Į Europos čempionatą išvykusi Lietuvos paplūdimio rinktinė sieks superfinalo

Lietuvos paplūdimio rinktinė penktadienį Katanijoje (Italija) pradės Europos čempionato („Euro Beach soccer“) B diviziono kovas, kur šešiolikos komandų turnyre varžysis dėl septynių kelialapių į rugsėjo mėnesį Portugalijoje vyksiantį superfinalą.

 Lietuvos paplūdimio rinktinė penktadienį Katanijoje (Italija) pradės Europos čempionato („Euro Beach soccer“) B diviziono kovas.<br> LFF nuotr.
 Lietuvos paplūdimio rinktinė penktadienį Katanijoje (Italija) pradės Europos čempionato („Euro Beach soccer“) B diviziono kovas.<br> LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 15, 2019, 6:10 PM

Šio superfinalo nugalėtojai iškovos teisę kitąmet varžytis A divizione.

„Nemanau, kad bus lengva, bet į superfinalą mes tikrai galime patekti“, – jau nuvykęs į Italiją sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Sahibas Mammadovas. Jį ir jo auklėtinius Katanija pasitiko su 33 laipsnių karščiu. Panaši temperatūra prognozuojama ir visą ateinančią savaitę.

Lietuvos rinktinė prieš mėnesį varžėsi atrankoje į pasaulio čempionatą. Tuomet komanda prasimušė į TOP 16 etapą, tačiau jame pralaimėjo Portugalijos rinktinei. Iš tos komandos Lietuvos rinktinės gretose žais devyni žaidėjai. Tiesa, komandai nepadės: Modestas Petrauskas, Tomas Snapkauskas ir Ramūnas Radavičius.

„Modesto laukia vestuvės, Tomas yra išvykęs į Angliją, o Ramūno nebus dėl mano pasirinkimo. Čia mūsų laukia didžiulis karštis, reiks milžiniškos ištvermės, todėl pasirinkau jaunesnius“, – sakė S.Mammadovas, į sudėtį įtraukęs puikiai Lietuvos čempionate pasirodžiusį Aurimą Tamaliūną, Simą Janauską ir Redą Graičiūną.

Lietuvos rinktinės laukia Vengrijos, Moldovos ir Estijos iššūkiai. Rytoj laukia dvikova su Vengrija, šeštadienį – su Moldova, sekmadienį – su Estija.

„Tai, ką mačiau, Vengrija yra stipriausia B diviziono komanda. Labai gerai, kad su jais žaisime pirmas rungtynes. Žaidėjams reikia priprasti prie vietos, prie aikštės, todėl tai gali būti mūsų šansas. Nenoriu nuvertinti Moldovos, tačiau ši rinktinė yra šiek tiek silpnesnė, o su Estija irgi reiks įdėti maksimaliai daug pastangų“, – kalbėjo S.Mammadovas.

Pagal turnyro formatą į superfinalą pateks visų keturių grupių nugalėtojai, trys geriausius rezultatus pasiekusios antros komandos bei A divizione paskutinę vietą užėmusi ekipa. Tuomet rugsėjo pradžioje tas aštuntukas ir kovos dėl vietos patekti į A divizioną.

„Maskvoje įrodėme ir sau, ir varžovams, kad galime siekti pergalių prieš kur kas labiau patyrusias komandas, todėl natūralu, kad čia sieksime kelialapio į Portugaliją. Lyginant su Maskva, esam įgavę daugiau patirties, o tai suteikia didesnį pasitikėjimą savimi. Manau, kad galime žaisti labiau atsipalaidavę ir daryti mažiau klaidų. Labai svarbu bus rungtynės su Vengrija. Jei jos pavyks, psichologiškai bus lengviau kitose rungtynėse“, – sakė vienas rinktinės lyderių Mantas Makutunovičius.

„Turnyras Maskvoje parodė, kad esame vieninga šalis ir ko esame verti. Man patinka kalbėti atvirai, todėl neslėpsiu, kad visa komanda tikisi laimėti visas rungtynes ir į superfinalą žengti pirmu numeriu.

Be abejo, Katanijoje žaisime kitaip nei Maskvoje. Čia nėra TOP komandų, todėl turėsime daugiau galimybių žaisti su kamuoliu. Tikiuosi, kad tai padės įrodyti, jog turnyras Maskvoje nebuvo atsitiktumas. Aišku, labai svarbu sėkmingai startuoti – juk kaip sakoma: kaip pasiklosi, taip išsimiegosi“, – savo mintimis dalinosi Aivaras Meškinis.

Lietuvos rinktinės tvarkaraštis:

Rugpjūčio 16 d. 13:45 val. Lietuva – Vengrija

Rugpjūčio 17 d. 10:00 val. Lietuva – Moldova

Rugpjūčio 18 d. 10:00 val. Lietuva – Estija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.