Futbolininkas P. Smolkovas: „Prieš metus buvo kilusi mintis baigti karjerą“

Į Švediją išvykęs Lietuvos futsal rinktinės narys Pavelas Smolkovas, kremta legionieriaus duoną Stokholmo „Djurgardens“ ekipoje. Futbolininkas yra įtrauktas į išplėstinį Jevgenijaus Ryvkino kandidatų sąrašą, su kuriuo Lietuvos futsal rinktinė pasistengs prasibrauti į Europos čempionato pagrindinės atrankos turnyrą. Deja, panašu, kad P. Smolkovas padėti nacionalinei komandai šįsyk negalės.

 Futbolininkas P. Smolkovas: „Prieš metus buvo kilusi mintis baigti karjerą“.<br> organizatorių/lff nuotr.
 Futbolininkas P. Smolkovas: „Prieš metus buvo kilusi mintis baigti karjerą“.<br> organizatorių/lff nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 24, 2020, 2:57 PM

Ne vienus metus Lietuvos futsal A lygoje žaidęs P. Smolkovas džiaugiasi atsiradusia galimybe išbandyti save Skandinavijoje. „Asmeniškai man tai labai gera patirtis. Prieš metus patyriau traumą, po kurios jau galvojau baigti futbolininko karjerą, tačiau viskas susiklostė taip, kad praėjus laikui bei įdėjus daug pastangų visiškai atsistačiau. Dabar jaučiu didelį malonumą žaisdamas futsalą ir tai labai vertinu. Žaidžiu viename garsiausių Švedijos klubų, kuris aprėpia futbolą, krepšinį, rankinį bei daugelį kitų sporto šakų.

Požiūris į futsalą čia tikrai labai didelis. Žaidėjai turi visas sąlygas žaisti ir tobulėti. Atėjęs į komandą, supratau, kad čia įvyko kartų kaita, todėl komandos rezultatai kol kas nėra geri“, – sakė P. Smolkovas.

„Djurgardens“ ekipa dvylikos komandų Švedijos čempionate kol kas užima priešpaskutinę, vienuoliktą vietą bei turi tik teorinius šansus pakilti kiek aukščiau. Dėl prastų rezultatų komandą paliko treneris, o naujasis dar nepasirodė. Paklaustas apie lygių skirtumus Švedijoje ir Lietuvos futsal A lygoje, Pavelas išskyrė kelis pagrindinius aspektus. „Skirtumas tas, kad čia visos komandos stiprios, jose žaidžia daug užsieniečių, ypač didelis yra žiūrovų lankomumas.

Žaidžiant mūsų miesto derbį, buvo išparduoti visi bilietai, o salė talpina 2500 žiūrovų. Visos rungtynės transliuojamos tiesiogiai bei vienas turo rungtynes rodo Eurosport kanalas. Tačiau nepaisant to manau, kad trys stipriausios Lietuvos futsal A lygos komandos pajėgtų rungtyniauti Švedijos čempionate“, – pasakojo legionierius.

Artėjant sezono pabaigai, P. Smolkovas apie būsimąjį dar per daug negalvoja. Kaip pats sako, ateis laikas – ir viskas bus aišku. „Kol kas nieko nežinau. Švedijoje būsiu iki kovo mėnesio, o grįžus į Lietuvą, salės čempionatas jau bus pasibaigęs. Todėl tiesiog lauksiu ateinančio sezono“, – kalbėjo futbolininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.