Braškantis A lygos formatas paverstų Lietuvą išskirtine visoje Europoje

„Gali būti šešios arba septynios komandos“, – apie galimą A lygos dalyvių skaičių naujame sezone lrytas.lt atskleidė Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

 Dėl A lygos trofėjaus šį sezoną gali varžytis istoriškai mažas dalyvių skaičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 Dėl A lygos trofėjaus šį sezoną gali varžytis istoriškai mažas dalyvių skaičius.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Telšių komanda nusprendė nesiekti A lygos šį sezoną.<br>fcdziugas.lt nuotr.
Telšių komanda nusprendė nesiekti A lygos šį sezoną.<br>fcdziugas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 20, 2020, 10:26 AM, atnaujinta Feb 20, 2020, 2:49 PM

Praėjusią savaitę buvo paskelbta, kad A lygos licencijos suteiktos Marijampolės „Sūduvai“, Vilniaus „Žalgiriui“, Vilniaus „Riteriams“, „Kauno Žalgiriui“, „Panevėžiui“ ir Gargždų „Banga“.

Praėjusio sezono I lygos nugalėtojai Telšių „Džiugas“ taip pat siekė A lygos licencijos, tačiau pradžioje neįgyvendino visų kriterijų, vėliau įvyko nesusipratimas su apeliacija, o trečiadienį Žemaitijos klubas pareiškė, kad šį sezoną nesieks žaisti A lygoje.

Plačiau apie jų sprendimą galite perskaityti paspaudę nuroodą.

Būtent toks klubo sprendimas kelia galvos skausmą prieš artėjantį sezoną tiek LFF valdžiai, tiek ir A lygos valdybai, o taškai ant i turėtų būti sudėlioti artimiausiomis dienomis.

– Kokioje stadijoje yra A lygos reikalai ir kada būtų galima tikėtis spendimo dėl komandų skaičiaus?, – lrytas.lt paklausė E.Stankevičiaus.

– Ketvirtadienį vyksta A lygos valdybos posėdis, kuriame bus išgirsti visi argumentai. Aš pats asmeniškai esu su visais bendravęs ir šiai dienai turime situaciją, kad yra 6 klubai su A lygos licencija. Vasario 26 dieną vyks LFF Vykdomojo komiteto posėdis, kuriame ir bus tartas paskutinis žodis.

Teko su Telšių „Džiugo“ direktoriumi bendrauti, kad jie nebesieks A lygos. Tuomet kalbėjomės su kitomis potencialiomis komandomis, kurios galbūt galėtų prisijungti. Tačiau reali situacija yra 6 komandos ir sprendžiamas Vilniaus „Vyčio“ klausimas.

Tai gali būti šešios arba septynios komandos. Aš nesu nusiteikęs ir mano asmenine nuomone pritempti 8 komandas nėra prasmės. Esu už tokį modelį, kad turėtume mažesnį skaičiumi kiekį klubų ir visi baigtų sezoną. Žinoma, dar bus A lygos valdybos posėdis, kuriame dar kalbėsimės.

– Pati A lygos valdyba kokiomis nuotaikomis gyvuoja? Tai pat nusiteikusi turėti 6-7 klubus?

– Kiek tek bendrauti su A lygos valdybos prezidentu Vidmantu Murausku, tai norėjo 8-ių komandų. Tačiau norai yra viena, bet dabar matome, kad pasitraukus „Džiugui“ nėra iš ko surinkti tiek komandų. Jei būtų Telšiai ir „Vytis“, tai galvotume apie 8-ių komandų formatą, bet leikas tas nežinomasis.

– O kokia situacija su Klaipėdos „Atlantu“?

– Su jais prasidės drausminis visas procesas, o nuobaudos toliau lieka galioti. Manau, kad A lygos prezidentas pakvietė ir „Atlanto“ atstovus į posėdį, tai pažiūrėsime ar bus, ar ne. Paskutinis kontaktais su jais buvo, kuomet turėjome susitikimą su Klaipėdos meru ir situacijos aptarimą, o toliau jokių kontaktų nebuvo.

Jei A lygoje žais tik 6 arba 7 komandos, tai bus istoriškai dalyvių skaičiumi mažiausias Lietuvos čempionatas. Be to, tai butų mažiausiai dalyvių turintis nacionalinis čempionatas Europos futbole.

Po 8 komandų formato latviai jau savo lygą išplėtė iki 10-ies, tą patį padarė ir Moldova, o Estijoje jau senokai dėl titulo varžosi 10-imt klubų.

Po 8 komandas pirmenybėse turi tik Andora ir Azerbaidžanas. 2017-2018 metais armėnų aukščiausiojoje lygoje žaidė 6 klubai. 2017 metais 7 klubų lygos formatas buvo Latvijoje, kai prieš pirmenybių pradžią dėl sutartų rungtynių teko pašalinti „Babite“ komandą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.