Devintąjį sezoną komandoje žaidžianti D.Gailevičiūtė: „Gintra-Universitetas“ yra padaręs didžiulį žingsnį į priekį“

Į klausimą kas futbolo aikštėje yra komandos „smegenys“ daugelis futbolo ekspertų ko gero atsakytų vieningai – centro saugo pozicijoje rungtyniaujantis žaidėjas. Būtent šios atsakingos pareigos krenta ir ant devintąjį sezoną Šiaulių „Gintros-Universiteto“ klubo marškinėlius vilkinčios Dovilės Gailevičiūtės pečių, kuri vis labiau įtvirtinta savo svarbų vaidmenį Lietuvos čempionų žaidimo schemose.

  Dovilė Gailevičiūtė Šiaulių komandoje žaidžia 9-ąjį sezoną.<br> Fkgintra.lt nuotr.
  Dovilė Gailevičiūtė Šiaulių komandoje žaidžia 9-ąjį sezoną.<br> Fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 6, 2019, 11:44 PM

Nors 7 -uoju numeriu pažymėtus marškinėlius vilkinčios neseniai 23 -ąjį gimtadienį atšventusios saugės idealas futbolo aikštėje yra ne jos pozicijoje rungtyniaujanti Turino „Juventus“ „žvaigždė“ portugalas Cristiano Ronaldo, pasak merginos futbolas yra komandinė sporto šaka, kurioje visos pozicijos yra vienodai svarbios.

„Nėra daugiau ar mažiaų svarbesnių pozicijų futbolo aikštėje. Vienas žaidėjas konstruoja žaidimą, kitas atlieka svarbias gynybines funkcijas, trečias atakuoja, o ketvirtas yra paskutinė viltis nuo praleisto įvarčio. Taigi, esu įsitikinusi, kad geriausi rezultatai ateina tuomet, kai visos pozicijos yra tarpusavyje subalansuotos“, – interviu apie būsimus iššūkius UEFA Čempionių lygoje pradėjo D.Gailevičiūtė.

UEFA moterų Čempionių lyga kasmet yra laukiamiausias turnyras, kuriam tradiciškai tenka nueiti ilgą pasirengimo kelią. Kaip šiais metais sekėsi jį praeiti?

– Kaip ir kasmet pasirengimo etapas UEFA moterų Čempionių lygai nėra lengvas, susiduriame ne tik su fiziniu nuovargiu, bet kartais ir psichologiniu. Bet prie šių aplinkybių jau esame įpratusios, žinome kaip susidoroti su tomis sunkiomis akimirkomis, todėl dėl to neišgyvename. Treniruočių stovyklą pradėjome Latvijoje, kuri tradiciškai buvo orientuota į mūsų fizinį rengimą.

Po šios stovyklos dalyvavome kasmetiniame „Amber Cup“ turnyre, sužaidėme 3 rungtynes ir po ilgos pertraukos susigrąžinome titulą. Taip pat turėjome aukšto lygio kontrolinių rungtynių su Švedijos, Lenkijos, Kazachstano klubais.

– „Gintrą-Universitetą“ atstovauji jau ilgus metus. Kokie pokyčiai yra esmingiausiai pastebimi klube nuo to laiko kai pradėjai žaisti komandoje iki šiandien?

– Manau, kad per visus šiuos metus „Gintra-Universitetas“ yra padaręs didžiulį žingsnį į priekį. Galima sakyti, jog šiai dienai turime profesionalų moterų futbolo klubą Lietuvoje. Kasmet komandą papildo legionierės, taip pat turime vis augantį trenerių štabą. Džiugu, kad šiemet prie mūsų kolektyvo prisijungė ir futbolo rungtynių analitikas. Dabar galime profesionaliai analizuoti savo bei varžovių klaidas, tai dar labiau mus priartina prie absoliučiai profesionalaus darbo ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų.

Taip pat kasmet turime vis daugiau draugiškų rungtynių su pajėgiomis varžovėmis iš įvairių užsienio šalių. Tai leidžia mums pačioms lengviau suvokti kokioje sportinėje formoje esame ir ką reikia gerinti norint pasiekti gerų rezultatų UEFA Čempionių lygos kovose.

– Per penkerius metus jau trečią kartą UEFA Čempionių lygos atrankoje susitinkame su Veksfordo „Youths“ ekipa iš Airijos. Tikriausiai gerai pameni abi praėjusias rungtynes, o ypač mačą Airijoje, kur pati pasižymėjai įspūdingu įvarčiu iš tolimos distancijos?

– Taip, šias rungtynes puikiai atsimenu. Turbūt tai vienos iš įsimintiniausių rungtynių mano karjeroje, kadangi išplėšėme pergalę paskutinėmis rungtynių sekundėmis. Savo įvarčio nesureikšminu, tiesiog kamuolys gerai „užkibo“ (šypsosi). Veksfordo „Youths“ komanda žaidžia kokybišką ir „kietą“ futbolą, jos yra fiziškai tvirtos žaidėjos, todėl manau, kad rungtynės turėtų būti įtemptos.

Varžovės norės atsirevanšuoti po skaudaus pralaimėjo Airijoje. Pranašumas yra tai, kad mes gerai žinome kokios pavojingos oponentės yra airės, todėl šiame susitikime negalės būti net jokio minimalaus atsipalaidavimo. Tik šimtaprocentinė kontentracija ir prieš rungtynes paruošto plano drausmingas vykdymas aikštėje mums gali atnešti teigiamą rezultatą.

– Ne pirmą sykį atrankoje jėgas išmėginsime ir su „KFF Vllaznia“ klubu iš Albanijos. Kokie prisiminimai likę iš 2014 –ųjų atrankos turnyro Šiauliuose kuomet teko žaisti su albanėmis?

– Prisiminimai dviprasmiški. Kiek atsimenu ši komanda labai karšto kraujo, jos žaidė labai kietą ir „nešvarų“ futbolą. Rungtynėse nebuvo apseita ir be raudonų kortelių, kurią prieš save išvydo net ir vienas iš jų klubo personalo narių. Nepaisant visos įtampos ir savotiškai neigiamų emocijų šias rungtynes mes laimėjome ir pirmą kartą peržengėme UEFA Čempionių lygos atrankos barjerą. To paties tikimės ir šiais metais.

– Pastaruosius du metus komandai pavyko peržengti UEFA Čempionių lygos atrankos barjerą. Yra sakoma, kad apginti čempionų titulą yra sudėtingiau negu iškovoti jį pirmą kartą. Šiuo atveju situacija yra panaši, ar dėl to jaučiate papildomą psichologinį spaudimą?

– Manau, kad šiek tiek psichologinis spaudimas yra jaučiamas, nes iš komandos yra tikimasi kur kas daugiau nei tuo metu, kai apie pagrindinį UEFA Čempionių lygos etapą buvo galima tik pasvajoti. Pačios merginos supranta kiek darbo buvo įdėta, jog būtumėme čia kur esame šiandien, todėl nenorime nuvilti nei sirgalių, nei trenerių, nei klubo administracijos ir, žinoma, pačių savęs.

– Ar pati turi kokį nors ritualą prieš žengdama į aikštę?

– Kažkokio ypatingo ritualo neturiu, bet prieš rungtynes žengdama į aikštę visuomet noriu stovėti paskutinė. Vis dėlto kai kurios komandos draugės irgi to nori, tad tenka traukti burtus arba tartis gražiuoju (šypsosi).

Primename, kad UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras startuoja jau rytoj, rugpjūčio 7 dieną 18 val. Alytaus miesto stadione „Gintra-Universitetas“ pirmojoje dvikovoje susitiks su Maltos čempione „FC Birkirkara“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.