„Arsenal“ imasi drastiškų veiksmų: tragedijos išvengę žaidėjai atskirti – neleista rungtyniauti

Penktadienio vakarą startuoja Anglijos „Premier“ lyga, tačiau Londono „Arsenal“ sirgaliai sekmadienio dvikovoje prieš „Newcastle United“ neišvys dviejų žaidėjų. „Arsenal“ klubo vadovai nusprendė rungtynėms neregistruoti Mesuto Ozilo ir Seado Kolasinaco.

Mesutas Özilas<br>AFP/Scanpix
Mesutas Özilas<br>AFP/Scanpix
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 8:44 PM, atnaujinta Aug 9, 2019, 8:53 PM

Anot „Arsenal“ klubo vadovų, sprendimas priimtas norint užtikrinti žaidėjų saugumą.

„Žaidėjų ir jų šeimos narių saugumas yra svarbiausias mūsų prioritetas. Sprendimas priimtas po diskusijų su žaidėjais ir jų atstovais. Bendradarbiaujame su policija ir teikiame žaidėjams ir jų šeimoms aktyvią paramą“, – skelbė „Arsenal“.

Toks drastiškas sprendimas, ko gero, priimtas dėl įvykių, kai ginkluoti užpuolikai sumanė pavogti M.Ozilo automobilį ir grąsino peiliu.

Ginkluoti plėšikai nesitikėjo tokio žaidėjų elgesio

Po vasaros turo JAV į Londoną grįžę du „Arsenal“ futbolininkai važiavo „Mercedes G-Clasic“ automobiliu, kai jų mašiną pasivijo ir blokavo plėšikai su dviem motoroleriais. Jie pabandė atimti automobilio raktelius iš Vokietijos futbolininko, tačiau pirmasis į lauką išbėgęs bosnis S.Kolasinacas nutarė susigrumti su automobilių vagimis.

Mašinoje likęs M.Ozilas pabandė pradžioje sprukti, tačiau užstatytas motoroleris neleido to padaryti ir žaidėjas tiesiog iššoko iš mašinos ir pasileido netoliese stovėjusio turkiško restorano „Likya“ link. Vokietį dar vijosi peiliu ginkluotas plėšikas, tačiau tai darė beveik iki restorano.

M.Ozilas kvietėsi pagalbos ir nemažai lankytojų bei restorano darbuotojų suskubo prigulti prie langų ar išėjo į gatvę.

Plėšikai dar pabandė pavogti galimai tuščią mašiną, tačiau joje nebuvo raktų, o kitais duomenimis, raktas buvo nulaužtas spynelėje. Tad jie, kylant šurmuliui, sėdo ant motorolerių ir dingo, nors policija pasirodė po kelių minučių, kitų liudininkų duomenimis, kartu su M.Ozilu vyko ir jo žmona.

Teigiama, kad ginkluoti plėšikai buvo juodaodžiai. Tarp visą mašinos grobimo istoriją mačiusių buvo ir finansų analitikas 36-erių turkas Azuka Alintahas.

„Tai buvo kažkas beprotiško ir labai keisto. M.Ozilo automobilis po visos pagrobimo istorijos su atidarytomis durimis stovėjo visiškai tuščias kelio viduryje“.

Kaip jau atvyko policija, A.Alintahas papasakojo savo įspūdžius:

„M.Ozilas atrodė visiškai pasimetęs – jį juk persekiojo ginkluotas plėšikas. Futbolininkas kovojo dėl savo gyvybės – mačiau, kaip jį vijosi banditas, kaip jis bėgo restorano link.

Nežinia, ar nebūtų smigęs į jį peilis, jei banditas būtų pasivijęs Mesutą. Tie banditai buvo su šalmais, bet buvo galima pamatyti, jog jie yra juodaodžiai ir apsirengę ilgais drabužiais, nors tuomet buvo karšta. Tai buvo kažkas siurrealistiško, negalėjau patikėti, kad taip gali būti čia ir dabar".

Policija patvirtino, kad apie 17 valandą gavo pranešimą apie plėšimą ir buvo staigiai reaguota: atvyko patrulis. Pranešime teigiama, kad užpultiems vyrams pasisekė išsaugoti turtą ir pasiekti restorano patalpas be sužaidimu.

„Vyksta tyrimas, kol kas suimtųjų nėrą“, – teigė policija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.