Gintaras Nenartavičius. Benamiai rodo pavyzdį futbolo profesionalams

Tai, kad Lietuvos čempionė Marijampolės „Sūduva“ per dvejas rungtynes įmušė dešimt įvarčių į barmenu dirbančio San Marino komandos „Tre Penne“ vartininko ginamą tvirtovę, šią vasarą yra ne vienintelė puiki žinia tamsioje mūsų futbolo padangėje.

Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Gintaras Nenartavičius<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 2, 2019, 7:06 AM, atnaujinta Aug 2, 2019, 5:05 PM

Panašių profesijų kaip barmenas atstovų yra ir Kardife šiuo metu vykstančiame 17-ajame pasaulio benamių čempionate, kur lietuviai tiesiog stulbina puikiais rezultatais. Jie 5:3 nugalėjo vokiečius, 12:1 sutriuškino škotus, 8:3 sudaužė kroatus, 5:2 pamokė tolimosios Indonezijos atstovus ir gali grįžti su medaliais, jei kituose etapuose žais taip pat gerai.

Galbūt pergalės šiame turnyre, kur žaidžia priklausomybę nuo narkotikų ir alkoholio įveikę žmonės, taps pavyzdžiu mūsų futbolo valdininkams, kurie nesugeba atlikti savo darbo net gaudami solidžias algas?

Lietuvos futbolo federacija (LFF) šią savaitę oficialiai palaidojo Kauno „Stumbro“ klubą, nors jau daugiau nei prieš mėnesį buvo aišku, kad jis neprisikels. Taip stipriausia šalies futbolo lyga grįžo į niūrius laikus, kai turnyrą pradėdavo daugiau komandų nei baigdavo.

Nors LFF kasmet rengia pompastiškas licencijavimo kampanijas, tikrina klubų galimybes, tai rimtai atrodo tik viešuose pranešimuose. Nusibaigus „Stumbrui“ paaiškėjo, kad Kauno klubas šiemet žaidė A lygoje ir net kurį laiką pirmavo nemokėdamas jokių numatytų mokesčių!

Naivu tikėtis tvarkos po LFF stogu matant, kad ši organizacija didžiausias pastangas skiria kovai su vidiniais demonais, o ne kūrybai. Dabar didžiausiu Lietuvos futbolo priešu paskelbtas veiklios Vilniaus regiono futbolo sąjungos vadovas P.Malžinskas, kuris feisbuke pakritikavo stringantį projektą sostinėje, o prieš tai nepalaikė siūlymo LFF viceprezidentu paskirti su kriminaliniu pasauliu siejamą asmenį.

Buvęs žinomas žaidėjas ir FIFA teisėjas buvo išmestas iš LFF vykdomojo komiteto, o jo adresu pasipylė brangių teisininkų suregztos pasakos apie atskleistas paslaptis ir „pažemintą LFF reputaciją“.

Regis, futbolo valdininkams reikėtų gydytis nuo tuščių ambicijų priklausomybės, o po to galbūt pažaisti pasaulio benamių čempionate.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.