoje turnyro lentelės pusėje“

Po trumpos pertraukos į šalies stadionus vėl grįžta Lietuvos futbolo A lygos kovos. Klaipėdos „Atlanto“ 13-ajame čempionato ture laukia labai svarbi dvikova Panevėžyje. Sunkiai sezono pradžioje taškus rinkę panevėžiečiai po truputį įsibėgėja, per penkerias rungtynes A lygoje iškovojo 6 taškus ir pakilo iš turnyro lentelės dugno. Atlantiečiai per penkerias rungtynes iškovojo 4 taškus.

„Atlanto“ gynėjas Damiras Žutičius Panevėžyje lengvų rungtynių nesitiki.<br> atlantas.lt nuotr.
„Atlanto“ gynėjas Damiras Žutičius Panevėžyje lengvų rungtynių nesitiki.<br> atlantas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2019, 2:06 PM, atnaujinta Jun 1, 2019, 2:09 PM

Uostamiesčio atstovai sužaidė lygiosiomis su Kauno „Stumbru“, svarbioje dvikovoje nugalėjo „Palangą“, bet nusileido Vilniaus „Žalgiriui“, Marijampolės „Sūduvai“ ir „Kauno Žalgiriui“.

Šią savaitę sužaistose LFF taurės III etapo rungtynėse „Atlanto“ komandai padėti negalėjo du svarbūs futbolininkai. Dėl traumų dvikovą praleido ekipos kapitonas Darvydas Šernas ir gynėjas iš Kroatijos Damiras Žutičius, tačiau pats žaidėjas tikisi, kad sekmadienio rungtynėse jau galės žengti į aikštę.

„Jaučiuosi neblogai. Šiek tiek dar jaučiu traumos padarinius, bet, manau, kad sekmadienio dvikovai būsiu pasiruošęs. Tai bus labai svarbios rungtynės mums, kadangi iškovoję pergalę, galėtume labiau įtvirtinti savo pozicijas turnyro lentelėje, o palankiai susiklosčius kitoms dvikovoms ir sumažinti atsilikimą nuo penktojoje vietoje esančio „Stumbro“ iki vieno taško“, – sakė D.Žutičius.

Pirmajame tarpusavio susitikime Klaipėdoje, „Atlantui“ pavyko iškovoti pergalę rezultatu 2:1, tačiau gynėjas iš Kroatijos mano, kad sekmadienį laukia visiškai kitokios rungtynės.

Futbolininko nuomone, Panevėžio ekipos žaidimas su kiekviena diena vis gerėja, tačiau aikštėje daug geriau vienas kitą supranta ir patys atlantiečiai.

„Mes tikrai negalime vertinti Panevėžio tik pagal jų vietą turnyro lentelėje. Tai – stipri ir patyrusi ekipa, kurios žaidimas su kiekvienu turu vis gerėja. Tą rodo ir jų rezultatai. Tačiau ir mūsų dvikova A lygoje su „Palanga“, taip pat ir taurės rungtynės su „Žalgiriu“, parodė, kad galime kovoti su visais ir tai mus gerai nuteikia tolesnėms kovoms. Privalome visas 90 minučių aikštėje išlikti susikaupę, atlikti tai, ko iš mūsų reikalauja treneris, susikurti progas ir, žinoma, jas išnaudoti. Tik tokiu atveju galime tikėtis teigiamo rezultato.“

Legionierius iš Kroatijos neslepia, kad A lygos čempionatas šiemet yra sunkiai nuspėjamas, tačiau tikisi, kad sezono pabaigoje „Atlanto“ ekipa turnyro lentelėje bus aukščiau, nei yra dabar.

„Mes sunkiai dirbame treniruotėse, su kiekvienomis rungtynėmis stengiamės gerinti savo žaidimą ir analizuoti klaidas. Manau, kad sezonas tik įsibėgėja. Visi žino, jog prieš sezoną daug laiko pasiruošti startui neturėjome, bet neabejoju, kad galime žaisti dar geriau, nei dabar. Mano nuomone, sezono pabaigoje turnyro lentelėje mes galime būti pirmojoje jos pusėje, bent jau ketvirtojoje pozicijoje. Aikštėje stengsimės ir atiduosime viską, kad tai nebūtų tik žodžiai.“

Rungtynės Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione įvyks birželio 2-ąją dieną. Dvikovos pradžia 18.00 valandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kodėl darbo imigrantai svarbūs Lietuvos ekonomikai?
Gyvai
Gyvai: Silvester Belt išlydėjimas į „Euroviziją“