Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė pralaimėjo estams ir nepateko į superfinalą

Lietuvos paplūdimio rinktinė sekmadienį Katanijoje (Italija) baigė kovas Europos čempionato („Euro Beach soccer“) B divizione ir prarado galimybes patekti į rugsėjį Portugalijoje vyksiantį superfinalą.

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė pralaimėjo estams.<br>LFF nuotr.
Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė pralaimėjo estams.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-18 16:08, atnaujinta 2019-08-18 16:15

Lemiamose trečiosios grupės trečiojo turo rungtynėse lietuviai 4:7 nusileido Estijos rinktinei. Estai po šios pergalės surinko 6 taškus ir dar turi vilčių patekti į superfinalą. Lietuviai su 3 taškais liko treti ir baigė savo pasirodymą.

Lietuvos rinktinė šiame mače pirmoji išsiveržė į priekį, bet įvartis buvo pakankamai kurioziškas. Estijos paplūdimio futbolininkas smūgiavo toli į priekį, bet pataikė į Redą Graičiūną, o nuo jo kamuolys atšoko idealiai ir nusileido varžovų vartuose. Po kelių minučių Estijai pavyko surengti greitą ataką ir išlyginti rezultatą, bet Lietuva atsakė tuo pačiu ir jau po minutės vėl išsiveržė į priekį, kuomet iš arti pasižymėjo Aivaras Meškinis.

Visgi pirmasis kėlinys pasibaigė lygiosiomis 2:2 – prieš pat pertrauką Estijai pavyko įmušti gražų įvartį, nenuleidus kamuolio nuo vartininko smūgio.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo Estijos puolėjo įvarčiu į patį vartų kampą, bet Lietuva neleido varžovams pabėgti ir jau antrą kėlinio minutę rezultatą išlygino. Išmetus kamuolį iš už šoninės linijos, gražiu smūgiu įvartį įmušė Mantas Makutunovičius. Po minutės buvo įmuštas dar vienas įvartis, bet jį pelnė Estija. Smūgiu per visą aikštę pasižymėjo varžovų vartininkas.

Lietuvai rezultatą išlyginti pavyko po šešių minučių ir jis buvo identiškas, kaip trečiasis įvartis. Audrius Plytnikas išmetė kamuolį iš už šoninės linijos, o koją kištelėjęs M. Makutunovičius pasiuntė kamuolį į vartus. Rezultatas tapo 4:4, bet tai buvo paskutinis kartas, kuomet rezultatas buvo lygus, kadangi po to savo persvarą įrodė Estija.

Prieš antrojo kėlinio pabaigą estams pavyko išsiveržti į priekį, o trečiajame kėlinyje jie įmušė dar du įvarčius ir galiausiai laimėjo 7:4. Lietuviai pirmajame ture 3:5 nusileido vengrams, bet antrajame 6:0 sutriuškino moldavus. Estai tik 6:5 įveikė moldavus, bet vengrams priešinosi rimčiau ir nusileido jiems tik po pratęsimo 4:5.

Sekmadienį tarpusavio rungtynes dar sužais Vengrija (5 tšk.) ir Moldova (0 tšk.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.