„Sūduva“ atidavė visas jėgas: įvartį pelnęs S. Kerla per rungtynes neteko 4 kg svorio

Po pergalės pirmosiose Europos lygos atrankos trečiojo etapo pirmosiose rungtynėse svečiuose prieš Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) ekipą, Marijampolės „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas džiaugėsi savo auklėtinių atsidavimu.

 S.Kerla (kairėje) pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.<br>S.Čirbos (fksuduva.lt) nuotr.
 S.Kerla (kairėje) pelnė pirmąjį rungtynių įvartį.<br>S.Čirbos (fksuduva.lt) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 12:15 PM

„Sūduva“ išvykoje šventė pergalę 2:1 (1:0) ir įgijo geras galimybes žengti į kitą etapą.

„Sakoma, kad varžovų žaidimą išanalizavome detaliai, bet būna labai sunku žaisti tokiomis sąlygomis. Rungtynės buvo labai sunkios, nes varžovų komanda – labai stipri.

Mes bandėme primesti tai, ką ruošėmės šioms rungtynėms. Kartais tai pavykdavo, kartais – ne. Varžovų spaudimas buvo labai didelis, bet ir mes sukurdavome neblogas galimybes pasižymėti.

Negaliu sakyti, kad „Maccabi“ visiškai kontroliavo rungtynes, bet didžiąją laiko dalį iniciatyva priklausė jiems. Buvo sunku, bet mūsų žaidėjai atidavė visas jėgas – viską, ką turėjo, ir daugiau. Esu jiems už tai labai dėkingas“, – kalbėjo V.Čeburinas.

Atsakomosios rungtynės bus žaidžiamas rugpjūčio 15 dieną Marijampolėje.

„Dar yra antrosios rungtynės, kurios bus dar sunkesnės ir labiau įtemptos, nes abi komandos sieks savo tikslų: mes – vystyti savo pranašumą, o „Maccabi“ – jį panaikinti. Reikia atgauti jėgas, atlikti analizę ir pasirengti antrosioms rungtynėms“, – pridūrė „Sūduvos“ treneris.

„Sūduvai“ pirmąjį įvartį pelnė gynėjas Semiras Kerla, o pats futbolininkas plačiau papasakojo apie tikslų smūgį.

„Reikia žiūrėsi pakartojimą, bet kiek pamenu, tai tiesiog atsidūriau geroje pozicijoje ir mušiau galva“, – prisipažino S.Kerla.

Futbolininkas išskyrė Izraelyje vyraujantį karštį ir džiaugėsi, kad pavyko išnaudoti savo progas.

„Buvo labai karšta. Šiandien praradau beveik 4 kg svorio, tad galite įsivaizduoti, su kuo mes susidūrėme. Buvo sunku, bet rezultatu esame labai patenkinti.

Atvykome čia nusiteikę gintis beveik visas rungtynes, bet po standartinių situacijų pelnėme du įvarčius. Varžovai kontroliavo kamuolį gal 70 proc. laiko, todėl galima sakyti, kad jie žaidė, o mes mušėme įvarčius“, – teigė S.Kerla.

77-ąją min. Eligijus Jankauskas padvigubino „Sūduvos“ pranašumą, kurį po kelių minučių sušvelnino Chico Ofoedu.

„Rungtynės buvo sunkios, daug gynėmės ir laukėme savo šansų. Stengėmės perėmę kamuolį pabandyti užpulti ir tai pavyko. Tikėjausi įmušti įvartį ir ačiū Dievui, kad įmušiau.

Bet tai yra visos komandos nuopelnas. Didelės euforijos po pergalės nėra. Penkias minutes pasidžiaugėme rūbinėje ir dabar laukia kelionė namo. Ruošimės dar sunkesnėms rungtynėms namuose“, – pridūrė E. Jankauskas.

„Pirmiausia reikia pailsėti, nes šios dienos dėl kelionių ir treniruočių buvo labai sunkios. Turėsime per keletą dienų atsigauti. Antrąsias rungtynes žaisime savo aikštėje,

bus kitos oro sąlygos, galėsime kvėpuoti. Tikiuosi tikro mūšio. Mūsų padėtis dabar yra gera, bet niekas dar nesibaigė. Įvyko dar tik pusė dvikovos, todėl tikiuosi, kad būsime gerai pasirengę ir suteiksime džiaugsmo žiūrovams“, – sakė S.Kerla.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.