Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė Prienuose pranoko latvius

Pasaulio čempionato atrankai besirengianti Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė penktadienio vakarą Prienuose sužaidė draugiškas rungtynes su kaimynais iš Latvijos. Pirmasis Sahibo Mammadovo treniruojamos Lietuvos rinktinės mačas pasibaigė pergalingai. Lietuviai savų žiūrovų akivaizdoje pasiekė pergalę rezultatu 4:3.

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė Prienuose įveikė Latviją.<br> LFF.lt nuotr.
Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė Prienuose įveikė Latviją.<br> LFF.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2019, 10:24 PM, atnaujinta Jun 21, 2019, 10:28 PM

Latvija šiose rungtynėse pirmoji išsiveržė į priekį, kuomet pasižymėjo 7-ąją minutę. Tačiau po devynių minučių lietuviai rezultatą išlygino, o tai padarė Paulius Giedraitis.

Dar po šešių minučių Lietuva jau įsiveržė į priekį, o po dviejų minučių persvarą padvigubino. Abu įvarčius įmušė Mantas Makutunovičius.

Įspūdingiausia buvo 28-oji rungtynių minutė, kuomet buvo įmušti net trys įvarčiai. Du iš jų pelnė Latvija, tačiau vieną kartą pasižymėjo ir Lietuva, o tas įvartis, kurį pelnė Viktoras Bartosevičius, ir tapo pergalingu.

„Stengėmės vykdyti trenerio planą. Ne viskas pavyko ir treneris sakė, kad dar yra kur tobulėti, tačiau pirmosios mūsų šių metų rungtynės tikrai buvo neblogos. Prieš Latviją jautėmės geriau pasiruošę fiziškai, turbūt tas ir matėsi rungtynėse.

Jie mus bandė spausti pirmajame kėlinyje, bet po to kiek pavargo ir mes tuo pasinaudojome. Toliau stengsimės vykdyti trenerio nurodymus, nes būtent tai ir bandėme daryti šiose rungtynėse“, – po mačo sakė Lietuvos paplūdimio rinktinės žaidėjas Audrius Plytnikas.

Lietuvos treneris S.Mammadovas pritarė savo auklėtiniui.

„Pirmosios mūsų rungtynės šiais metais, todėl buvo šiek tiek neramu. Kažkiek jaudinosi ir žaidėjai, todėl pirmasis kėlinys buvo kiek prastesnis. Nepaisant to, kad praleidome pirmieji, nesutrikome ir tiek antrajame, tiek trečiajame kėliniuose buvome geresni. Tiek fiziškai, tiek taktiškai“.

„Negaliu teigti, kad viskas pavyko, todėl per treniruotes dirbsime tam, kad ištaisytumėme šias klaidas ir daugiau jų nekartotumėme. Visi be išimties žaidėjai norėjo laimėti, o tai mane labai džiugina“, – pridūrė specialistas iš Azerbaidžano.

Šeštadienį (birželio 22 d.) 14.00 valandą laukia antroji Latvijos ir Lietuvos akistata Prienuose.

Rezultatas:

Lietuva – Latvija 4:3. Paulius Giedraitis (16), Mantas Makutunovičius (22, 24), Viktoras Bartosevičius (28)/Dmitrijus Jakovlevas (7, 28), Rinaldas Zepas (28).

Rungtynių teisėjai: Arūnas Dapkus ir Edgaras Bučinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.