Prieš mūšį dėl pirmojo trofėjaus – „Sūduvos“ replika „Žalgiriui“ dėl rungtynių vietos

2020 metų Lietuvos klubinio sezono startas bus duotas vasario 29 dieną, kuomet dėl Lietuvos futbolo federacijos (LFF) supertaurės susikaus dvi stipriausios šalies komandos – Vilniaus „Žalgiris“ ir Marijampolės „Sūduva“.

 Vasario 29 dieną stipriausi klubai susikaus dėl LFF supertaurės.<br>E.Žaldario nuotr.
 Vasario 29 dieną stipriausi klubai susikaus dėl LFF supertaurės.<br>E.Žaldario nuotr.
 A.Baga sulauks dėmesio iš Baltarusijos.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
 A.Baga sulauks dėmesio iš Baltarusijos.<br>E.Žaldario/fkzalgiris.lt nuotr.
 Vasario 29 dieną stipriausi klubai susikaus dėl LFF supertaurės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
 Vasario 29 dieną stipriausi klubai susikaus dėl LFF supertaurės.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-02-24 12:15, atnaujinta 2020-02-24 16:04

Pastaroji praėjusiais metais susišlavė visus titulus vietiniame fronte. Tuo tarpu sostinės klubas A lygoje jau trečius metus paeiliui tenkinosi antrąja vieta.

Šiais metais abu klubus į pergales veda nauji treneriai, kuriems tai bus oficialus debiutas. „Žalgirį“ nuo šio sezono treniruoti pradėjo baltarusis Aleksejus Baga, kurio pasirodymus Vilniuje ketina sekti ir būrys jo šalies žurnalistų.

Tiesa, naujasis „Žalgirio“ strategas to nesureikšmina.

„Aš noriu, kaip treneris laimėti ir kas neatvažiuotų, kiekvienas nori to. Dėmesys, aišku, smagus, tačiau aš to nesureikšminu. Mes labai laukiame šių rungtynių. Visiems žaidėjams ir treneriams po pasiruošimo etapo norisi žaisti, mes rimtai šioms rungtynėms ruošiamės.

Treniruotės yra viena, o žaisti oficialias rungtynes yra visai kas kitas dalykas“, – prieš artėjančią dvikovą dėl trofėjaus kalbėjo A.Baga.

Lietuvos čempionai prieš sezoną sukirto rankomis su specialistu iš Austrijos Heimo Pfeifenbergeriu.

Praėjusiais metais supertaurės dvikova vyko Marijampolėje ir tą dvikovą „Sūduva“ laimėjo 2:0. Marijampolės komandos kapitonas Algis Jankauskas pripažino, kad prieš artėjančią dvikovą favoritų nėra ir kiekvienais metais reikia savo pranašumą įrodyti per naują.

„Supertaurė yra tik vienos rungtynės. Tai bus pirmos oficialios rungtynės, norisi pasitikti A lygą geromis nuotaikomis. Dvikovoje dėl pirmo trofėjaus nėra vieno faktoriaus ir pas mus, ir pas juos yra nauji treneriai, naujos filosofijos. Šį kartą žaisime Vilniuje, praeitais metais jie skundėsi, kad žaidžiame Marijampolėje, dabar galės įrodyti, kad jie stipresni.

Tačiau favorito šios rungtynėms nėra ir manau, kad kiekvieni metai būna skirtingi. Versime naują puslapį, nors pernai buvome stipresni, šiemet vėl reikės per naują tai įrodyti“, – atsargiai prieš sezono startą kalbėjo A.Jankauskas.

Tuo tarpu „Žalgirio“ kapitonas Saulius Mikoliūnas pabrėžė, kad tikslai šiam sezonui keliami patys aukščiausi, mat praėję metai buvo katastrofiški.

„Mes visi žinome „Žalgirio“ filosofiją. Mums buvo katastrofiški metai, nebuvo iškovotas nei vienas titulas, tai su nekantrumu laukiame šių rungtynių. Džiugu, kad žaisime namuose, laukiame savo žiūrovų palaikymo, mus tai labai svarbu. Norėtųsi naujus metus pradėti su trofėjumi, tas tikrai yra svarbu“, – teigė S.Mikoliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.