Lietuvos futbolo federacija namie nerado techninio direktoriaus kandidatūros – pasikvietė belgą

Pirmadienį Vilniuje vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame buvo priimtas sprendimas dėl naujojo LFF techninio direktoriaus. Taip pat pristatytas pirmų penkių 2019 m. mėnesių LFF biudžetas ir svarstyti kiti svarbūs klausimai. Naujuoju LFF techniniu direktoriumi buvo paskirtas belgas Patrickas De Wilde, kuris turi dvidešimties metų patirtį dirbant vyriausiojo trenerio, vyriausiojo trenerio asistento, techninio direktoriaus bei konsultanto pozicijose tokiose šalyse, kaip Belgija, Kinija, Marokas, Saudo Arabija, Iranas, Austrija, Vengrija ir Alžyras.

 Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Patrickas de Wilde<br> lff.lt nuotr.
 Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Patrickas de Wilde<br> lff.lt nuotr.
 Edgaras Stankevičius<br> lff.lt nuotr.
 Edgaras Stankevičius<br> lff.lt nuotr.
 Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Patrickas de Wilde<br> lff.lt nuotr.
 Edgaras Stankevičius, Tomas Danilevičius ir Patrickas de Wilde<br> lff.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-07-08 19:13

Federacija su 55 metų specialistu, išbandžiusiu minėtas roles tiek klubuose, tiek nacionalinėse rinktinėse, komunikavo apie pusmetį, taip pat sulaukusi tvirtų rekomendacijų iš FIFA techninio direktoriaus.

Anot LFF prezidento Tomo Danilevičiaus, iš futbolo šalies atvykęs P. De Wilde su savimi atsineša didelį patirties bagažą: „Manau, kad jis mums suteiks daug svarbių žinių ir padės kelti mūsų futbolo lygį. Jis bus atsakingas už vaikų ugdymo koordinavimą ir artimai dirbs su „Anderlecht“ programos vadovais. Taip pat Patrickas atsakys už rinktinės trenerių formavimą ir programas, bendradarbiaus su nacionalinės rinktinės treneriu. Jis kuruos trenerių ugdymo programos ir siūlys pataisymus esamoje metodikoje. Su jo pagalba į Lietuvą atsivešime daugiau kokybiškų specialistų, kurie ves trenerių kursus“.

LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius pridėjo: „Žengėme dar vieną žingsnį ir vykdome tai, ką žadėjome. Norėjome susirasti techninį direktorių ankščiau. Turėjome penkis-šešis realius kandidatus į šią poziciją, bet paskutiniajame etape geriausią įspūdį paliko Patrickas. Nebijau to pasakyti, bet, manau, kad pirmą kartą Lietuvos futbolo istorijoje, tikiuosi, turėsime tikrą techninį direktorių, kuris rūpinsis trimis kolonomis – nacionalinės rinktinės treneriais, jaunimo ugdymo ir „Anderlecht“ sistemos tinkamas implementavimas ir betarpiškas darbas su futbolo trenerių rengimo asociacija. Dedame dideles viltis į šį savo srities specialistą“.

E. Stankevičiaus teigimu, siekiama pasirašyti trijų metų sutartį, o darbą P. De Wilde turėtų pradėti rugpjūčio 1 dieną.

P. De Wilde spaudos konferencijoje padėkojo LFF vadovams už pasitikėjimą ir teigė, kad jam tai bus vienas svarbiausių iššūkių karjeroje: „Lietuvos futbolas, mano manymu, dabar susiduria su iššūkiais, bet aš taip pat manau, jog tai yra galimybės. Man bus labai svarbu, kad artimai dirbčiau su visais futbolo departamentais – vadovais, varžybų vykdymo, finansų, rinkodaros ir komunikacijos, rinktinių ir techniniu departamentu, kuriam pats ir vadovausiu. Artimiausi treji metai bus labai svarbūs Lietuvos futbolui, atsižvelgiant į projektą, kurį ruošiu“.

„Mūsų, kaip komandos tikslas, turėtų būti užauginti Lietuvos futbolo žaidėją pagal geresnę ugdymo sistemą. Dirbsiu artimai su „Anderlecht“ atstovais ir stebėsiu jaunimo ugdymo sistemos įdiegimą, taip pat jos implentavimą ir nacionalinėse rinktinėse. Mes kalbame ne tik apie vaikinus, bet ir mergaites. Svarbiausi aktoriai šiame procese bus žaidėjai ir treneriai, todėl seksiu vystymąsi abiejų sričių darbe. Dabar turėsiu laikotarpį viską įvertinti, pasikalbėti su akademijų treneriais ir visa bendruomene, tuomet pasiruošiu didįjį darbo planą“, – pasakojo belgas.

VK posėdyje ir spaudos konferencijoje buvo pristatyta ir LFF 2019 m. sausio-gegužės biudžeto vykdymo ataskaita. Federacija gavo 4,2 mln. eurų lėšų. Biudžeto vykdymas vyksta pagal planą – per pirmus penkis mėnesius buvo panaudota 44 proc. metinio biudžeto (385,6 tūkst. eurų iš 872,3 tūkst. eurų). Prognozuojama, kad iki metų galo bus panaudota 90 proc. biudžeto, mažiau nei buvo suplanuota.

Atsižvelgiant į Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) neveiksnumą, LFF VK laikinai iki LFF Konferencijos sustabdė LVJFA narystę LFF veikloje. Prieš tai asociacijos vykdytą veiklą pratęsia Lietuvos futbolo federacija.

„Kaip žinia, LFF Konferencijoje buvo suspenduotas asociacijos prezidentas Vytautas Vaškūnas. Šiandien asociacija neturi direktoriaus, buhalterės, valdyba yra praktiškai išformuota, nes nariai pateikę prašymus iš jos išeiti.

Asociacija neatlieka jokių įstatuose numatytų funkcijų. VK priėmė sprendimą suspenduoti asociaciją iki artimiausios konferencijos. Artimiausiu metu federacija gali pasiūlyti asociacijos modelį, kuris apjungtų Lietuvos jaunuosius futbolininkus ugdančias organizacijas“, – aiškino T. Danilevičius.

Taip pat VK priėmė sprendimą atšaukti patvirtintą UEFA Hatrick IV projektą „Mažos dirbtinės dangos aikštelės“ ir įpareigojo LFF generalinį sekretorių E. Stankevičių kreiptis į UEFA, kad UEFA patvirtintų projekto „Mažos dirbtinės aikštelės“ keitimą į vienos pilnų matmenų aikštės projektą.

VK nariai kartu su LFF trenerių tarybos pirmininku Benjaminu Zelkevičiumi taip pat diskutavo dėl galimybės sudaryti Lietuvos rinktinių trenerių tvirtinimo tvarką. Buvo sutarta, jog naujasis LFF techninis direktorius iki lapkričio mėnesio, kartu su LFF trenerių taryba, parengs trenerių skyrimo tvarką.

Vykdomajame komitete buvo patvirtinti ir nauji LFF Tyrimų komiteto nariai. LFF Tyrimų komitetas yra sudėtinė LFF struktūros dalis, įsteigta tirti Drausmės kodekso 44, 45, 46 straipsniuose įtvirtintus pažeidimus ir Drausmės komitetui teikti išvadas dėl šių pažeidimo galimo padarymo.

VK taip pat nusprendė laikinai sustabdyti LFF VK nario ir Vilniaus regiono futbolo sąjungos (VRFS) prezidento P. Malžinsko narystę LFF VK iki kitos LFF Konferencijos. Šis sustabdymas įsigaliojo nedelsiant.

„Pagrindinės suspendavimo priežastys – vieši pasisakymai, žeminant tam tikrą Lietuvos futbolo federacijos dalykinę reputaciją, taip pat konfidencialios informacijos atskleidimas. Vieša informacija pateikiama spaudos konferencijose ir oficialiuose pranešimuose, bet tokie pasisakymai yra tiesiog neetiški“, – teigė LFF VK pirmininkaujantis T. Danilevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.