UEFA laukia svarbūs sprendimai: Europos čempionatą gali nukelti į 2020-ųjų gruodį

UEFA svarstys galimybę perkelti 2020 metų Europos futbolo čempionatą į gruodžio mėnesį. Tai bus daroma Anglijos „Premier“ lygos ir kitų Europos didžiųjų futbolo lygų atstovų prašymu tam, kad klubai galėtų baigti šalių pirmenybes per 2020-ųjų artėjančią vasarą. Visas chaosas kilo dėl koronaviruso epidemijos. Taip rašo britų leidinys „The Telegraph“.

 UEFA laukia svarbūs sprendimai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 UEFA laukia svarbūs sprendimai.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 15, 2020, 11:02 AM, atnaujinta Mar 17, 2020, 2:41 PM

UEFA vadovai specialiajame ir nepaprastajame posėdyje ateinantį antradienį (kovo 17 d.) svarstys būdus, kaip perkelti Europos čempionatą, UEFA Čempionų lygos ir Europos lygos turnyrus.

Europos sportas dėl koronaviruso grėsmės šiuo metu yra visiškai apmiręs.

UEFA organizacijos 55-ios narės antradienį svarstys būdus ir kelius, ką daryti su 2020-ųjų metų svarbiausiomis varžybomis.

2021 metų vasarą turėtų vykti:

– UEFA Tautų lygos finalo turnyras (birželio 2-6 d.);

– 2022 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynės (birželio 4-8 d.);

– FIFA klubų pasaulio čempionatas (birželio 17 d. – liepos 17 d.).

Perkelti Europos čempionatą į 2020 metų gruodį derėtų su Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) planais padėti nacionalinėms rinktinėms ruoštis 2022 pasaulio futbolo čempionatui Katare.

Dėl šio turnyro taip pat reikės nutraukti vidaus čempionatus 2022-ųjų lapkritį tam, kad futbolininkai galėtų prisitaikyti prie Kataro karščių (pirmenybės ten vyks 2022 metų lapkričio 21 – gruodžio 18 d.).

Anglijos „Premier“ lyga drauge su Prancūzijos, Vokietijos Italijos ir Ispanijos lygomis 2021 metų pabaigoje dėl pasaulio čempionato paskelbs žiemos atsotogas.

Todėl UEFA planuoja verčiau rengti vasarą turėjusį vykti Europos čempiontą į 2020-ųjų gruodį, t.y. pusmečiu vėliau, negu perkelti šį turnyrą į 2021-uosius metus.

EUFA posėdis vyks vaizdo konferencijos principu.

Tokiu planu jau yra nepatenktini kai kurie „Premier“ lygos klubai, kurie tikisi, kad Anglijos čempiontas bus atnaujintas balandį.

Anglijos klubų atstovai kitą savaitę taip pat rengs posėdį tam, kad aptartų susidariusią padėtį.

Anglijoje taip pat nėra vieningos nuomonės dėl nutraukto čempionato ir tolesnių žingsnių.

Jei leidinys „The Sun“ savo vedamajame ragina 2019-2020 sezoną paskelbti neįvykusiu ir anuliuti visus rezultatus, tai tuo metu „Daily Telegraph“ šeštadienį, remdamiesi daugumos Anglijos klubų nuomone, reikalauja skelbti „Liverpool“ čempionu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.