Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė Klaipėdoje nusileido bendraamžiams iš Latvijos

Pasikeitusi Lietuvos U-21 futbolo rinktinė sekmadienį Klaipėdoje sužaidė kontrolines rungtynes su Latvijos bendraamžiais. Po pirmajame kėlinyje praleistų dviejų įvarčių lietuviai patyrė pralaimėjimą 0:2 (0:2).

 Lietuvos jaunimo (U21) futbolo rinktinė pralaimėjo latviams.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos jaunimo (U21) futbolo rinktinė pralaimėjo latviams.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos jaunimo (U21) futbolo rinktinė pralaimėjo latviams.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos jaunimo (U21) futbolo rinktinė pralaimėjo latviams.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 9, 2019, 4:05 PM, atnaujinta Jun 9, 2019, 4:08 PM

Savaitės viduryje lietuviai Europos čempionato atrankoje sutriuškino San Mariną 3:0, o šiame mače vyriausiasis treneris Donatas Vencevičius suteikė šansą pasireikšti kitiems žaidėjams.

Starto sudėtyje įvyko septyni keitimai, pirmąjį kartą rinktinės marškinėlius apsivilko Kipras Kažukolovas, Oskaras Lukošiūnas ir Vincentas Šarkauskas.

Pirmajame kėlinyje lietuviams kurti progas nesisekė, o latviai jau 6-ąją minutę išsiveržė į priekį, kai V.Šarkauskui nepavyko sugraibyti kamuolio prie savų vartu ir tuo pasinaudojo šalia tykojęs varžovas D.Zelenkovas.

D.Zelenkovas buvo vienas aktyviausių savo komandoje ir 16-ąją minutę technišku smūgiu nuo baudos aikštelės linijos užsuko kamuolį į apatinį kairįjį vartų kampą.

Lietuvos rinktinė po to aktyviai bandė spausti varžovus, bet kamuolio kontrolės įgyti ir sukurti daug progų iki pertraukos nepavyko.

Vieną galimybių 33-iąją minutę turėjo Renatas Banevičius, kuris prasiveržė link baudos aikštelės linijos ir pavojingai smūgiavo šalia vartų.

Per pertrauką Lietuvos sudėtyje įvyko keturi keitimai ir tai kiek pagyvino žaidimą aikštėje, tačiau apčiuopiamų vaisių puolime nedavė.

66-ąją minutę po pavojingo perdavimo į baudos aikštelę, Gytis Paulauskas iš arti bandė smūgiuoti į vartus, bet į kamuolį nepataikė ir varžovai neutralizavo pavojų.

78-ąją minutę Deividas Šešplaukis sėkmingai atsitvėrė nuo varžovo ties kairiuoju kraštu ir pavojingai smūgiavo į vartus baudos aikštelėje, bet kamuolys skriejo šalia dešiniojo virpsto.

Iki susitikimo pabaigos rezultatas nepasikeitė ir Latvijai pavyko atsirevanšuoti už pralaimėjimą praėjusių metų Baltijos taurės turnyre, kai lietuviai triumfavo 1:0.

Kitas rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė žais rugsėjo 6 dieną. Europos čempionato atrankoje išvykoje lietuviai susitiks su Čekija.

Rezultatas:

Lietuva (U21) – Latvija (U21) 0:2. Dmitrij Zelenkov (6, 25).

Lietuva (U21): Vincentas Šarkauskas (46 min. Airidas Mickevičius), Oskaras Lukošiūnas, Kipras Kažukolovas (46 min. Džiugas Raudonius) Ernestas Stočkūnas, Renatas Banevičius, Matas Ramanauskas, Karolis Uzėla (71 min. Domantas Antanavičius), Edgaras Utkus (46 min. Gytis Paulauskas), Matas Vareika (72 min. Titas Milašius), Deividas Šešplaukis (83 min. Edgaras Dubickas) ir Eligijus Jankauskas (46 min. Svajūnas Čyžas).

Atsargoje: Titas Krapikas, Vilius Armalas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.