A lygą drebina lažybų skandalas: dėmesio centre – tris įvarčius per kelias minutes praleidusi „Palanga“

„Mes kreipėmės į UEFA struktūras, kad jie patikrintų naujus savininkus ir mes gavome teigiamus atsakymus. Nebuvo jokių įrašų ar įtarimų dėl jų“, – taip lrytas.lt teigė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius apie naujus „Palangos“ klubo savininkus.

 Pirmadienio A lygos rungtynės sukėlė nemažai įtarimų.<br> Youtube.com nuotr.
 Pirmadienio A lygos rungtynės sukėlė nemažai įtarimų.<br> Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-13 17:14, atnaujinta 2019-08-13 18:20

Tačiau pirmadienio A lygos rungtynės tarp „Panevėžio“ ir „Palangos“ komandų sukėlė aibę įtarimų ir pasėjo nerimą dėl sutartų rungtynių šleifo. „Palangos“ komanda ilgą laiką pirmavo dvikovos metu 1:0, tačiau rungtynių pabaigoje nuo 76 iki 85 minutės praleido tris įvarčius ir kapituliavo Panevėžyje.

Negalime teigti, kad „Panevėžys“ nėra pajėgus to padaryti, tačiau įtarimų šiose rungtynėse sukėlė sujudimas lažybų bendrovėse.

Futbolo aistruoliai iš viso pasaulio pastebėjo, kad antroje rungtynių pusėje, kuomet dar 1:0 pirmavo „Palangos“ futbolininkai, ėmė staigiai kristi „Panevėžio“ komandos laimėjimo koeficientas. Tai dažniausiai reiškia tik vieną – lažybų bendrovėse staiga buvo pastatytos didelės sumos už tokią baigtį ir buvo mažinamas koeficientas.

Dar keisčiau, kad buvo smarkiai statoma ir už tai, kad rungtynėse bus įmušti daugiau nei trys įvarčiai. Keista, nes tuo metu per du trečdalius rungtynių laiko buvo įmuštas vos vienas.

Sutapimas ar ne, bet tuomet ir pasipylė įvarčiai į „Palangos“ vartus. Jei prie pirmojo Jono Skinderio šūvio mažai kas galėtų prikibti, tai vėliau „Palangos“ gynyba antrojo ir trečiojo įvarčio metu nebuvo geležinė.

Kol kas LFF jokių pranešimų apie gautus įspėjimus dėl „Palangos“ ir „Panevėžio“ komandų rungtynių nepranešė, tačiau tokie koeficientų svyravimai lažybų rinkoje išties kelia nerimą.

Tuo tarpu pats „Palangos“ klubas praneša, kad atliks vidinį tyrimą įtartinų rungtynių.

„Reaguodami į viešumoje pasirodžiusius nuogąstavimus dėl vakarykščių mūsų komandos rungtynių, norime išsiaiškinti to priežastis. Esame už švarų žaidimą ir negalime leisti abejonėms temdyti mūsų sportininkų rezultatų“, – informavo klubo direktorius Tomas Laucius.

Kol kas A lygoje „Palangos“ komanda užima paskutinę vietą, tačiau pasitraukus Kauno „Stumbro“ komandai pakils bent jau vienu laipteliu aukščiau įskaičius technines pergales prieš pasitraukusį klubą iš A lygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.